Kedves Josza!
Nagyon megörültem a válaszodnak!
Feleségednek jobbulást kívánok! A betegség soha nem jó, főleg, ha falakba ütközik az ember....átérzem a helyzeteteket én is hasonló cipőben járok, -de erről nem is írok többet.
Köszönöm, hogy válaszoltál! Ahogy telnek a napok, egyre izgatottabban várjuk a spanyol nyaralást. Nagyon vonzz minket az a kultúra, az a gasztronómia, maga az ország. Várjuk, hogy jókat együnk, hogy sokat fürödhessünk, azaz, hogy ott legyünk. Reméljük, hogy az ég is kegyes lesz hozzánk és igazi kánikulát fogunk ki július végén!
Josza, mire számítsunk, milyen lesz a tenger? Tényleg nem lehet benne "pacsálni", hanem inkább úszásra alkalmas a víz? Illetve kérlek írd meg, hogy tényleg olyan olcsó a Dia, mint ahogy olvasni lehet! Mit gondolsz, mennyire megbízható ez az előrejelzés: http://www.zoover.hu/spanyolor.....r/idojaras
További szép napot kívánok Neked, üdv: Adri
.... mire számítsunk, milyen lesz a tenger? Tényleg nem lehet benne "pacsálni", hanem inkább úszásra alkalmas a víz? Illetve kérlek írd meg, hogy tényleg olyan olcsó a Dia, mint ahogy olvasni lehet! Mit gondolsz, mennyire megbízható ez az előrejelzés: https://www.zoover.hu/spanyolo.....r/idojaras
Kedves Adrika!
Jó érzés, hogy örömet tudtam okozni válaszommal, mégha egy kicsit késedelmes is volt.
Amikor ti mentek minden bizonnyal csodás idő fog fogadni Titeket és a tenger is kellemesen meleg lesz. Mi májusban is fürödtünk minden nap. Akkor, mikor eljöttünk már 22 fokos volt a víz. 100%, hogy azóta már kellemes 26-27 fokos vízhőfok van és lesz is október végéig. A hőmérséklet a jelenleginél is melegebb lesz. Az előrejelzések szerint is idén a legmelegebb július közepétől augusztus közepéig lesz. A tossai tengerpart várral ellentétes végében még a sziklák előtt a Pallas Athene szobor után jobb a part. Homokosabb és lassabban mélyülő. Van még a vár mögött, ha átsétáltok a gótikus negyeden egy picike strand sziklákól körülvéve. Szerintem az a legjobb. Ott lehet pacsákolni a vízben. A Dia messze a legolcsóbb hely és szinte mindent ami kaja ott érdemes vásárolni. Ajánlom a bagettjüket az ár 0.39. nagyon finom reggelire. Keressétek a DIA feliratú termékeket, mert mind sokkal olcsóbb és kiváló minőségű. Van egy zöldséges húsgombóc konzervjük ami isteni. Mindig hozunk haza is belőle. Hozzá csináltunk burgonyapehelyből krumplipürét és 10 perc alatt príma ebédet lehet rittyenteni két személynek. Ha van még kérdésed, most már jobban ráérek, szívesen válaszolok. Üsd be a Dia Espanya szavakat a keresőbe és meg is tudod nézni az akciós újságjukat, hogy tájékozódj az árakkal kapcsolatban. Ja ezt még nem mondtam: Ajándékokat használati tárgyakat a "One euro: boltokban nagyon olcsón találsz. Ugyanazokat árulják, mint a rongyrázósabb drágább boltok. Ilyen van a Dia mögötti utcában a központ felé eső első utcasarkon. Az a legjobb, de van még a főutcán és a kis templom mellett is. Nagyon jó és olcsó a mozival srégen szemben lévő kínaiak által üzemeltetett kis bolt. Azok nagyon rendesek és kedvesek. Mindet érdemes végignézni, mert mindegyiknek más a választéka. Ajánlom még a Sol1 oldalán lévő köcsögös boltot. Óriási választékban vannak népművészeti tárgyak és csodálatosak, megfizethető áron és mellette van egy ajándék árúház, ahol olcsón tudsz venni különleges cipőket ruhanemüt, táskákat, órákat bizsukat. Azt is kínaiak üzemeltetik.
