Görög filmek, könyvek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 27 28 29 ... 61 62 63   >
Üzenet
  Mono | #85244 Üzenet | 2008-11-14 17:04:48 |
Mennyire is jó ez a könyv,a "szigethez" képest??
  Verka | #85245 Üzenet | 2008-11-14 17:07:11 |
rhoda írta:
Sziasztok!

A Bookline.hu-n görögországi útifilmek 1.000,- Ft alatti áron icon_idea.gif

Kíváncsi vagyok, hogy milyenek lesznek, a múlt héten rendeltem meg majdnem mindegyikből egyet-egyet. icon_wink.gif Nagy várakozásaim mindenesetre nincsenek velük kapcsolatban, mert a krétait már tavaly megvettem, hááát, enyhénszólva kicsit idejétmúlt már a film (talán 15-20 éve készülhetett? icon_smile.gif ), és korántsem mondható róla el, hogy a teljes szigetet bemutatja), de az utazás előtti kíváncsiságom csigázásra és az utána lévő nosztalgiázásra egyszer-egyszer jó volt. icon_smile.gif
  Vojandi | #85254 Üzenet | 2008-11-14 20:00:54 |
Mono írta:
Mennyire is jó ez a könyv,a "szigethez" képest??

Mármint a Heltai könyv?
Annyira nem izgi, mint a Sziget. De nem lehet egy kalap alá venni őket. A sziget regény, igazi irodalmi mű, míg a másik inkább útibeszámoló féle.

A szerző felesége görög származású és egyik nyáron nekiindulnak Görögországnak, hogy meglátogassanak pár rokont, közben pedig megnézzenek sok szép helyet. Az utazás alatti kalandokat és benyomásokat írja le.

Üdv: Andi
  Kvalcsi | #85272 Üzenet | 2008-11-14 21:56:51 |

HELTAI PÉTER
ATHÉNA - GÖRÖG ÖRÖMÖK
"Athéna, az én görög, bár szerintem nagyon is magyar feleségem, bizonyos értelemben a múltját indult el feltérképezni Görögországba, engem pedig izgatott ez az ismeretlen világ" - írja Heltai Péter, aki feleségével múltidéző utazásra indul e könyv lapjain. 6400 kilométert tesznek meg néhány hét leforgása alatt, így jutnak el Theszalonfkiből Dorotheán, Thesszálián keresztül a Meteorákhoz. Áthajóznak a Kikládokra, megfordulnak a Jón-szigeteken.

Egy hetet töltenek Athénban, majd bejárják a Peloponnészosz vad és ismeretlen világát. A körút végén vissza a magas hegyekbe, Ipirosz falvaiba, végül egy kis vlach falun keresztül térnek haza. Az út során Athéna felkeresi rég vagy soha nem látott rokonait, akiknek köszönhetően kisebb családregény bontakozik ki előttünk.A görög vendégszeretet mellé ouzo, tzatziki, horiatiki, szuvlaki és más ínyencségek is dukálnak. A bőséges vacsorák ellenére könnyedén megmásszák a Parnasszust, letekintenek a Tajgetoszról, elkalauzolnak a delphoi jósdához, és közben tantaloszi kínokat sem kell kiállnunk, hiszen mindezt kellemes stílusban, néhol bölcs megfigyelőként, máskor igazi magyar-görög virtussal teszik. Eközben értesülünk a vendéglők és hegyi szerpentinek állapotáról, a görög aktuálpolitikai helyzetről, sőt, kis kultúrtörténeti áttekintést is kapunk, hogy mégse érezzük az utazás, illetve az olvasás végeztével, hogy csak lógattuk a lábunkat.
A sokunk számára ismerős, sokszor komikus utalási helyzetek során - merthogy egy valamirevaló nyaralás nem érhet véget eltévedések, összezörrenések és romantikus esték nélkül - Görögország egy rejtettebb arcát is megismerhetjük, de azok is érzékletes leírást kaphatnak erről a napsütötte országról, akik még nem jártak a "kentaurok földjén".
  Juhi | #85323 Üzenet | 2008-11-15 20:17:45 | Válasz a #85272. hsz-ra Előzmény #85272
Sziasztok!
A Heltai könyvet én is már nagyon rég olvastam, és családomban szinte mindenki, jelenleg a munkahelyemen megy körbe. Mindenkinek tetszik. A Sziget könyvet, most olvassa mindenki a környezetemben, nem lehet letenni, de ahogy Vojandi is írta, „nem lehet egy kalap alá venni”, a két könyvet.
  Kyra | #85331 Üzenet | 2008-11-16 09:29:23 |
Így van! Hiszen más-más műfaj. A Heltai könyv páratlan humorral fűszerezett útleírás. Vannak olyan részek benne ahol úgy nevettem, hogy kicsordult a szememből a könny. icon_biggrin.gif Pld: Lazosz bácsi esete icon_lol.gif
  Juhi | #85341 Üzenet | 2008-11-16 12:55:04 |
Aki még nem olvasta a Heltait, annak csak ajánlani tudom, főleg, hogy újra kapható.
  Gabako | #85342 Üzenet | 2008-11-16 13:19:26 | kythira
Sziasztok,
ma hajnalban lesz 2:30-kor a travel channelen egy film Ktyhiráról. Nem tudja valaki felvenni és elérhetővé tenni a szémunkra?
üdv
  Estella | #85352 Üzenet | 2008-11-16 15:38:50 |
Én erről a SZIGET könyvről még nem hallottam. Ki a szerzője? És lehet még kapni icon_question.gif
Nagyon elkerülte a figyelmemet icon_exclaim.gif

