Hát nem lett volna jó katonákba botlani, tényleg azt nem értem, hogy Görögországban miért ütközünk lépten nyomon katonákba. Tényleg jól vettem észre, hogy Asprovalta az egyik legdrágább hely az országban?
Szia BBal!
A szárazföldön nem tudom, hogy miért ütközöl katonákba, de tavaly Kos szigetén nagyon sok katonai bunker volt, mert a török partok csak 8 km-re vannak, és nem igen szereti egymást az a két nép (Lásd pl. Ciprus).
Szerintem Asprovalta nem olyan drága hely, legalább is a szigetekhez képest. A szárazföldi részen is drágább pl. Neos Marmaras.
Hello!
Hát nem lett volna jó katonákba botlani, tényleg azt nem értem, hogy Görögországban miért ütközünk lépten nyomon katonákba.40ezerért csak a szállás volt, de nagyon jó kis apartman volt. Tényleg jól vettem észre, hogy Asprovalta az egyik legdrágább hely az országban?
De azon kívül igazán jó volt, mikor szombaton több ezer ember mászkált a városban. JAJJ de jó is volt az.
Egyetértek Valcsival, mi egyszer Vrasnában laktunk, úgy elég volt átsétálni mind Astravoltára, másszor Stavrosba. De egyszerre a kettõ már hosszú, bár ki tudja ki mihez van szokva. Egyben már jó kis túra lenne.
A 40 ezerben a szállás volt csak? És milyen, mikor? Nekünk kétszobás apartmanban négy fõre kb. átlag ár. Persze nem a Nekkermannál.
Hosszú séta lett volna Asprovaltáról átsétálni Stavrosba. Nagyon csalóka ám, és a parton nem is tudsz végigsétálni, mert Vrasna és Stavros között egy katonai objektum miatt le van zárva a partszakasz egy része. Busszal viszont pár perc alatt át lehet menni. Nem vagyok biztos benne, de ha jólemlékszem, úgy 2 óránként jár a busz. Egyébként tényleg hangulatos Stavros. Érdemes bolyangani a hegyre felkúszó ófalu utcáin. Csodálatosan szép a panoráma fentrõl.
Hello!
Bár Asprovaltán voltam nyáron, de ott volt egy köpésre Stavros. Terveztük is hogy átsétálunk, de ez nem következett be. Pedig nagyon szép volt ahogy a város felkúszott a hegyre. Szép lehet az is. Sajnos. Mennék nyáron is szívesen. Sztem 40ezerért nem is volt drága 13napos út.
Most elbizonytalanítottál, mert én már elég sokat megnéztem, és mivel nem volt jelezve, hogy idei ár-e vagy sem, én egyértelmûnek vettem, hogy friss árak. Szóval nem tudom, bocs ha téves infót adtam.
Igaz, hogy még nem néztem végig a Görögországba utaztató irodák honlapját, de eddig sajnos egyet sem találtam ahol idei árak lennének fenn. Te találtál már ilyent?
Üdv.:
Pékség mind két helyen található, de pl. Stavrosban a DIA szupermarkettben is nagyon sok féle finom pékáru kapható. Stavrosnak olyan kimondottan sétálóutcája ahol nem jár autó nincs, de a falu centrumában a tengerpartnál van egy nagy park (a kikötõnél), ettõl beljebb a fõút túlsó oldalán található a legtöbb üzlet és taverna. Itt szinte mindent típusú boltot megtalálsz (bazár, cipõbolt, pékség, stb.). Nagyon kellemes hely a Cross Discó, mely a Vrasna felé menõ út elején található. Ezen kívül is mozgalmas az éjszaka bent a centrumban. Nem olyan mértékben mint Parália, annál sokkal csendesebb. Szerintem pont annyi van mindenbõl amennyi kell, de még nem annyira sok, hogy zavaró legyen. A tengerparton lehet napágyakat és ernyõket bérelni.