Értem de akkor csak erre az egy apartmanra vonatkozik? mi a klio apartmanba megyünk az ibusszal ott nem írják hogy kell kaukció remélem nem a szoba átvételekor nyögik be ! ?
A kaució kérdése a GRAND TOURS hírlevele alapján vetődött fel..ahogy én látom.
Ezt a levelet én is megkaptam, bár nem Sarti a cél, ezért csak ide dugom a nózim.
Szerintem ez csak a Grandos Sartis apartmanoknál van, így véleményem szerint, ha elbizonytalanodtatok, akkor jobb ha a saját (jelen esetben az Ibusz) irodátoknál rákérdeztek, mondván a neten láttál más irodánál ilyen infót, nálatok is van-e, kell-e ezzel számolni?!
TNormi írta:
Értem de akkor csak erre az egy apartmanra vonatkozik? mi a klio apartmanba megyünk az ibusszal ott nem írják hogy kell kaukció remélem nem a szoba átvételekor nyögik be ! ?
Kaució az 50-100 euro apartmanonként, stúdióként (eddig Olasz- és Spanyolországban volt) amit hazainduláskor visszaadnak, ha semmi kárt nem okoztunk. Kár esetén ebből vonják le a fizetendőt. De szerintem Görögországban nincs. Kizárt, hogy pont most ebben a húzós helyzetben vezetik be, amikor így is csökken a vendéglétszám.
Szia Kisike!
Igazad van, csak mi ezt most másképp értettük, ahogy te gondolod.
Én kb. 5-10 szót tudok csak görögül, de azért görögül köszönök, görögül rendelem meg a kaját....ilyen apróságok. De ahol kifogy a tudásom, ott angolul beszélek és nem várom el tőlük, hogy tudjanak.
Erre mindenáron magyarul akart beszélni, de amikor neki is megáll a tudása három magyar szónál, angolul viszont sokkal jobban tud, akkor tök színházasdi ez az egész nekem.
Sok helyen nem tudtak a görögök semmi nyelvet az anyanyelvükön kívül, még is kézzel-lábban jól megértettük egymást, ez nekem oké, de nekem ne akarjon a görög velem magyarul jópofizni, amikor három szó után már nem bír szólni.
Bocs, de én ezt nem egészen értem!
Akkor most ki beszélhet pár szót a másik nyelvén?
És őszintén szólva számomra az is elég ellentmondásos, hogy egyre többen emlegetik, hogy zavarják a turisták, jobb olyan helyre menni, ahol igazi görög hangulat van. Na de ők ott nem turisták, és nem zavarnak másokat a jelenlétükkel? Nem ugyanazt a folyamatot indítják el, amit maguk olyan bőszen kifogásolnak?
Szia Cilla!
Ha én beszélek 3 szót görögül, ő meg 3 szót magyarul, az csak bohóckodás. Ha mindketten beszélünk angolul, akkor nem kell ez a megjátszás szerintem, hogy jópofa vagyok, mert tudok pár szót. Így gondoltam.
Az, hogy turistaként zavarjuk-e a helyieket, nem tudom, de belőlünk élnek, kénytelenek elviselni. Viszont minket nagyon zavart, ha saját népünk jelent volt, ahol mi (engem a magyar, őt a német), mert nem azért megyünk külfödre, hogy az étteremben ülve a 12 fős német csapat betetesse a 60-as évek német slágerei cd-t a görög tavernában és ott üvöltözzenek. Én az ilyen szélsőséges esetekre gondolok azzal, hogy kevésbé turistásabb legyen a hely. Legyen turista, de az tudjon meghúzódni és viselkedni és ne tőle harsogjon az egész falu. Az nekem már nem jellegzetes görög hely. Voltunk csomó helyen, ahol senki sem volt rajtunk kívül és azért ott az ember egészen másképp éli meg a pillanatot, a görög hangulatot.
Hasonlót írtam énis a Sarti-s fórumba, mivel ott nekem nem tetszik a nagy magyar áradat és hogy még az eladó is magyar már és ezt le mertem ott írni
Erre lettem "nagy hazafi"
Meg ilyenek:
"Ne stresszeld magad ezzel a MAGYAR gyűlölettel, árt a szépségnek! Ha nem tetszenek a magyarok akkor nyomás vissza India, vagy ami épp szimpi! Bocsánat HONFITÁRS!
Nahhhhh………. "
Szia Breki!
Nem a magyarokkal van bajom. Azaz senkivel sincs bajom. Itt kezdődik a leírt szó félreértése. A párom német, ő hülyét kapott tőle, ha német szót hallott, én ha magyart. Nagyon egyszerűen is le lehet ezt írni: ha az ember nyaral, utazik, felfedez, nem azt akarja kapni, ami otthon a természetes közege, hanem mást, újat, ottanit, hiszen azért utazik oda, hogy ottanit fedezzen fel, és ehhez hozzátartoznak az ottani ízek, illatok, nyelv, szokások, kultúra...minden.
Én a Sarti fórumot nemolvasom, de aki ott neked ilyet írt, annak csak ezt kellene megérteni, hogy az ember nem azért utazik messzire, hogy ugyanazt kapja, ami otthon is van.
Igen énis így gondolom, nekem pár magyarral nincs gondom még több busznyival sem, de ha végig megyek egy görög utcán és csak magyar szót hallok mindenhonnan magyar étlapok vannak kint és a boltban magyar eladó fogad az nekem már sok.
Mert nem ezért utazom oda ezt itthon is megkaphatom
Látjátok én ezért írtam, hogy sarti-n úgy éreztem magam mint ha Siófokon lennék.
Ha 100 embert sorba állítanál abbol szerintem 75 magyar.
Ezzel semmi baj nem lenne de sajna nem hazutoljuk meg magunkat.
Láttam nagyon érdekes viselkedést.
igen nem akartam ezt a Siófokost írni mert erre ugranak.
Énis láttam ilyet pl főutcán részegen verekedő ámokfutást rendező magyart
aki szinte minden útjába esőt megpróbált megütni
berobogott üzletekbe ottis inzultálta az eladókat borogatta a dolgokat majd újra ki az utcára
Aztán találkozott egy valószínűleg helyi erős emberrel aki lerendezte
De hozzá kell tennem, hogy nagyon sok normális magyar van, remek embereket ismertünk meg kinti útjaink során is.