No üdv: Josza
Josza!
Én is nagyon örülök a válaszodnak. Egyre többet tudok meg Spanyolországról.
Még a Port Aventurával kapcsolatban van 1-2 kérdésem:
-érdemes-e a Port Aventuraba fényképezőgépet, telefont vinni magunkkal, vagy inkább hagyjuk a szállodában? (csak mert hallottam, hogy van olyan attrakció, ahol kieshet, vagy lefröcskölheti a víz)
-egyedül is felszállhatok minden attrakcióra?
Főleg az első miatt parázok nagyon, hogy ha pl a mobilomat beleteszem a zsebembe, akkor nem fog-e kicsúszni onnan, vagy a fényképezőgép nem fog-e kiesni valahogy, illetve vizes leszek-e...
-Ja, és tényleg van olyan játék, amire több mint 2 órát kell várni a túl nagy sor miatt?
-Túl nagy a park ahhoz, hogy mindenre felüljek, így inkább a nem túl jókat hagyjam ki?
[ezeket a kérdéseket már feltettem máshol is, de még nem kaptam választ rájuk [igaz, hogy tégnap kérdeztem :$ ] , és csak bemásoltam ide]
Előre is köszi
Mediterraneo | #168684 | 2011-07-05 20:13:36 | Válasz a #168611. hsz-ra
Kedves Josza és Cilla!
Örülök, hogy szép volt az út, hogy új élményeket gyűjtöttetek be és hogy Cilla fájdalmai ellenére bevállaltátok az utat - Cilla szerintem egy hős, hogy ezt végigcsinálta!
Gyógyulást kívánok és szívből remélem, hogy ez a kellemetlen élmény nemsokára már csak egy rossz emlék lesz!
Ha lesz beszámoló, szívesen elolvasnám
Üdv,
Medi
....-érdemes-e a Port Aventuraba fényképezőgépet, telefont vinni magunkkal, vagy inkább hagyjuk a szállodában? (csak mert hallottam, hogy van olyan attrakció, ahol kieshet, vagy lefröcskölheti a víz)
-egyedül is felszállhatok minden attrakcióra?
Főleg az első miatt parázok nagyon, hogy ha pl a mobilomat beleteszem a zsebembe, akkor nem fog-e kicsúszni onnan, vagy a fényképezőgép nem fog-e kiesni valahogy, illetve vizes leszek-e...
-Ja, és tényleg van olyan játék, amire több mint 2 órát kell várni a túl nagy sor miatt?
-Túl nagy a park ahhoz, hogy mindenre felüljek, így inkább a nem túl jókat hagyjam ki?
Szia Marija!
Mi sok évvel ezelőtt voltunk Port Aventúrában. Sokan voltak, de nem emlékszem arra, hogy sokat kellett volna várni, hogy valahová feljussunk.
Ha visztek fényképezőgépet, vagy mobiltelefont akkor érdemes shortban zippzáras zsebben elhelyezni, mert van olyan hely, ahol elázhat, vagy kiesik, de Spanyolországban vigyázni kell a zsebtolvajokra is, mert sokan vannak és nagyon ügyesek. Én a szállodában hagynám őket, de fájna a szívem, hogy nem tudom megörökíteni a helyet. Az biztos, hogy már akkor hatalmas volt a park és csak a töredék lehetőségre tudtunk felülni és ahogy hallom azóta rengeteg dolog épült. Oda egy hét is kevés lenne.
Remélem tudtam segíteni.
Jó készülődést!
Üdv: Josza
Kedves Medi!
Nagyon kedves hozzászólásodat köszönjük. Cilla tényleg hősiesen viselte a fájdalmakat. Most már nemsokára túl lesz rajta. Látjuk ám, hogy hová készültök. Nem semmi!!! Jó készülődést kívánunk. Készül a beszámoló, de nagyon kevés időm van rá.
Kedves Jozsa!
Köszönöm a válaszod, jó volt olvasni a soraidat!
strandokkal kapcsolatban lejegyeztem a tapasztalataitokat. Mi nagyon szeretünk fürödni, meg csak úgy pancsolni, ezért nem mindegy, hogy hol milyen mély a víz, de megnyugtattál, hogy találunk olyat, ami a kedvünkre való lesz.
Jozsa, érdekelne még, hogy az étlapokban vannak-e fényképek, illetve ha nincs, akkor az ételek neve alá le van-e írva, hogy az adott fogás miből készül. Mert egyszer már melléfogtunk a görögöknél - nem volt rendes étlap- és 22 euronk bánta....
Az állítólagos spanyol fánk érdekelne még, aminek churros a neve. Ettetek-e ilyet? Ha igen, akkor úgy képzeljük el, hogy úgy árulják az utcán, mint a görögöknél a loukoumadest? Nagyon szeretnénk megkóstolni, reméljük lesz rá mód!
Étteremben lehet-e Sangriat rendelni, vagy azt inkább bárokban fogyasztják?
Voltatok-e tapasz bárban? Ha igen, akkor miket lehet ott kérni, illetve milyen árakra számítsunk?
Várom a válaszod, jó hétvégét Nektek, üdv: Adri
A churros az engem is érdekelne... Csoki is van mellé?
Amúgy a hajó, ami elvisz Tossába, az üvegfenekű? Vagy az üvegfenekű hajók nem visznek sehova, csak 1 órát rajta vagy, és nézed a tenger élővilágát?
adrikanemeth: Nektek még csak 6 nap van hátra. [mondjuk nekünk se olyan sokkal több] Készülődtök, izgultok már? Minden fontos infót felírtatok?
Josza: evvel az 1-2 információval még kisegítenél minket? légyszilégyszilégyszi Aztán majd ha hazajöttem, hozom a beszámolót, ha érdekel valakit.
Szia Marija! Igen, már nagy izgalomban vagyunk, gondolom Ti is! Lassan elővesszük a bőröndöket, összeírjuk, hogy miket vigyünk és elkezdünk csomagolni. Igazából csak az időjárás miatt izgulunk, mert sajnos nekünk csak ez az egy hétünk van arra, hogy kipihenjük, jól érezzük magunkat. Reméljük, hogy messze elkerül minket az eső! Igazából csak 1 fakultatív programot tervezünk, azaz szeretnénk elmenni Barcelonaba, illetve át szeretnlnk menni Lloretbe, ahol majd Ti töltitek a megérdemelt pihenésteket. De leginkább a strandon szeretnénk lenni!!
Én is várom Josza válaszát, nagyon örülnék neki, ha még az indulás előtt írna nekünk pár sort.
További szép vasárnapot Neked, üdv: Adri
Igen, már mi is. Mondjuk a bőröndnél még nem tartunk, szerintem azt majd úgy 1 hét múlva, de a listánk az kint van a konyhában, és mindig ráírunk valamit, ha eszünkbe jut, hogy mit kéne még vinni. Mit mondhatnék, már elég hosszú a lista....
Mi is abban reménykedünk, hogy amíg ott leszünk nem lesz eső, szoktam nézegetni a 2 hetes előrejelzéseket, és mindig 28-30 fokot ír. Hát...lehetne melegebb is, én nagyon szeretem a 34-35 fokos meleget.
Mi összesen 2 hétre megyünk, viszont abból a 2hétből Lloreten csak 1 hetet töltünk, és mi úgy 3-4 fakultatívot tervezünk, szóval szűkös lesz az időnk.
Előre is kellemes nyaralást!
..... érdekelne még, hogy az étlapokban vannak-e fényképek, illetve ha nincs, akkor az ételek neve alá le van-e írva, hogy az adott fogás miből készül. Mert egyszer már melléfogtunk a görögöknél - nem volt rendes étlap- és 22 euronk bánta....