Az Athénát, amikor először elolvastam annyira nem tetszett. Lehet még túl fiatal voltam icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif De másodszor amikor olvastam teljesen más volt, le sem bírtam tenni icon_exclaim.gif

Olvastátok a Volt egyszer egy tavernám című könyvet? Én kicsit többet vártam tőle. Lehet ezt is mégegyszer elkellene olvasnom icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
  Mono | #85355 Üzenet | 2008-11-16 15:48:15 | Válasz a #85272. hsz-ra Előzmény #85272
Kvalcsi köszi a részleteket,érdekesnek tűnik !
  Geot | #85357 Üzenet | 2008-11-16 16:15:53 | Válasz a #85352. hsz-ra Előzmény #85352
Estella.
a topikban a szerzőről is volt már szó elég sokszor: Victoria Hislop.
Valószínűleg bárhol kapható, hiszen viszonylag új megjelenés.

Estella | #85359 Üzenet | 2008-11-16 16:35:25 |
Nagyon szépen köszönöm GEOT. Holnap tutira megnézem megvan-e!
  Geot | #85360 Üzenet | 2008-11-16 16:36:30 | Válasz a #85359. hsz-ra Előzmény #85359
Nincs mit!
Érdemes!
  Vojandi | #85367 Üzenet | 2008-11-16 20:00:58 |
Szia Estella, én olvastam a "Volt egyszer egy tavernám" könyvet, nekem nagyon tetszett.
  Kvalcsi | #85378 Üzenet | 2008-11-16 21:06:38 |
VOLT EGYSZER EGY TAVERNÁM - RÖVID TARTALOM
Tom Stone

Tom Stone egyetlen nyárra utazott Görögországba, hogy regényt írjon - aztán huszonkét évig maradt. Pátmosz kicsiny szigetén, ahol Szent János apokaliptikus jelenéseit látta, Tom beleszeretett a gyönyörű francia festőnőbe, Danielle-be. Miután befejezte könyvét, úgy döntött, még egy kicsit marad. Hét idilli esztendő múltán Krétára költöztek, ahol Tom angolt tanított köztisztviselőknek, Danielle pedig ikonokat festett turistáknak. A férfi szívét azonban végleg megigézte Pátmosz, így amikor egy ottani barátja telefonált, és arra biztatta, hogy nyárra társuljon be az ő tengerparti tavernájába, a Szép Helénába, Tom nem tudott nemet mondani. Emberpróbáló munka kezdődött el ezzel, és miközben Tom tavernája egyre sikeresebb, felkapottabb vendéglő lett, aközben egyre több harca, küzdelme akadt az agyafúrt, gyakran irigy görög szigetlakókkal. A szerző receptjeit, köztük a hagyományos görög tzatziki egyéni változatát, saját recínás csirkéjét és az utolérhetetlen muszakát is tartalmazó könyv legalább annyira szerelmi történet, mint egy modern Mark Twain módjára álmait külföldön hajszoló jámbor amerikai lélek nagyszabású, humorban bővelkedő és olykor keserédes kalandozása.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 27 28 29 ... 61 62 63   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu