Üdv, új vagyok. Most megyünk Vrasnába a párommal. Úgy terveztem, hogy Szerbia-Macedónia útvonalon keresztül megyünk. Viszont nem igazán találtam ellenvetést az ellen, hogy miért ne menjünk Bulgárián keresztül. Melyiket ajánljátok?
Én egyetlen ok miatt tudnék többet voksolni Macedónia mellett: meg szeretnék állni szétnézni Szalonikiben, és úgy megyek rajta keresztül, ha Macedónián át lépek át Görögországba.
Kiváltunk utasbiztosítást, a kocsira van nk. zöldkártya (biztosító szerencsére mindig küldi), nemzetközi jogsi tudtommal nem kell, de ha épeszű időben kiállítjáa az Ocsmányiroda, akkor megcsináltatom, 1500 pénzt megér.
Az a Korfui út szerintem elég egyszerü semmi bonyolult dolog nincs benne szinte végig autópályán kell menni. Az egnatiai autópálya is egy 5 km.en kivül teljesen kész van.
Köszi gégé!
És attól, hogy ez új autópálya, ugye nem kell többet fizetni érte?
Tavaly Zakynthoson voltunk és már az új hídon mentünk, amin nem kellett Athén felé kerülnünk. És egy kicsit sokalltuk a díjat amit fizetni kellett.
Persze biztos jogos, mert új meg minden, de én úgy vagyok vele, ha van rá módom akkor mindennek utána érdeklődök. Szeptemberig erre lesz is időm...
Szeretném a segítségeteket kérni! Kétszer voltam már Parálián nyaralni, de eddig repülővel mentem! Az idén autóval szeretnék!Útvonalba segítsetek nekem, hogy merre érdemes menni!
Helló Feri!
Nagyon egyszerű az autóval Paraliára:itthon rá mész az M 5-re , ami nemzetközi E 75 útnak felel meg ,és végig ezt az útvonalat követve eljutsz Paraliára... Végig jó út van!
Jó utat!
Mi eddig kétszer mentünk Bulgárián keresztül Görögországba. Különösebb probléma nem volt csak lassabb a haladás és rosszabbak az utak mint Macedónia felé és kilóméterben is több, idén úgy néz ki Macedónia felé megyünk.
(kicsit olvass vissza volt már erről szó )
Most hajnali negyed ötkor értünk haza OB-ről. Az úton nagyon jól haladtunk. Este negyed nyolckor letettük a babát aludni és elindultunk, fél négykor a magyar határon voltunk. A határokon sehol nem volt szinte senki. Odafelé adták a Macedonok a kis kártyát, amelyet addig kellett kitölteni, amíg átérsz az országon. A végén rányomtak egy pecsétet és visszaadták. Visszafelé már nem volt kártyázás. Utasbiztosítást tőlünk nem kérték (pedig volt), csak az autó nemzetközi zöldkártyáját. Rendőr volt mindenhol bőven, de megúsztuk büntetés nélkül. Nagy szerencsénk volt, mert háromszor is megbüntethetek volna elég komolyan. Akinek nem kell sietni, érdemes a sebességhatárokat legalább nagyjából betartani. Azért csak nagyjából, mert van, hogy kb. 10-20 km-en át negyvenes tábla van, azt lehetetlen betartani. A pályadíjak lementek, bár ez már lehet, hogy már nem újdonság: 4-3-8-2,5 Euro Szerbiában, a szokásos 1-2-1 Macedoniában. A gázolaj ára Szerbiában már 97 Dínár volt tegnap, két hete még csak 94,2 Egyenlőre ennyi, megyek aludni, az eddigi 2 óra kevés volt