Az állítólagos spanyol fánk érdekelne még, aminek churros a neve. Ettetek-e ilyet? Ha igen, akkor úgy képzeljük el, hogy úgy árulják az utcán, mint a görögöknél a loukoumadest? Nagyon szeretnénk megkóstolni, reméljük lesz rá mód!
Étteremben lehet-e Sangriat rendelni, vagy azt inkább bárokban fogyasztják?
Voltatok-e tapasz bárban? Ha igen, akkor miket lehet ott kérni, illetve milyen árakra számítsunk?
Szia Adrika!
Most már tényleg a célegyenesben vagy. Ez egy rendkívül fárasztó, de örömteli időszak, tele bizakodással. Ez már az utazás része és (nem kicsit) irígykedek is. Szívesen átvállalnám a mostani problémáidat.
1.) Igen az élapok többségén, már amik ki vannak téve a bejáratnál van fénykép és elég sok helyen le is írják, hogy nagyjából mi miből és hogyan készül, de spanyolul, katalánul, angolul, néhány helyen franciául és (vagy) németül. Én javaslom, hogy faggasd ki az idegenvezetőt, hogy melyik kaja miből van. Nagyon rendes és segítőkész. Vagy a magyar hölgy vendéglőjében (amit nagyon jónak találok) szóban magyarul tudsz felvilágosítást kérni. Nem tudok olyan esetről, hogy valakit lehúztak volna a pincérek. Mindennek annyi az ára, ami ki van írva, Spanyolországban nem szokás borravalót adni (ha adsz azért elfogadják) és külön felszolgálói díjat sem számolnak fel.
2.) A churrost leginkább reggelire eszik az ottaniak, főleg meleg csokival, vagy csokiöntettel. Nem árulják úgy, mint a görög fánkot és gyorsételként sem adják, de minden étteremben kapható. Nekem izlett, de szárazabb, mint a magyar szalagos fánk, vagy a görög loukoumades. Inkább a csörögefánra hasonlít. Ropogós.
3.) Minden étteremben mérnek sangriát, amit mindenhol másként készítenek el. Egyik finomabb, mint a másik. Sok helyen benne van a menü árában egy pohár.
4.) Nem voltunk tapas bárban, de ettünk tapast. 3-6 euro az ára az éttermekben, tartalomtól függően. Ez egy hidegétel összeállítás, de úgy állítják össze, ahogy kéred. Sonka és hideg tojásrántotta általában van benne és olajban sütött kenyérszeletkéket adnak hozzá.
Jó készülődést. Mostanában egy kicsit megint leszek. Kérdezz nyugodtan!
A churros az engem is érdekelne... Csoki is van mellé?
Amúgy a hajó, ami elvisz Tossába, az üvegfenekű? Vagy az üvegfenekű hajók nem visznek sehova, csak 1 órát rajta vagy, és nézed a tenger élővilágát?
Kedves Marija!
A churrosra Adrikának más válaszoltam.
Van Lloretből Tossába kishajó járat, ami nem üvegfenekű, de van a Blue Flyng nevű üvegfenekű hajó, amelyik végigmegy az egész észak- Costa Bravan.
Calellából indul megáll Pinea- Paint Nou, Santa Susana, Malgrat de Mar, St. Abanel, Blanes, Santa Christina, Fenals, Lloret de Mar, Cala Canyelles és Tossa de Mar hajóállomásain. Ára attól függ, hogy hol szállsz ki.
De azt is megteheted, hogy átmész Tossába és ott felszállsz a Fondo Cristall-ra ami két órán át járja a tengert és még a barlangok egyikébe is bemegy. Az Tossából indul és oda is tér vissza. Nem érinti Lloretet. A Fondo Cristall sokkal olcsóbb, mint a Blue Flyng
Neked is jó készülődést kívánok!
Josza köszönöm, hogy válaszoltál!
Nekem azt hiszem, már nincs több kérdésem [bár ha még véletlen lesz, akkor biztos felteszem]. Nálunk mostmár csak az utazási irodával van 1-2 gondunk, mert nem úgy megy minden, ahogy kellene...