Az olvasottak alapján "tudományos szempontból" kezdtem ízlelgetni ezt a datolyaszilvát. Nekem még mindig jobban hasonlít az íze,színe, állaga a sárgabarackra, talán kicsit fanyarabb. Az ágon van még két szem ezek még nem érettek, elfogyasztásuk későbbre vár. Majd még ezeket is ízlelgetem, de már most jobbnak tűnik mint elsőre!
Szelídgesztenyére hasonlít, de ez cserje, ha jól látom...így passz.
Khakit itthon vettem már , nagyon ízlett még így is, kényszer-, vagy utóérve, szívesen megkóstolnám termőhelyén biztosan zamatosabb.
Mediterraneo | #152974 | 2010-10-10 18:44:49 | Válasz a #152973. hsz-ra
Szia Judit!
Khakinak hívják errefelé?
És hol vettél? Itt, Magyqrországon?
Én egyetlen helyen láttam, és az a temesvári Kaufland volt. Máig bánom, hogy nem vettem belőle.
Mediterraneo | #152975 | 2010-10-10 18:45:37 | Válasz a #152972. hsz-ra
Hm, háááát...
Majd megkérdezem a párom is, ő a biológus!
Kakiszilva-valahol külföldi piacon a neve: caqui - gondolom ezért.
Meg datolyaszilva, lótuszgyümölcs és még egyéb neveket is olvastam ami most nem ugrik be.
Sziasztok!
Ha már ilyen szépen összegyűltünk,nekem is van egy fotóm.
Kaptam a képet mástól,mi lehet ez ???
Lehet,hogy hülyeség,de olyan aszparágusz-félének tűnik,nem?
Ja,Parga környékén készült a fotó.
Szia! Anyutól megkérdeztem (sok növényt ismer) valószínű, hogy CSERSZÖMÖRCE ez a növény.
Neten rákerestem én is, mérgező. Szia
Ja ha a Google-ba beütöd, képeket is találsz róla.
Cserszömörce
Mediterraneo | #152984 | 2010-10-10 22:12:16 | Válasz a #152983. hsz-ra
Szia Éva,
Vigyázat! Theia növényének aszparátusz-szerű levelei vannak, a cserszömörcének meg kerek levelei.
Szóval sztem attól, hogy a virágzatuk hasonló, Theia növénye nem cserszömörce!
Sziasztok!
Szerintem is aszparágusz-szerű a növény.
Érdekesek a pamacsok rajta,ilyet még nem láttam,lehet,hogy ez a "virágja" neki???
Mindenesetre annyit még megtudtam róla,hogy egy fa törzsére volt felfutva,tehát futónövény,kb. 3 méter magas volt.
Mediterraneo | #153000 | 2010-10-11 20:30:16 | Válasz a #152997. hsz-ra
Hm, hát ez egyre érdekesebb!
Tuti ez a virágja, vagy tán a termése lenne...
Közelebbi képed nincs véletlenül? Van egy pár növényhatározóm, görög is, csakhogy pontosabban kéne látni a dolgot. Azért most megnézem a kúszónővényeknél is. Hátha...
Szerintem a fehér virágos bozót nem cserszömörce. Ha rákeresel utóbbira a neten, a képeken egészen másképp néz ki. Én is kíváncsi vagyok, mi ez, valaki majd csakkideríti.