Melyik részre utazol?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Úticélok, tervek
<   1 2 3 ... 27 28 29 ... 78 79 80   >
Üzenet
  Vojandi | #18059 Üzenet | 2007-01-07 15:47:43 |
Nekünk úgy volt, hogy az idén nem utazunk mégegyszer (minekután most februárban utazunk). De aztán Karácsony körülre már eldöntöttük, hogy muszáj mégegyszer mennünk, majd találunk valami olcsóbbat.
Akkor biztosa voltam Karpathosba, de nem akar összejönni. Aztán a rég vágyott Sziciliám volt pár napig napirenden. Most ott tartunk, hogy Milosz lesz, mert iszonyúan megtetszett a képek alapján, és meglepõen olcsó szállásokat és repülõt is találtunk.
A repülõjegy viszont egy nap alatt is elkelhet, így muszáj foglalni, ezért nagyon úgy néz ki (ebben a pillanatban, mert ez nálunk percenként változik), hogy lefoglalom még ma délután a Lufthansa 98 Eurós München-Athen járatát (oda-vissza) két hétre szeptemberre és a többi legyen zsákbamacska, majd találunk valamit, ahova onnan aztán elmegyünk. Még sosem vágtunkbele ilyesmibe, hogy csak egy repülõjegyünk lesz és még nem tudjuk, hogy mi a végállomás. Teljesen be vagyok most izgulva, nem bírok magammal icon_smile.gif
  Ferrari | #18062 Üzenet | 2007-01-07 16:04:54 |
Szia Andi !

Te aztán gyors voltál !
Nekem még halvány fogalmam sincs mi legyen az úticél? Egy biztos: sziget lesz.
  Vojandi | #18063 Üzenet | 2007-01-07 16:21:15 |
Ferrari, mivel én már tavaly is Karpathosra akartam menni icon_smile.gif de nálam minden sziget nyerõ icon_smile.gif és mivel szeptemberben megyõnk, az én elvem, hogy minél délebbinek kell lennie. A legideálisabb Kréta lenne, de oda nem mennék 3 hétnél kevesebb idõre, az meg az idén már nem megy. Ezért,mivel csak tíz napra tudunk menni, valami szintén déli fekvésû, de kisebb sziget kell icon_smile.gif
  Fgaben | #18085 Üzenet | 2007-01-07 20:43:40 |
Köszi a válaszokat!

Most érzem, hogy kezd a dolog izgalmas lenni, és kezdem átérezni, amit lépten nyomon írtok, hogy sok-sok év és sok-sok utazás után is marad még felfedeznivaló, ne akarjak túl nagyot harapni egyszerre icon_confused.gif Szóval, most olvasok és tájékozódom, és ha konkrét kérdéseim lesznek, akkor azokkal jelentkezem a megfelelõ topikban köszi icon_lol.gif
fgaben
  Busaianiko | #18087 Üzenet | 2007-01-07 23:29:11 |
Szia Andi! Ez nagyon jellemzõ Rád, hogy a sok tépelõdés után egy hirtelen döntés, és aztán majd lesz valami.
De szerintem igazatok van, mert hiába döntenétek el, hogy merre mentek, ha épp oda meg már nem lenne repülõjegy.
Így legalább az biztos, hogy lesz. És mi lett végülis? Megvettétek a jegyeket?
Én is hasonlóképp vagyok, hogy nem tudok dönteni. Szeretném a Peloponnészoszt is, de vágyom egy szigetre is, és mindenképp két hét, ami összejön (remélem), úgyhogy lassan nekem is így vagy úgy de dönteni kellene. Te már legalább félig eljutottál!? icon_biggrin.gif
  édes | #18094 Üzenet | 2007-01-08 10:43:14 |
Segítséget szeretnék kérni.Az idõpontot már tudom:augusztus elsõ 2 hete.Nei pori elsõ héten.A másodok hét Thassos lenne,de:találtam a tavalyi kiállításról egy kis prospektust benne egy térkép a Kavala megyéjével,illetve amit a Seres,Drama és Xanthi határol és délre Thassos.Azt látom,hogy egy nagyon hosszú part szakasz van,jobbnál-jobb strandokkal,pl:Keramoti,Ofrynio Beach,Palio.A kérdésem az lenne,hogy tudtok-e ezekrõl valamit,mert az irodáknál nincsenek adatok.
  Vojandi | #18095 Üzenet | 2007-01-08 10:55:59 |
Szia Anikó!

Nem mertük még megvenni a jegyet, így hogy egyelõre nem tudjuk, hova tovább Athénból.
Írtam e-mailt az utazási irodának, hogy õk hogyan oldják meg nekünk Kapathost. Elõbb megvárjuk a választ onnan,mert azért legszívesebben csak oda mennénk.

Szia Édes!

