Nem értem hogy miért téma ez EU kártya kiváltása,hiszen nem kerül semmibe,még időbe se mert az interneten le lehet tölteni a formanyomtatványt és postára adni.Én is így tettem és 2 hét alatt itt volt,mi ezzel a gond?Most 1 kártyával több vagy kevesebb,szerintem mindegy,de legalább ott van ha kell.
Most voltam az irodában és még a hölgynek is utánna kellett telefonálnia,hogy mi is a tényállás!!
Az útlevél nem kell,elég az új személyi is!!
Az eus -tb kártya pedig azért nem feltétel,mert a görögög nagyon sok alapellátásért fizetnek,tehát nekem sem lenne ingyenes.
Azt mondták,hogy a sima biztosításnak elég kell lennie,kivéve persze akkor van gáz,ha kórházba kerülök!!
Bár akkor is megoldható a dolog!Szóval nem kötelező!!Előttem telefonálta meg a hölgy ,mert így Ő is tud másnak legközelebb felvilágosÍtást adni!!
Csak mert az utastársamnak volt Atlaszos biztosítása síeléskor és 320eurót legomboltak róla.
De vettem a fáradságot, összehasonlítottam és semmi extra szolgáltatás nincs benne ami ne járna a hitelkártyámhoz is évi 2990forintért. Illetve alapból Van DAS-unk is.
Szia. Leegyszerusitve a TB-kartya temat: Ha korhazi ellatasra kerul sor sokkal egyszerubb es gyorsabb az ugyintezes eu-s TB kartyaval, ha maganorvoshoz kerulsz, akkor csak a BBP biztositast fogadjak el, de ez is "orvosfuggo", ha a doki nem azzala biztositoval szerzodott, ahol a te biztositasod van akkor fizetni kell a helyszinen a kezelest. Ezert jo ha van mind a ketto.
Én lehet, hogy inkább a TB-ben kérdezném meg, ők egész biztosan meg tudják mondani, hogy mikre terjed ki az eu-s TB kártya.
A kártya birtokában éppen olyan orvosi ellátásban részesülhetünk, mint a helyi lakosok. Tehát, ami nekik ingyenes, az nekünk is az. Viszont nagyon sok nyaralóhelyen nincsen csak magánorvos, és itt pedig fizetni kell. Amennyiben nem köt valaki utasbiztosítást, ez nagyon húzós lehet!
Az útlevél témához pedig, már százan megírtuk, hogy nem kell, elég a kártyás személyi!
Erről van már idei tapasztalat is!
Én viszont még ma bemegyek az irodába és megkérdezem,hogy mi is van ezzel az eus-tb kártyával,mert mostmár nem tudom mit gondoljak annyi félét mondanak!!
Az útlevéllel kapcsolatban is kíváncsi vagyok,hogy most kell e vagy elfogadják a személyit is!!Mindenki mást mond!!!
Egyébként, véleményem szerint QBE Atlasz Biztosító a legjobb. 2001 óta náluk kötöm meg, utazási iroda közreműködésével. Úgy tudom, hogy az ő biztosításukat világszerte elfogadják, nem úgy mint némelyiket ! Azért azt se felejtsük el, nem mindegy, hogy a biztosításomért mit vagy ép mit nem kapok A bankkártyához tartozó biztosítás meg mondjuk a Posta utasőr biztosítása közel sincs olyan "színvonalon" mint az Atlaszé. Én mondjuk ezen nem spórolnék
De persze ez csak az én tapasztalatom és véleményem mert biztos vannak olyanok akik más biztosítót részesítenek előnyben.
Olvastam a fórumban az EU-s TB kártyáról.
Ne nézzetek butácskának, de ez miben különbözik a "hagyományostól"?
Nem elég az utasbiztosítást megkötni a nyaraláshoz?
Várom válaszotokat, előre is köszönöm!