Nagyon örülök nektek sajnálom hogy vannak akik szét sem néznek ,meg sem szállnak Skalán csak röptében negatív véleményeznek.De mindegy remélem nektek nem okoz majd gondot a 300m távolság a tengertől Garantálom hogy nagyon jól fogjátok magatokat érezni és feledhetetlen élményekkel tértek majd haza!!!!!!!!!!!!!!
Szeretettel várlak benneteket!
Marcsi
Én is annak, hogy ezen a csodás szigeten tölthetek el egy hetet.. Hát mindig is lesz ilyen sajnos.. Vannak olyan emberek akiknek nem olyan jó a véleménye esetleg az adott helyről.. De pont ezért kell elolvasni több véleményt és ez alapján véleményt alkotni.. Aki meg esetleg futólag járt pl Skalan nem látott mindent belőle.. Pont ezért gyorsan leírta.. Sebaj.. Nem kell ezzel foglalkozni.. Hiszen aki Skalan lesz a"te kezeid között" tuti jó élményekkel gazdagodnak:D
De igen:D nagyon nagy gondot okoz.. Persze csak hülyéskedem.. Lehetne akár 500 m is.. Az sem sok:) Nagyon közel van a tenger..
Ebben biztos is vagyok:)))) A sziget szép, meleg van, ha ezek megvannak akkor már baj nem lehet..
Ha kint leszel rohamozlak ám majd kérdésekkel.. De még lehet addig is.. Persze ha nem gond!!
Kicsit bekukkantottam ide is, és látom folyik a vita azon, hogy Lassi, vagy Skala.
Ha újra választanom kellene, akkor Sami, vagy Assos.
2007-ben voltunk Kefalonián, akkor Lassiban laktunk 2 hétig, és annyi helyet jártunk be amennyit csak tudtunk az adott körülmények között.
Skala-n átutazóban voltunk, bár megálltunk a strandján körülnézni, mert az útról szépnek, sárga homokosnak tűnt és szinte kihalt volt, alig volt ember. Mi sem maradtunk, mert az erős szél miatt élvezhetetlen volt. (mivel a sziget többi részén nem volt aznap ennyire szeles az idő, hajlamos vagyok azt gondolni, hogy mint egyéb szigetek esetében is, itt is ez Kefalonia szeles része)
A város, vagy falu a strandról nem volt feltűnő, úgy emlékszem a szigetet körbeölelő főút túloldalán a hegyoldalban volt.
Itt alant pedig az akkori élményeinket olvashatjátok. Jelzem, hogy a beszámolóban említett árak is 2007-esek.
"2007. augusztus 20-án indultunk, és csak a vihar miatt késtünk kb. másfél órát, de így felülről nézhettük meg a tüzijátékot.
Lassiban a Gradákiában voltunk. Sajnos bejött amitől tartottam. Ha valaki csendre vágyik, ne oda menjen. Hajnal 1-2-ig garantáltan többirányból többféle zene szól egyszerre, hiába halkítanak a csendrendeletnek megfelelően éjféltájban. Kb. 1-2 cd-jük van, az szól minden este. Barry White után várható már a csend.
Reggel pedig az út zaja hallatszik be és az ébreszt. (teherautók, motorok, és van egy földrengéssel felérő hangszórókkal felszerelt autó is, ami járkál éjszakánként az úton) Azért megszoktuk pár nap alatt, és az életünket is úgy irányítottuk, hogy 22-23 óráig ne érjünk vissza a szállásra.
Az apartman felszerelése nagyon hiányos, bár lecsót tudtam főzni. (az edényt el kellett mosogatnom előtte, mert az előző lakó után még a zacskós leves zsírkarika rajta volt)
Jól jött az otthonról hozott éles kés, és svájci bicska is. Hiányzott még az árnyékoló is. A szobák, teraszok délután telibe kapják a napot.
Mindazonáltal valóban szép a kertje, és ilyen elképesztően kemény és tömör füvet még nem láttam sehol. Az ágyneműt és a törölközőket cserélik minden csütörtökön és hétfőn. És ekkor takarítanak is, bár ez kimerül a kiseprés és felmosásban. (voltunk már olyan helyen is ebben a kategóriában, ahol elmosogattak és rendet is csináltak takarításként minden másnap) WC papír csak hétfőnként jár.
A Gradákiához több öböl is gyalog elérhető közelségben van. Mi ezekből az Antonio beach-et kedveltük.
Sárga homokos, lassan mélyülő, csendes vizű, családiasan kicsi, nyugodt öböl. De nincs zuhanyozó, nem működött a büfé (nekünk nem is hiányzott) és az ágyak is egymásba rakva leláncolva voltak. (ez sem hiányzott) A Mediterrán hotel partjáról is elérhető. A Gradákia beach-et nem szerettem a szürke homokja miatt. (koszosnak éreztem magam tőle) és a mellette lévő kisebb, szintén szürke homokos öblöcskét sem.
Ezt csak "pisiszagú" beach-ak hívtuk.
