Szia Josza! Mi Thassoson láttuk ugyanezt, amint a "vad görög"-így neveztük el- csapdosta, sikálta a polipokat....Mi azt hittük, hogy szappanozza, mert valami fehéres, habos "trutyi" volt a kövön.....
Hát az már biztos, hogy a tányéron grillezett polipkar-ként, vagy savanykás lében pácolva sokkal jobban néz ki, mint mikor csapkodják.
Egyébként a látványtól elvonatkoztatva nagyon szeretem a polipot.
Ha valakinek engedné az ideje (Ercsike69, Lafka80), akkor írhatna a horgász topikba a különböző tengeri fenevadak elejtéséről és elkészítéséről. ( polip megtisztítása ?)
Ezt vegyétek felszólításnak!
Sartit én is szeretem és remélem két-három éjszakát idén eltudunk majd tölteni Stavros után, mivel most kocsival megyünk.
A horgászat meg a halászat két különböző dolog! Egyedül csak a hal a közös benne.
De itt polipkáról van szó. Nahhhhhh meg SARTIról. Nekem a polip = Sarti.
Sajnos én a tengeri herkentyűket nem szeretem, bár biztosan nagyon finomak és egészségesek. Annál inkább szeretem viszont megnézni, megfogni, tanulmányozni őket. Igaz, élő polipot még nem volt szerencsém kézbe venni, de a badellából, amiben szállították, megpróbáltam kihúzni Thassoson. Jó nagy lehetett, mert majdnem a fejemig húztam a karját kifelé, de még mindig volt belőle a dobozban is.... Viszont hasban tutira karcsúsít, ezt tanúsíthatom a Sarti albumomban lévő fotómmal......
Szia Lafka! Te már fogtál polipot? Hogyan, mivel? Pipával merültél, vagy rendes búvárfelszereléssel? Sartiban hol lehet találni? Szívesen kipróbálnám a "polipvadászatot". Nekünk még nem sikerült se medúzát, se polipot, se delfint látni a vízben. Egyedül csillagot és tengeri sünt találtunk (élőt).
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyire meredek az a domb a templomnál? Mert nem mindegy, hogy belehalsz mire felérsz a szállásodig, vagy csak szép séta. Ezért nem merek olyan apartmant választani, ahova az van írva, hogy a dombra épült.
Szia Saturn!
Egy párat már lőttünk!
Csak szemüveg + pipa. Ha nagy levegőt veszel 5-6 méterig is simán le lehet menni és felfele jövet lazán kifújod a pipába bemenő vizet.
A Mi taktikánk a következő:
Pl.: Ha négyen vagyunk akkor 2-3 ember a kutató: ami azt jelenti, hogy egy bottal, gallyal piszkálgatja a kül. üregeket, hasadékokat, kiugró falakat. (soxor csak akkor mozdul meg az addig 100%-ig környezetébe olvadó polip, mikor hozzáérsz, vagy túl közel vagy.)
1 ember pedig a szigonyos. neki ugye érthető a feladata!
Érdemes figyelni, ahol sok a kagyló héj törmelék, ott nagy a valószínűsége, hogy közel van a polip tanyája! Szereti a kagylót szétropogtatni.
A szigonyról való levételnél vigyázni, mert csőre akár egy ujjat is leroppant! (A bőröm egyszer becsípte, mikor játszottam vele olyan faja volt, hogy pattog, meg rátapad a kézre, és mire odafigyeltem odahúzta a kezem a csőréhez!)
Szia Dinnyebubus!
A templom nem nagy dombra épült, nem vészes. Kényelmes kis séta! A falu "öreg részén" található, közel van a központ, nyugis, csendes, rész a templom melletti száll.
Kimaradt:
A hely nem számít, csak sziklás legyen. Volt hogy lementünk egy hajnali fürdőre (igaz vihar után volt) és a part közelébe a kövekhez kisodort vagy 3-4 db-ot is.
Legjellemezőbb a Beach 2 végén található szikláknál, vagy az összes többi sűrű sziklás partokon!
Tiszta sor!
De.... (Ugye ott van az a kis de!!!!)
De persze a matracon lebegve is nagy élvezet volt a "búvárokkal" tartania Sylnek mikor elfáradt! Remélem azt kipróbálod...!!!!!....???? Ismered Syl-t?
- Egyébként ha már az elkészítésének nagy rajongója leszel imádni foglak!
Szia Ericsike!
Kérhetném tőled, hogy nekem is el küldd azt a térképet ? most megyünk először Sartira autóval és szeretnénk bejárni a környéket előre is köszi !
Márta
Lafka, én ezekért csúszómászókért nem vagyok oda, akváriumban, állatkertben megnézem, de hogy hozzányúljak.... És ahhoz, hogy segítsek elkészíteni, csak nem gumikesztyűben kellene. (Syl-nek épp most írok)
dinnye!
nem halsz bele,jó hely a templom körül.Mi 2007-ben laktunk ott,jobban mondva afőtér felett,de én nagyon szerettem.Az ablak a főtérnek háttal nyilt,igy közel voltunk,de csöndes volt...szerettem ott lakni!
Szia Márta! Nekem már nics meg a térkép de a hasonlót találtam a neten.Google-képkeresőbe írd be- sithon map és a hatodik kép. Na mi ez alapján jártuk végig a szigetet. Egy kis magyarázat hozzá: a piros út az a főútvonal. Ami fehérrel van azok felválva aszfaltos murvás utak. Mi robogóval játuk végig.Sikiától a hegyen keresztül vezet egy út ott pld még teher autóval is találkoztunk/ mert a hegyen vannak a kecskék és a tejért ment. Toronit elhagyva van egy híd azután Balra van egy kis út/a térképen fehérrel jelölt út/ az csodálatos az végig a tengrparton halad egész Neos Marmarasig eképesztő öblöket lehet találni. Ha valamit nem értesz kérdezz nyugodtan. Üdv Erika