Meglestem a képeket, nagyon klasszak
Lepényhalat sem láttam még csak a tv-ben Rákocskát és más kis állatkákat már én is fogtam. Egyszer Thassoson fogtam egy tengeri uborkát. Mikor kivittem a partra mindenki elszaladt szegénytől. De aztán a bátrabbak később visszamerészkedtek és pillegtek
Az klassz lehet ha valaki magának fogja ki a tengerből a vacsiját. Én nem nagyon szoktam horgászni, bár néha elkísértem a haverjaimat. Láttam a polipkás képet is Na én is így szeretnék egy polipkát fényképezni, bár én utána elengedném. Egyszer még régebben Stavrosban az egyik kis mellékúton egy akkora pókkal találkoztam, hogy köszöntem neki Na amikor ez kiderült, akkor is sokan odagyűltek, de nem bántották. Nekem még akkoriban több madárpókom volt, így annyira nem tartottam tőle, de elég tekintélyes darab volt
Nei Poriban meg egy nagy meduzát hoztak ki a partra. Na azzal sem találkoztam még közvetlen közelről. A remete rákokkal jól elszórakoztunk, amikor kivettük őket a vízből és csattogtatták kifelé az ollójukat a csigaházból
Meg néhány üres süniházat gyűjtöttünk.
Na majd lehet hogy viszek búvárszemüveget
Sancho.dl! Ne lehet mindenképp kikell próbálni az egy csoda a vízallati világ. Legelőszőr én sem gondoltam,hogy ez ilyen szép a párom rábeszélt kise jöttem a vízalol . Nemkell más búvárszemüveg+pipa+békatalp. /A vadászathoz szigony puska./ De tényleg próbáld ki A sziklás részeknél van nagyobb esélya polipra.Azt hiszem már írtam a narancspart utáni első öböl az olyan mint egy berendezett aqvárium. Üdv Erika
Sziasztok én épp fordítva mentem marmaras után mentünk fel rá egy igen érdekes helyen ezt mondjuk már szeretem volna megkérdezni hogy hátha tud róla valaki valamit van egy bekerített rész gyönyörű szállodákal strandokkal ill.kikötökkel amit a kerítésen át láttam és lehetetlen bejutni mert próbáltam de nem engedtek be
sorompókal ill. örökkel van védve mi lehet ez a hely ericsike69 te tudsz valamit erröl?Marmaras alat van ahol a tengerparti út kezdödik én végig mentem a kerítés mellett de nem lehettet be jutni gondolom valami gazdagoknak való hely lehett ??
Szia Papamaci!
Ha arra a helyre gondolsz, ami dél felé van Neos Marmaras alatt, Toronitól északra, és hosszú, pálmafás a tengerpart, sok-sok napággyal, medencével és bárokka, na, az Porto Carras. Van egy nagy jacht-kikötője is. Igen, van ott őr, de ha Marmaras végében leteszed a kocsit, akkor be tudsz gyalogolni, hozzád sem szól az őr, csak mosolyog. Akár még a medencében is tudtunk volna fürdeni, de nem akartunk pofátlanok lenni. Néztünk egy kis szobát, nem tengerre nézőt, 1 főnek 1 hét 250 e Ft, szóval elég húzós
Mi pont 38 fokban sétáltunk arra, mentünk vagy 10 km-t és sajnos a jachtkikötőre már nem maradt energiánk, már nem sétáltunk vissza. Mondjuk akkor még nem is tudtunk róla, hogy ott van:) Azt hiszem még fényképeket is csináltunk ott...
Tényleg megpróbálom
Még anno Nei Poriban is volt nálam búvárszemüveg és pipa, de sajnos túl sok állatkával nem találkoztam. Igaz ott nem nagyon voltak sziklás részek. Remélem itt majd tényleg lelek mindenfélét Szeretnénk robogót bérelni és kirándulgatni mindenfelé, ott is lehet esély valamit szerezni. Gondoltam, hogy elmegyek a kalózhajó kirándulásra, azt sokan dícsérik és akkor ott a szigetnél is lehetne merülni egy picit...
De ehhez még 142 nap
Nekem első görög utunkon nem sikerült víz alá merülnöm, mert nem vittem búvárszemüveget. Másodjára felkészültem és vettem egyet. Pechemre itthon hagytam. Ennek ellenére vettem egyet ott, kint a szálloda üzletében. De kiderült, hogy gagyi....nem szilikonos volt, hanem kemény műanyag. Ez a csomagolás miatt nem volt egyértelmű. Víz alá merülve kb. fél percem sem volt szétnézni, mielőtt becsordogált a víz a szemüveg alá.
Ez Rodoszon történt, és ott a part közelében a víz alatt nemigen volt semmi látnivaló. Egyet kivéve: volt pár olyan felirat a víz alatt, ami maroknyi méretű fehér kövekből volt kirakva. Pl.: Rhodes, meg A+Z egy szívben.
Na az idén tutira nem marad itthon. A lista legelején lesz! Még annyi, hogy esetleg egy békatalpat még beszerzek, mert az még nincs.
Nei Poriban is nyaraltunk ott végig homokos a part ott viszont csikóhalat láttunk. Sartin és környékén az a jó egy partszakaszon belül megtalálsz mindent. Igazán több helyen megfordultun Görögországba de a Sithon félsziget a kevencünk. Mondjuk én itt láttam előszőr a tengert. Idén Zakynthos az uticél izgatottan várom.
Olvasd el amit Mártának írtam érdemes azt az utat végigjárni!
A decatlon sport áruházba elég jó áron lehet ilyesmit vásárolni főleg még szezon előtt. Most vettünk vízalatti fényképezőt amibe cserélhető a film,és vakus. Eddig mindíg egyszerhasználatos gépel fényképeztünk azzal is jó kis fényképeket készítettünk. Üdv Erika
Én Thassoson az első 5 percben leamortizáltam a békatalpakat, amiket a párom vett......Még sose volt előtte a lábamon, s amikor elindultam bennük a vízbe, sikerült eltörnöm.....sün-elleni cipőnek még jó lesz.....
Ja, jut eszembe: én nem vagyok egy horgász-típus, de kíváncsiságból szeretnénk "pecázni" a tengerben. Ha kifogunk valamilyen halat, az ehető, vagy lehet, hogy nem jó a húsa?
A búvárkodásom elég érdekesen indult. Elmentem az egyik multiba hogy vegyek egy szemüveget. Valamiért volt egy gyanúm ezért kibontottam... Jól tettem. Az orrom nem fért el benne Ezekután az egyik kollégám adta kölcsön a szemüvegét és békalábát. De amikor lemerültem vele, nemsokára elkezdett becsorogni oldalt a víz... Úgyhogy túl sokat nem tudtam vele kezdeni. De azért egy tarisznyarákkal találkoztam, aminek az lett az eredménye, hogy amikor közöltem a közelemben állókkal, hogy itt egy kis rákocska, mindenki fejvesztve menekült ki a vízből. Szegény rákocska is menekült, úgyhogy így ért véget a kis vizi kalandom
De hiszen a fotódon nincs is nagy orrod Sancho! Én szerencsére nem félek a rákoktól, kis merítőhálóval fogtunk is néhányat, de szemrevételezés után vissza is engedtük őket.
Sancho dl! Az nagyon lényeges, hogy jó legyen a szemüveg mer külünben kínlódás az egész. Puha szilikonos a legjobb ha szárazon felprobálod az a jó ha rávákunozódik a fejedre. Üdv Erika