Ezen kívül voltunk még az Ammes beach-en, ami a repülők le-fel szállása miatt érdekes, de kicsit ijesztő is. Sárga homokos, hirtelen mélyülő.
Az Antisamos beach Sami mellett a filmforgatás helyszíne miatt is tetszett. Fehér kavicsos, nagyon hirtelen mélyülő, nagyon szép környezetben.
Mirtosról nem írok, mert azt mindenki látta és meg is nézi, és sokan írtak már róla. Tériszonyosok edzzenek előtte. ))
A kátrányt nekem sem sikerült megúsznom. Baromi jól mutat a fehér süncipőmön.(
Minden kavicsos partra érdemes cipőt húzni, nem csak a sünök miatt, hanem a hozzá nem szokott talpunk miatt. Még a kerek kavicsos part is lehet kellemetlen mezítláb. Ilyen cipőt egyébkét mindenhol árulnak a szigeten.
Több öblöt bejártunk, de már csak az Emblisi beach-et említem, mert az nagyon szép és hangulatos volt. Egy fél napot töltöttünk el itt. Fiskardótól északra van.
Első héten 50 cc-s motort béreltünk Argostoliban a Sunbirdnél 6 napra 75 EUR-ért. A környéket - beleértve a repülőtér környékét, és az afeletti hegyi településeket - bejártuk vele.
Második héten a CBR-nél Lassiban (nem az idegenvezetőn keresztül) béreltünk egy Fiat Pandát 3+1 napra 160 EUR-ért. Az autó idei kiadás, és annak ellenére, hogy rengeteget mentünk hegymenetnek és 3-asnál nem nagyon lehet feljebb kapcsolni, 6 liternél nem fogyasztott többet 100-on. (Ezek még főszezoni árak. Szeptember 15-től pár euróval olcsóbbak lesznek.)
Autóval jártunk olyan helyeken, ahol a robogó nem vitt volna el, pedig mi robogópártiak vagyunk, és máshol (Korfu, Halkidiki) csak 50 cc-s motorral közlekedtünk. Itt és most nem volt megoldható a nagy meleg miatt sem. Az első hetünkön volt egy hőhullám, amikor a szemünk is kisült. Napközben motoron közlekedni az erős napsütésben, forróságban, bukósisakban...nem fehér embernek való.
A földrengés pár másodpercig tartott, mire eljutott a tudatunkig, hogy mi ez, addigra vége is volt. Most már csak egy átélt kaland ez is, de akkor megijedtünk. A házinéni nyugalomra intette a pánikolókat. Az épületek arrafelé már bírják az ilyesmit.
A tűzből a füstöt kaptuk most. Egész kísérteties naplementék voltak miatta. De két hónapja Kefalónián is volt tűz. A nyomait láttuk a déli részen.
A kaját mi úgy szoktuk megoldani, hogy kétszer eszünk egy nap. Reggel bőséges reggeli, amihez a hozzávalókat a közeli marketben is meg lehet venni, de ha van motor vagy autó, akkor érdemesebb felkeresni az Argostoli buszpályaudvara mellett lévő Spart, vagy az ugyanebben az irányban, de már a városon kívül lévő Lidlt és Championt, ahol olcsóbban lehet bevásárolni.
Este ismét kiadós kaja. Ehhez találtunk Agostoliban egy családi kajáldát, ahol 1,80 a girosz, 1,30 a szuvlaki.
Kettőnknek a giroszos, tzatzikis, retzinás vacsora 9,10 volt esténként. (van más kajájuk is) Negyedik alkalommal ajándékot kaptunk a tulajéktól, és az utolsó estén közös fotózást csaptunk. Búcsúzóul kaptunk tőlük egy üveg Robolát.
Ez a hely a gyümölcspiac melletti Shell kúttal szemben lévő WIND nevű telefonbolt mellett van.
Fakultatívra nem mentünk, hiszen a motorral és az autóval nagyon sok helyre eljutottunk.
Összességében jól éreztük magunkat. Kár, hogy nagyon az angolokra vannak beállítva. Minden hozzájuk (bajnoki meccsek, zenei ízlés,árak stb.) igazodik.
Mi szeretjük, ha helyi lakosok között lehetünk, görög ételt, italt fogyaszthatunk és görög zenét hallgathatunk. Itt ebből kevesebb volt."
ok. Isti nyugodtan
Látod mindegyik Kefaloniával kapcsolatos forumon mindenkinek személyesen válaszolok,szeretem a munkámat az embereket és természetesen imádom Görögországot
Kérdezz bármikor ,válaszolok és segítek amiben csak tudok mindenkinek
üdv:Marcsi
Hello.
Hidd el 2007 óta nagyon sokat változott minden a szigeten pozitív irányban természetesen Kiépültebb és szervezettebb minden és erről csak akkor tudsz megbizonyosodni amikor ujra rászánjátok magatokat hogy Kefaloniára látogattok
Mindíg mondom hogy milyen nagyszerű dolog hogy nem vagyunk egyformák mi emberek mindenkinek más tetszik és áll a szívéhez közel,varázslatos szebbnél szebb tengerpartok tályak váltogatják egymást és egyik sem hasonlít a másikra.Ezért sem lehet megunni a szigetet..A képeiden szereplő helyek is változtak azóta és biztos vagyok benne hogy nem láttatok még mindent
Szerintem mindeki majd csak a szemének higgyen ,amit majd ott lát és akkor eldönti hogy neki mi tetszik a szigetünkön....
