Én ha javasolhatok szúnyogriasztót felnőttnek, és gyereknek egyaránt az ez lenne. Nekünk nagyon bejött, és teljesen természetes anyag. Nem okoz allergiát, kis helyen is elfér. Amikor mi voltunk egyébként nem volt szúnyog. De jobb felkészülni mindenre.
Ezt mi is próbáltuk tavaly (itthon), de mindig leszedték, rakosgatták, elhagyták és panaszkodtak, hogy büdös. Nem büdös, csak erős az illata. És hát ezzel együtt is csípték őket (bár itt nálunk tavaly nagyon sok szúnyog volt).
Igazad van Szirom, tavaly itthon rengeteg szúnyog volt. Igazából egy próbát megér, hogy elviseli-e a gyerek vagy sem. Mi először Olaszországban vettünk valami hasonló márkát, ott rengeteg szúnyog volt. A kicsinek a bokájára raktam, a nagynak nagyon tetszett, hogy karkötő! Lehet egyébként, hogy kint is lehet kapni gyógyszertárban, és az ottani más. Szerintem ezt a kis összeget megéri. Én utálom a vegyszerezett dolgokat a gyereken (legyen az kenőcs, spray, de bababörzén már vettem törlőkendőt is, na az durván büdös volt)!
Anakin, nekem is szimpi volt, azért is próbáltuk ki. De én többre számítottam. Hatóanyagra, illatra hasonló, mint ez (ez többet védett a mi tapasztalataink szerint):
Szirom, ez nagyon jól hangzik. Ki fogom próbálni! Köszönöm. Ha nem is kell majd Vourvourouban ( azért bekerül a csomagba), itthon mindenképpen még a Velencei tónál! Ott soha sem úszunk meg rovarcsípést!
Szia! Bocsi, hogy csak most írok, de mi tavaly is voltunk a kicsivel akkor 1,5 éves volt. Kellett az útlevél, sztem ez idén is így van. Jó utat nektek érezzétek jól magatokat!
Niki
KissLaszlo! A gyerekülésnek bármilyen szabályai vannak Macedóniában és Szerbiában, a gyereknek nem a szabályok miatt kell benne ülnie, hanem a saját biztonsága miatt. Szerintem nincs ennél fontosabb.
Szia, én az idén személyit csináltattam a lányomnak, mert direkt megkérdeztem, és ahogy a felnőttnek úgy a gyereknek is elég a személyi, ha EU-s országba utazik. De ez egyébként a Külügyminisztérium honlapján is megtalálható, valamint én a Neckermannt is felhívtam ez ügyben.
KissLaszlo! A gyerekülésnek bármilyen szabályai vannak Macedóniában és Szerbiában, a gyereknek nem a szabályok miatt kell benne ülnie, hanem a saját biztonsága miatt. Szerintem nincs ennél fontosabb.
Nem a biztonság végett kérdeztem, mert a gyerek már 10 éves és elég kényelmetlen neki a gyerekülés, a kocsiban a biztonsági öv tökéletesen jó neki, hanem azért mert hasonlóan mint nálunk gondolom másutt is vannak eszement logikátlan szabályok
az útiokmányok topikban, az útlevél oldalon írták... és ez a lényag sajna:
"2012. június 26-ától a gyermekeknek az utazáshoz saját útlevéllel kell rendelkezniük."
A lányom most 12, van személyi igazolványa... most megyünk útlevélért, mert az lejárt...
de ez már az utolsó lesz, 5 évre szól, 2500 ft.
Nem éri meg, h leszállítsanak...
Mi már több ilyet is megéltünk...