A Fórumot olvasgatva nagyon sok még fel sem tett kérdésemre megkaptam a választ. Amit hálásan köszönök mindenkinek. Még sosem jártam Korfun, pedig nagy rajongói vagyunk Görögországnak. Szerencsémre most már autóval is könnyen elérhető, így október 1-8-ig Gouviában "nyaralhatunk". A problémám az, hogy bár több hajótársaság komp-menetrendjét is átböngésztem, mégsem jártam sikerrel. Pedig aligha hihető, hogy pénteken nem járnak kompok. Tudnál egy őszi menetrendet /linket küldeni?
A másik kérdésem: Ovasom, hogy neked valószínűleg nem lehet olyan hideg az a víz, amibe be ne mennél. Mégis megkérdezem, október elején Korfu mely részén lehet úszni? Mármint a tengerben?
Azért köszi, ez is egy válasz
Jövő héten Igoumenitsában úgyis kiderül az aktuális komp menetrend.
Csak jobb szeretek előre tervezni és ha lehet megúszni a várakozást.
Sziasztok!
Tegnap értünk haza Korfuról, és az egy hét alatt végig 30 fok volt. Az eső nem esett, bár reggelente néha felhős volt az ég. Még Paleokastritsánál (nyugati oldal) is tudtunk fürdeni. Köszönöm mindenkinek, aki azt írta hogy érdemes akár szeptember közepén menni a "Smaragdszigetre".
Üdv, Lia
Szerencsétek volt Lia, mi szeptember legelején kifogtunk 2 annyira rossz napot, hogy ki sem tudtunk szinte menni az apartmanból.
Isti, szeptember legelején Trombate környékén is égett a hegy, aztán ahogy eltereltek minket, több helyen voltak lokális, kisebb tüzek, másnap pedig Neochori környékén égett az olajliget. Erre jött az esős két nap, ami szerencsére eloltotta a tüzeket, viszont nem nagyon lehetett menni semerre, mert annyira esett.
Kedves Jenike! De jó, hogy még be tudtam ugrani megnézni a fórumot.
Nagyon köszönöm a menetrendet. Holnap indulunk, állítólag gyönyörű idő lesz. Üdv. és köszönet Mindenkinek!
Autósok figyelmébe!
Október 1-8-ig voltunk Korfun, Gouviában.
Pár új információ:
Az autópályán -Ignatia - már két kapunál kell fizetni 2+2,80 Eurót,
a harmadik még épül.
Van már benzinkút, a pálya elejétől kb. 4km-re egy AVIN (túloldalt még épül), félúton egy JETOLIL(ide le kell kanyarodni), Igoumenitsa előtt 25km-re megint egy AVIN.
Nagyon kevés a P+wc (1 fülke női és 1 férfi), az első kettő elég hamar követi egymást, de a harmadik kb.100 km-re van.
Igoumenitsa-Budapest utat meg lehet tenni 13 óra alatt nagyobb pihenő nélkül.
Sajnos nem tudok pontos km-számokat írni, mert nincs az autópályán.
Komp: az út kb. 2 óra. Mi oda 30 perces késéssel indultunk, mégis majdnem időben érkeztünk, visszafelé csak 5 percet késett, majd 1óra 20 perc alatt beérkeztünk a kikötőbe.
NEM LEHET KÁRTYÁVAL FIZETNI!
Érdekesség, hogy - ha jól számoltam - 44 alagút van, köztük nem egy több km hosszú. A Minaosz nevű pld. 3,6 km.
Hirtelen ezek jutottak eszembe.
Jó utat azoknak, akik még bele szeretnének kóstolni az őszi nyárba Korfun