Akkor ez az út nem is létezik vagy létezik de motorral nem járható? Mert a google maps jelzi a másik térképen meg nincs rajta.
Azon az úton mi nem jártunk, ezért nem tudok róla nyilatkozni.
De előfordulhat, hogy az egy újabban épitett út, ami a papir térképeken akkor még nem szerepelt, de a google már ismeri. Azért arra vigyázni kell, hogy a térképeken fehérrel jelzett utak nem túl jó minőségűek, sokszor találkoztunk olyannal, hogy a térképen kinéztük, hogy merre megyünk majd, aztán egy idő múlva egy murvás úton találtuk magunkat, ahonnan inkább visszafordultunk, nehogy tönkre menjen a motor gumija.
Erről az útvonalról szeretnélek titeket lebeszélni. Volt szerencsénk hozzá, max nagyon szuper terepjáróval vagy terepmotorral lehet rajta menni, de mivel keskeny, rossz minőségű és korlát nincs, nagyon veszélyes. Ha azt írom földút, akkor az nagyon nagy túlzás , volt már ott pár nagyon csúnya baleset, nekem konkrétan halálfélelmem volt.
Tervezik, hogy megcsinálják rendesen, így lényegesen gyorsabb lenne az út Porto Katsikire, de egyelőre ez csak terv. Ha változás van, szólok majd.
Az ortodox Húsvét most vasárnap-hétfőn lesz. Sokan már megvették a bárányt, készítik elő a nagy grilleket a sütögetésre. Ilyenkor mindenki bárányt süt és különféle nyársa húzott belsőségeket grilleznek, meg belsőség levest esznek. Tojást főznek ők is, amit összekoccintanak, a lényeg, hogy a nálad lévő ne törjön össze. És persze vigadnak, meg a levegőbe lődöznek
Mediterraneo | #182235 | 2012-04-13 19:01:57 | Válasz a #182219. hsz-ra
Szia Miti!
Nagyon örülnék, ha írnál egy pár soros beszámolót arról, hogyan zajlik ott a Húsvét! Milyen kaják vannak, milyen program, van-e ajándékozás (azaz hoz-e a nyúl valamit és egyáltalán van-e nyúl???)
A képeket is nagyon várom!
Jó szórakozást!
Pár hozzászólással korábban írtam kicsit a Húsvétról, de majd igyekszem bővebben is, csak idő is legyen rá
Egy biztos, már most beindult a kajahordás. Ez amúgy is így megy a hegyoldalban, ahol lakunk, de szerintem lassan el fog lepni Na azért mi is tartogatunk egy kis magyar sonkát nekik. Az Erős Pistára már többen rászoktak, és gombapaprikást, karfiol levest és rántott karfiolt rendszeresen kérnek.
OFF ps: nem mintha bármit titkolnom kéne, de nem véletlen vannak nicknevek és aki ismerősöm a facebook-on és többet lát, nem biztos, hogy azt itt a fórumon meg illik osztani
Annyit most, hogy mindenki be van sózva, akárcsak otthon, nagyon készülődnek, tojásfestés, étel hegyek, lassan kezdődik a mise, aztán éjfélkor megtörik a böjtöt. Sok háznál (nálunk is szerencsére) ezt báránnyal teszik, szóval előttünk van még egy lightos vacsora, aztán holnap nagy ünneplés. (amit a környékünkön Paja kezd meg hajnalban egy kis magyar locsolkodós ébresztővel )
Autót azt 2-3 napra nagyjából milyen árban lehet bérelni Nidriben előszezonban? Tudom, hogy volt már szó róla ,de hiába írom be ide a keresőbe nem ad ki semmit...
Miti82 vizi taxi minket is érdekelne. Remélem Te tudsz valami pontosabb infót adni majd. Én úgy olvastam , hogy Vassilikiből Porto Katsikibe és Egremni beachre van ha jól emlékszem 11 óra környékén indul és 5 óra felé jön vissza. 10 euro körüli árral lehet számolni.