vasárnap jöttünk haza Pargáról. a Vassiliki apartmanban voltunk a walterravellel. Minden szuper volt, a sofőrök nagyon jó fejek voltak az úton semmi gond nem volt, hamar átjutottunk a határokon. Az apartman szép , a házinéni aranyos, ha valaki odamegy németül tud vele beszélni, angolul nem igazán ért:) bár nem mértük de a városi strand kb.8-10 perc, valtos kicsit több de a Mimis apartman felé van egy jó út,amin nem vészes.Több supermarket és pékség is van a közelben. Árak a pékségben, italok(üdítő , sör) nem olcsóak, de hát olyan finom a görög kenyér..6-os víz 1.60-1.80 ez jó árban van. Napernyőt 5.50től kb. 9euroig lehet venni, mi inkább ezt választottuk mert a bérlés egy napra ennyi a strandokon. Nekünk mindegyik stand tetszett, de legtöbbet talán a városin voltunk, szép halakat láttunk búvárkodásnál,akik nem ilyedősek, ott uszkáltak mellettünk:) átúsztunk a szembelévő kis kápolnás szigetre-ezt ne hagyjátok ki, gyönyörű fentről a kilátás..
egyébként még kis vonatoztunk Ali pasa várához, voltunk Paxosos hajókiránduláson, ión túrán és acheronnál.
Paxosos kiránduláshoz kis hajót választottunk(ionian star)igazi kis görögös kék.fehér hajó.kb.12en mentünk velle, a többi hajón meg csüngtek az emberek..és ez a hajó bement a barlangba is, nagy élmény volt. sokat beszélgettünk a kapitánnyal is, nagyon kedves volt, visszafelé pedig hullámlovagolunk, erős szél volt és nagy hullámok- még este is úgyéreztük, hogy hullámzunk a vacsinál..
A pargai vár(kastély) lenyűgözött, gyönyörű a kilátás..érdemes több napszakban meglátogatni..
A ión túra azért más mint a paxosos-oriási nagy hajóval mentünk és nagyon nagy tömeg volt rajta, de persze Egreminiért megérte, csak lassan ment a kiszállás a sok embernek. Kefalónia és Ithaka is nagyon tetszett. Szép kirándulás volt , hamar elment a nap vele
Aki drágálja Acheronos fakultatívot (37eur)a kikötőből naponta mennek kis vizitaxi szerű hajók oda. ez 10euro. 10kor indul, közel halad a partokhoz, kis szűk helyen megy át sziklák között a hajó, majd egy ideig felvisz a folyón. A kapitány azt mondta régebben fel lehetett menni a forrásig de most már túl sok az ág meg minden ilyesmi a vizen. de nagyon szép volt meg érdekes volt látni a folyó- tenger határvonalat. Visszafelé megálltunk Ammoudiánál-kicsi időnk volt strandolni -nagyon tetszett:) aztán hajóztunk vissza-bementünk egy barlangba-nagyon érdekes volt, ezután kb. 1re a Lichnosra értünk és ott strandolhattunk este 6ig. gyönyörű volt itt a viz, csak az volt a baj hogy kb 3-4 napig volt valami áramlat, vagy nem tudjuk mi de jég hideg volt a víz a Lichnoson és Pargán is- aztán visszamelegedett hálisten:)
Nekünk a Bacchos étterem lett a kedvencünk, nagyon finomakat ettünk .jó nagy adagokat és annyira kedvesek- a végén szó szerint könnyes búcsút vettünk..
hát röviden ennyi, Parga gyönyörű, nekünk minden nagyon jól sikerült a nyaraláson, biztos mindenki hasonló gyönyörű élményekkel fog hazatérni erről a helyről!
Szia Miskolciutas!
nagyon köszönjük a beszámolót, és örülök, hogy mégis Pargát választottátok! Látod, te már vissza is jöttél, mi meg még el sem mentünk! azt szeretném kérdezni, hogy a Christinától a strandok (pl. Piso Kironeri) autóval megközelíthetők-e?
Hát,ujra itthon...de gondoltam,hogy ez lesz.Kérdésedre:mindhárom strand megközelithető kocsival is,de javaslom,azért próbáljátok ki gyalog is az utat,főleg este,mikor már kissé lehűlt a levegő,és érezni az illatokat.Az elszállt beszámolóban irtam,hogy milyen csodás volt,hogy végig növények,citromfa,egyéb citrusok,hibiszkus,kakukkfű,menta,meg valami azonosithatalan,de nagyon intenziv,liliomhoz hasonló illatu kis fehér virág...egy csendélet-képen megörökitettem,majd jelzem a zalbumban.Ti ezek szerint kocsival mentek...az odaut a görög határtól valami csúcs,át a Pindoson,álom...és nem is kanyarog már az autópálya,viszont kb. 30 alagúton megy át a 100 méterestől a 3 km-ig.Biztos jutnak majd még eszembe infók,most a képekre vetem magam...a bőség zavara!!!
Nem engem szólítottál meg de válaszolnék A Piso Krionerinél van a Coop market és ott simán meg tudsz állni meg van egy beugró rész is ahol simán elférsz.
Köszönöm a választ mindkettőtöknek!
Miskolciutas!
Persze megyünk gyalog is, csak tudod velünk lesz a srác, aki nem tud nagyon gyalogolni és miatta fontos ez. ugy gondoltam megoldani, hogy ő megy autóval , mi meg néha gyalog és talizunk a strandon, vagy akár este a sétányon. gondolom az apartmanból az is megoldható, hogy ő lejön autóval partközelbe mi meg ha gondoljuk lesétálunk és lent találkozunk egy megbeszélt helyen. meg sík területen bringázni is tud, ugyhogy a kettő kombinációjára gondoltam neki. szerinted megvalósítható?
Ezek az öblök, amelyekről írsz, messze vannak Pargától? Mi is szeretnénk robogót bérelni, és felfedezni a környéket. Merre érdemes elindulni? Már nagyon várjuk az indulást!
Szia Andi!
Persze,megoldható,nem tudtam,hogy ilyen gondok vannak...hát a bicikli azért lehet gond,mert viszonylag kevés a sik terület,és ott is sokan vannak,nehéz a jónépet kerülgetni...de a strandok nagyon jól megközelithetők.Azért nem irtam pontosan,hogyan,mert talán hiába is irom,hol kanyarodj el,majd ott ugyis meglátod.Autóut egyébként a Christinától a Valtos felé 1 van-el se lehet tévedni,a másik 2 városi asrtand felé is egy ,ugyanarra kell elindulni,csak másfelé kanyarodni,de ha mentek-ugy hallottam-telefonkapcsolatban lesztek az irodával,Barbara nagyon segitőkész.
Szia! A P. Kryonerit nem ajánlom neki. Inkább a Kryoneri-t. Homokos a part száraz része. Ha eléggé reggel mentek még a strand mellett, előtt is tud parkolni.
Köszönöm mindenkinek a részletes beszámolót, megint sok hasznos információval lettem gazdagabb.
Különösen annak örültem, hogy páran voltatok már a Vassiliki apartmanban, és jókat írtatok róla. Mi is oda megyünk augusztusban. Még azt szeretném kérdezni az apartmanról, hogy mekkora az erkélye, vannak-e kint székek, ki lehet-e ülni például reggelizni?
Rizigizi, Te írtál egy kis hajóról, ami felment a folyón meg visszafelé megállt a strandoknál is. Ez a hajó honnan indul?
Köszi előre is.
Anikó