Röviden elég nehéz lenne szavakba önteni milyen is volt. Talán ha azt írom, szívesen leélném itt hátralévő éveimet, nem túlzok.
Az viszont enyhe túlzás, hogy 6 nap elég volt bejárni a szigetet ):
de sikerült egy egész jó programot összeállítani - többek között a Ti segítségetekkel.
A szállásunk Gouviában volt, Kerkyrától északra, úgy 10 km-re.
Kezdtük északon. Sidari, ahol a nagy szél ellenére a mazochista-hajlamúak még bemerészkedtek a tengerbe , Keleten Paleokastritsa, Lakones, Angelokastro vára, Nyugaton Kalami, Koulura, Ájosz Márkosz, Pantokrator hegye, délen a hírhedt Kávos(csak elképzelni tudtuk, mi lehet itt főidényben, most elég szomorú látványt nyújtott, amolyan szellemváros), Lefkimmi, majd át a nyugati partra, Agios Georgios előtti Agia Varvara(Barbara) aranyhomokja volt a cél, ahol szintén lehetett fürdeni.
Egy nap jutott a fővárosra és egy kurta délután (igen viharos, esős, villámos, sőt gömbvillámos éjszaka és délelőtt után) Achilleonban Sissi kastélyára.
Útközben persze bebarangoltuk a kis falvakat, egy-autós szűk utcácskákat, élveztük a madárcsicsergést olajfaligetben, csodáltuk, hogy a legeldugottabb helyen is palotára bukkanunk, ahogy a "szegény-gazdag" porták váltakozását is. Nem láttunk kimondottan gazdag negyedeket. Beszégettünk étterem tulajdonossal Strinilasban, aki amerikából jött vissza és megosztotta velünk az éppen aktuális gazdasági helyzetről a véleményét. Ezeken a kis településeken csak kedves, segítőkész emeberekkel találkoztunk, sokan mosolyogva integettek, mondva: jászosz, jászosz. A kifejezetten turista központokban persze más volt a hangulat. Október lévén csalogatták a vendéget a pincérek, megállítottak az árusok.
Minden üde zöld, friss, illatos, virágos, gyümölcsös, mézes.
Hazaérve ismét kezembe vettem Gerald Durell: Családom és egyéb állatfajták c. könyvét, hogy újra átélhessem most már saját tapasztalatokkal gazdagabban a sziget gyönyörűségeit.
Negyven éve nem hullott annyi csapadék a görögországi turistaparadicsomban, mint mint az elmúlt órákban.
Özönvízszerű eső nehezíti az életet a görögországi turistaparadicsomban, Korfu szigetén. Negyven éve nem hullott annyi csapadék, mint az elmúlt órákban. Éjszaka több embert kellett kimenekíteni otthonából, lakóépületek, autók, üzletek rongálódtak meg a heves esőzésben a Jón-tengeri szigeten.
Volt valaki az elmúlt évben Korfun a Grand Tours -al Sidariban ?Milyenek az apartmanjaik? A Marielláról illetve a Katerináról lenne jó ha tudna valaki információval szolgálni
Előre is köszönöm!
Nagyon szépen köszönöm!
Ezeken már túl vagyok! Személyes tapasztalat érdekelt volna. De már döntöttünk a Katerina lett a befutó. Le is foglaltuk május28-június 04.ig.
Csak már május lenne!
Most már biztosnak tünik, hogy a WizzAir megy Korfura nyáron. A honlapjukon már van menetrend, szombatonként 19.55 kor indul, és ez jön éjszaka vissza. Foglalni még nem lehet, de rövidesen biztos lehet, talán már holnaptól. Nagyon kiváncsi vagyok, milyen árral jönnek ki! Tavaj nagyon kifogtuk:)) (92 000ft, 4 személyre, két csomaggal). Most már csomagot sem kellene fizetni, ez akkor 10 000ft volt.
Hogy érted, hogy nem kell a poggyászért fizetni a wizzairnél? Én úgy tudom, hogy ez csak a kézipoggyászra vonatkozik ( 10 kg ), a másikért most is kell 8000 ft-ot fizetni.
Egyébként megy a Malév is Korfura, most 52.000 ft. kicsit sok... remélem lesz még akció