Sziasztok!
Ha valakit érdekel egy jó ajánlat: a www.csak1utazas.hu oldalon ma Korfu van, 196.000 Ft helyett 137.000 Ft-ért. Ebben már benne van a reptéri illeték+transzfer 2 FŐRE. Van augusztusi és szeptemberi időpont. Szerintem ez egy nagyon jó ár.
A nevét nem tudom,de megismered szerintem,mert kék-fehér színekkel van berendezve az étterem,kint a menü táblán ,több nyelven és nagyon barátságosan invitálnak be.Magyarul is ki van írva a kínálat
Illetve mi még a Kapitány nevű étteremben ettünk,a szupermarket felé van,kifele és jobb oldalon.Nem tudom,hogy ez mennyire volt érthető?!
Sidari nekem nem jött be,nem volt szép és koszos a víz(hínáros nagyon) és persze a szörfösök paradicsoma állandó széllel!A szerelmesek csatornájánál fent takarítják a kis öblöket minden reggel,na az szép a sziklák látványa miatt és itt a sziklákon napoznak az emberek.
A napágy és ernyő bérlése 7euro volt.
A fakultatív progi árai pedig ezek voltak:
Korfu éjszakai váráslás 5e
Paleokastritsa&Bella Vista 6e
Hegyi szafari 10e
Nagy sziget túra 22e
Görög est 15e
Aqualand 16/12e
Búvárkodás 42e
Kék laguna túra 17e
Paxos&Antipaxos hajóval 22e
Albánia 17 e
Kalypso Star 14/8e
Erikousa szigete 16e
Persze ezek utazái irodánként változóak és napról-napra változnak az árak is.Mi szeptemberben voltunk tavaly és ezekért mentünk ezekre.Elhoztam a papírt és arról írtam
Hűű ezek nagyon barátságos árak!!! Nem tudom, hogy azért ilyen olcsók, mert tavalyiak, vagy azért mert nem főszezon, mert én eddig csak 30 euro/fakultatív feletti árakról hallottam. Magyar idegenvezetéssel voltatok vagy valamelyik külföldi irodával?
Killerlaca! Szerintem az élelmiszer elég drága. Gyros 2-től indul, egytálételek 7-8 eurótól, mit motort béreltünk 4 napra 50 euró volt. Az autót nem tudom. Ne az utazási irodán keresztül intézd, úgy drágább.
Mi fakulatívon nem voltunk, nekünk többet ért, hogy sok szép helyet meg tudtunk nézni motorral.
Á,mi még soha nem mentünk magyar idegenvezetéssel csak is helyi irodával,mert fele annyiba kerülnek a programok és nem mindegy,hogy mennyiért és mennyire tudunk elmenni!?
Angolul vagy németül beszél mindenki,így jó nekünk így is
Valószínűleg főszezonban kicsit drágább,mert ahogy írtam,folyamatosan írták át az árakat,amíg ott voltunk és szeptember volt.
A legolcsóbb gyros meg a főutcán van és valóban 2 e,de nagy adag és nem spórolják ki a husit belőle.
Én nem akarok senkit lebeszélni, de mi nem vettük igénybe az utazási iroda fakultatív ajánlatait.
Csak egy példa, hogy miért nem:
A Kalypso Star nevű üvegfenekű hajóra 12 Euróért jutottunk fel ketten, az utazási iroda 14 E/főért ajánlotta.
Kb. 3 liter benzinből átjutottunk kocsival Korfu város kikötőjébe (onnan indul), tehát szerintem így sokkal olcsóbb.
Legtöbb szigeten vagy ezt,vagy a Opel Corsát kerestem, pontosabban használtam egy-két kivétellel.
Minden esetre 10 napra nem volt derága.Legelső korfui utunknál, még a múlt században(!!)és Benitsesben Corsával kezdtem,de már a drachmás bérlési árára egyáltalán nem emlékszem.
Régebben Korfun motort nem tudtam ennyiért bérelni 2hétre. A mostani motorokról meg ne is beszéljünk. 96-97 környékén még japán és olasz robikat lehetett bérelni, most meg tele a sziget a szar kínai roncsokkal. Egy normális emelkedőn sem mennek fel.