Ismerõsen csengenek ezek a nevek, de csak a sok olvasott dolgogból, amiket eddig átrágtam Görögországgal kapcsolatban. Közben meg már be is ugrott, hol írtam ezekrõl...
Hát éppenséggel nem sok info, de a Kavaláról szóló leírásból ollóztam most ki neked:

"A város kedvelt strandjai a Perigiali (kb. 1500 m a centrumtól), Rapsani (a városban), Kalamitsa, Batis, Tosca, Palio. Ezek mind a város szélén fekszenek, a legtávolabbi is csupán 6 km-re van Kavalától. Mindnek kristálytiszta vize van és az európai „kék zászlóval” illették meg õket.
Kavalától 40 km-re keletre, a Nestos folyó deltájának környékén Csendes-óceáni színeket idézõ homokos strandok találhatók."

Andi
  édes | #18098 Üzenet | 2007-01-08 12:00:22 |
Köszi Andi!
Akkor azt hiszem ott a helyem.Valószínû beválalunk egy kis kempingezést is,ha esetleg nem kapunk szállást.
  -törölt nick 6508 | #18106 Üzenet | 2007-01-08 17:33:27 |
Szigetre kompal, nincs annál jobb dolog. icon_biggrin.gif
  Vojandi | #18131 Üzenet | 2007-01-08 19:12:12 |
Lefoglaltuk az utat!!!!!!!!!! JIPPIIIIIIIIIIII icon_smile.gif
Sikerült Karpathos. Igaz, kicsit másképp,mint akartuk, de így is jó lesz. Elõbb Rhodoszra kell repülnünk és ott egyet éjszakázni, aztán onnan Karpathosra tovább repülni...visszafelé ugyanígy. Így két napot elutazgatunk a 14-bõl icon_sad.gif
Amúgy képzeljétek el, hogy elkelt már az összes út, azaz csak az apartmanban volt még hely, de nem volt már több hely a repülõkre, hát nem semmi. Az ember nemlehet elég gyors! És a fõnököm még cseszeget, hogy hogy merem én indg ilyen hamar már elhappolni a szabadság-helyeket a kollégák elõl, hiszen ilyenkor még a többiek nem tudják. icon_smile.gif
Andi
  Csutek | #18132 Üzenet | 2007-01-08 19:17:11 |
De jó, hogy nekem nincsenek kollegák, akik miatt fájhatna a fejem. Viszont van egy apósom, aki azt mondta a fiamnak, hogy úgy is megakadályozza, hogy az idén nyaraljunk. icon_twisted.gif
  Vojandi | #18133 Üzenet | 2007-01-08 19:18:15 |
Szia Csutek, errõl a kollégás dologról írok neked most a dumcsiba....
  Busaianiko | #18140 Üzenet | 2007-01-08 21:22:51 |
Sziasztok!
Andi! De jó már neked! De azért ez tényleg durva, hogy már ilyen hamar elkelnek a helyek. Mi lesz velünk késõbb?
Bár talán itt még lesznek helyek, hiszen itt még meg sem jelentek az idei katalógusok. Legalábbis nem sok! icon_biggrin.gif

Ne bánd azt a két napot, amit utazgatással töltötök, legalább kicsit Rodoszba is belepillantotok! Az már nem lehet annyira rossz. Legfeljebb kicsit fárasztó, de az megéri, nem? Kicsit irigyellek! icon_lol.gif

Csutek! Hát nem irigyellek az apósod miatt! Hogy lehet ilyet mondani? És mi abban neki a jó, ha Ti nem mentek nyaralni? Ezt nem értem!
Hogy lehet valaki ilyen rosszindulatú?! Bár nekem is van egy nagymamám, aki annak örül, ha mindenki folyton itthon ül. A múltkor behisztizett mert anyut el akartam vinni magammal egy közeli városba, hogy ne menjek egyedül. Csak 1-2 óra lett volna, de ne menjünk együtt, mert akkor mi lesz vele, ha mind a ketten meghalunk a kocsival. Szóval, borzasztó, mennyire félõs! De Õ már 92 éves, és erre fogom, hogy emiatt fél mindentõl.
De, hogy valaki csak rosszindulatból akarjon megakadályozni a gyerekeinek valamit, az már nagyon durva!
Remélem azért ez nem akadályoz meg benneteket az utazásban?! icon_biggrin.gif
  HJudit | #18921 Üzenet | 2007-01-18 20:09:40 |
Sziasztok!
Látom, izzik már a hangulat, tervezgetés, ki hova és mikor utazik.... Mi is tervezünk már, segítsetek, ki mit ajánl Meteórákhoz. Olymposhoz közel, lehetõleg tiszta és élvezhetõ tengerparttal, "viszonylag" csendes éjszakákkal! Sajnos v. szerencsére nekem Sarti a mérce - egyelõre, de ott már 2x voltunk és jó lenne, ha az említett csodákat nem egész napos autózással érnénk el, hogy aztán ne legyen elég idõ ott lenni, magunkba szívni a hangulatot.... Emlékszem még, nyáron mindenki írogatott Nei Pori-ról, Makriról, Olympic beach-rõl, vajon melyik jobb? Köszi elõre!
  HJudit | #18926 Üzenet | 2007-01-18 20:59:54 |
Jajj és elfelejtettem, hogy a csendes éjszakák és a tiszta strand mellett még nagyon jó lenne, ha lehetne palackkal merülni is a környéken. A környék - mondjuk - egy órán belüli autókázást jelent....
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Úticélok, tervek
<   1 2 3 ... 27 28 29 ... 78 79 80   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu