Nos mi tegnap érkeztünk meg Polychronóból, Kassandráról.
Felkészültem mindenből amit itt olvastam, eu tb kártya + utasbiztositás, mert nekem csak a kártyához van.
Nos semmi nem kellett. Elképesztően simán jártuk meg oda-vissza az utat.14 óra alatt úgy, hogy kifelé a makedón görög határon a makedón részen álltunk jó órát, mert elképesztő mennyiségű szerb, és makedón állt sorba. Mikor átértünk a görög oldalra, ott még hosszabb volt a sor.
Figyelem ! ezt tudjátok !! Mikor én ezt megláttam, nagyon úgy éreztem, hogy nem szeretnék itt állni órákat, mikor már Görögországban is lehetek.
Szépen kiszálltam az autóból, jó előre sétáltam, ahol egy rendőr irányitotta a forgalmat. Elmondtam neki, hogy mi magyarok vagyunk, tovább nem is folytathattam, mert mondta, hogy ok, jöjjünk, szóltam a többieknek, odajöttek autóval, majd egy másik rendőr mutatta, hogy ott kerüljünk, és a sor mellett menjünk át szépen a határon, én még azért odamentem az ablakhoz, de ahogy meglátta az útlevelet a srác, már integetett is ,hogy ne tartsam fel:))) Szóval 5 perc alatt mentünk át, ugy, hogy több sor volt, és a legjobb számitás szerint és volt v. 60 autó előttönk, csak a mi sorunkba.
Mi nem kaptunk regisztrációs kártyát,de nem is kérték visszafele.
Igaz, hogy olyan fáradtak voltunk, hogy a határon simán kiadtunk 3 eurót az ablakon, mert azt hittünk pálya kapu:) A rendőr elkeztett röhögni, és mondta, hogy ezt majd később, ő most az útlevelet kéri, aztán intett, hogy menjünk. Szóval oda-vissza nagyon jó fejek voltak a határőrök mindenhol. visszafele simán jöttünk egyetlen kocsi sem volt előttünk, csak itthon 3.
Makedóniába beleszaladtunk egy gyorshajtásba, megbüntettek, de ez bele van kalkulálva, sztem 1100 km-t nem lehet szabályosan végig vezetni. Úgyhogy mondom, sehol semmi gond nem volt. Nagyon pozitiv hatás volt, ahhoz képest , amit itt olvastam.Autópálya dijak valóban euróban 4-3-8-2,5 szerbia, 1-2-1 makedónia, bár visszafelé csak 1-1-1-t kértek.
A papirtérkép tényleg jó, mert a mi gps-ünk is felmondta a szolgálatot, a másik meg kicsit meg volt kavarodva:) De hazataláltunk.
Bármi kérdés van, válaszolok. Görögországban a 95-st, mi 0,988-ért vettük.
Szia,érdeklődhetsz:)
Az igazság az, hogy akivel voltam, tapasztalatlan volt:) Én meg hátul aludtam:) tehát 89 euróval kezdte. Mondta, hogy menjünk a reptérre ott van posta, fizessük be, és menjünk vissza az útlevélért. A barátunk mondta, hogy ez nekünk nem annyira jó, intézzük el helyben, és mielőtt még a rendőr megszólalt volna, felajánlott neki 50 eurót Az meg persze rögtön elfogadta:) Mikor magamhoz tértem, akkor mondták, mire én a fejemhez kaptam, hogy sztem, ha 20-t ajánl fel is sok, de azt is elfogadta volna:)De legközelebb már lesz rutinja.
A benzin téma: engem érdekelne, hogy mennyit lehet kannában bevinni? No nem spórolásból (feltétlen), hanem mert motorral megyünk és ott 250Km- után kifogy a nyál a tankból...
Én úgy tudom 10 liter lehet nálad tartaléknak kannában.
Aktuális üzemanyag árak Görögbe: gasprice.gr ,macedónoknál :makpetrol.com
A görögnél meg lehet nézni azt is,hogy melyik kút olcsóbb!(u.a.-holtankoljak)
Egy kis segítség az autóval utazóknak. Szeged előtt fel kell hívni a röszkei határt (62-573-200) itt meg lehet kérdezni az aktuális várakozási időt. Ha 1 óránál több érdemes Tiszaszigetnél átmenni Szerbiába.
Sóki András | #106447 | 2009-06-25 14:40:19 | Válasz a #106446. hsz-ra
Nem tudom honnan feltételezitek hogy aki itt érdeklődik az üzemanyagárakról annak azon fog múlni a nyaralása.
Nem tudom ti hogy vagytok vele de engem érdekel hogy szerbiában tankolok 350 ft-ért vagy görögországban 280ft-ért.
Üdv.: Sanya
Ha kibírja a kocsid akkor nem kérdés hogy hol tankolsz, persze hogy görögbe. A kérdés tehát nem az üzemanyagár hanem hogy a kocsid tankja mekkora és mennyit eszik. Egyébként tényleg a legdurvább esetben is (mint ami nekünk volt) összesen 2800 ft-ot buktunk azon hogy kellett a szerbeknél tankolni oda is meg vissza is (20-20 litert). Az tényleg nem költség egy nyaralásnál......
Azt hiszem már jó ideje az a helyzet amit macska írt le. Hol van már az a régi jugoszlávia ahol olcsó volt az üzemanyag. én abban a szerencsés helyzetbe vagyok, hogy ha még itthon betenkolok akkor legközelebb már csak Nei Pori környékén fogok. Igaz ha húsz forinttal olcsóbb lenne a szerbeknél akkor sem állnék meg csak azért, hogy a rátöltött csaknem harminc literen megspóroljak mondjuk hatszáz forintot. Ám ha nem bírja ki a tankom, akkor is tankolok ha nem jó üzlet.