2010-ben egyidőben van a római katolikus és az ortodox húsvét.
(Forrás gugli barátomtól pl. Anett tours oldala. Gondolom, nem kamuznak.) Pünkösd is ugyanakkor, mint nálunk, amit a "pünkösdi utazások" és egyéb fantázianéven hirdetett utak meg is erősítenek.
Iden valoban egybeesik az orthodox es a katolikus Husvet.....
Mar nalunk is megkezdodott a keszulodes....itt Husvetkor van az az orult ajandekvasarlas a gyerekeknek ami Magyarorszagon karacsonykor. A toloi templom tele van a nagyhet minden napjan, a legnagyobb tomeg (az egesz falu + turistak) a feltamadasi misen van.
Ma szuper ido van itt 20 fok es ragyogo napsutes...volt aki a tengerbe is belemereszkedett, mig masok kabatban setaltak a toloi tengerparton...
Megnéztem, hogy a nyaralásunk alatt mikorra esik a telihold, mert az apartman teraszáról, biztos csudiszép kép lesz belőle.
Joszáék és Timbáék teljesen kiélvezhetik a látványt, mert május 28-án lesz telihold. Mi 29-én érünk oda, tehát csak jut nekünk is a látványból egy kis valami
Kokszi hívta fel rá a figyelmem, nagyon szépen köszönöm
Tegnap este pontosan ezeket a dolgokat nézegettem , tengerparti holdfényes éjszakák, nincs is annál szebb dolog a világon ! Már azon gondolkodom hogyan tudok nyaralás után még pár napot itthon pihenni, mert Toloban sok alvás nem lesz!