Marcsi
Tudod Marcsi...nekem mindig furcsa ha egy egyéb érdekeltséggel bíró személy is fórumozik egy olyan fórumon ahová neki érdekeltsége van. Mert addig míg segít eligazodni nincs is baj, de mikor már lobbizik a "helye" mellett, számomra nem annyira hihető. Persze ettől még lehet igaz is, nem zárom ki.
marcsigrand írta:
Hello.
Hidd el 2007 óta nagyon sokat változott minden a szigeten pozitív irányban természetesen Kiépültebb és szervezettebb minden és erről csak akkor tudsz megbizonyosodni amikor ujra rászánjátok magatokat hogy Kefaloniára látogattok
Mindíg mondom hogy milyen nagyszerű dolog hogy nem vagyunk egyformák mi emberek mindenkinek más tetszik és áll a szívéhez közel,varázslatos szebbnél szebb tengerpartok tályak váltogatják egymást és egyik sem hasonlít a másikra.Ezért sem lehet megunni a szigetet..A képeiden szereplő helyek is változtak azóta és biztos vagyok benne hogy nem láttatok még mindent
Szerintem mindeki majd csak a szemének higgyen ,amit majd ott lát és akkor eldönti hogy neki mi tetszik a szigetünkön....
Marcsi
Tudod Marcsi...nekem mindig furcsa ha egy egyéb érdekeltséggel bíró személy is fórumozik egy olyan fórumon ahová neki érdekeltsége van. Mert addig míg segít eligazodni nincs is baj, de mikor már lobbizik a "helye" mellett, számomra nem annyira hihető. Persze ettől még lehet igaz is, nem zárom ki.
Ne haragudj, de nekem kezd nagyon személyeskedés szagúvá válni ez az egész!
Sehol nem olvastam azt, hogy a munkaadóját reklámozná Marcsi! Ahhoz pedig joga van, hogy leírja a véleményét a környezetről, ahol éppen dolgozik! Manapság csak nálunk bűn az, ha valaki szereti a munkáját, és szívvel-lélekkel végzi.
Igenis kell, hogy az utazási irodák alkalmazottai is írjanak a fórumokon. mert ebből tudjuk, hogy érdekli őket az utasok véleménye. és ha gondok adódnak, akkor segíteni is tudnak, próbálnak!
Ezek a fórumok arról szólnak, hogy megismerjük a véleményeket egy-egy nyaralóhelyről. Szomorúnak tartom, hogy jó magyar szokás szerint, támadják azt, aki más véleményen van bizonyos dolgokról, jelen esetben Kefalonia bizonyos településeiről.
Mellesleg jegyezném meg: mielőtt elkezdtem itt olvasgatni, már befizettem az idei utamat. Skala mellett döntöttem. Izgatottan várom az utazást!
[quote="Cofffos"]Tudod Marcsi...nekem mindig furcsa ha egy egyéb érdekeltséggel bíró személy is fórumozik egy olyan fórumon ahová neki érdekeltsége van. Mert addig míg segít eligazodni nincs is baj, de mikor már lobbizik a "helye" mellett, számomra nem annyira hihető. Persze ettől még lehet igaz is, nem zárom ki.
OFF
Szia!
Nem állt szándékomba beleszólni a lassan már vitába fajuló szócsatába, de megjegyezném, hogy az utolsó hozzászólása Marcsinak, nem a "helyről=Skalaról" szólt, hanem a szigetről.
"ujra rászánjátok magatokat hogy Kefaloniára látogattok"
"varázslatos szebbnél szebb tengerpartok tályak váltogatják egymást és egyik sem hasonlít a másikra.Ezért sem lehet megunni a szigetet."
És a LEGFONTOSABB: "Szerintem mindeki majd csak a szemének higgyen ,amit majd ott lát és akkor eldönti hogy neki mi tetszik a szigetünkön.... "
Szóval, akár idegenvezető, akár nem, nem az apartmanjait akarja rád, vagy másra tukmálni, hanem a szigethez fűződő vonzalmát akarja mással is megértetni. Ha valami miatt is lobbizik, az csakis a szigetnek szól....szerintem.
Véleményem szerint meg igaza van....Skala pihenés, kikapcsolódás, élmény szempontjából szerencsésebb választás, mint Lassi. De kinek a pap, kinek a papné.
Aki rászánja magát, hogy utazzon, és világot lásson, legyen annyira felnőtt és önálló, hogy körbejárja a kérdést, utána néz, keresgél és saját maga dönti el, neki mi a legjobb és a legmegfelelőbb.
Itt olvasható vélemények, maximálisan szubjektívek, ebből csak kiindulni lehet, de a döntés az egyén kezében van.
Bár....mikor mi utaztunk, akkor a velünk utazó nászutaspár a kompon ecsetelte, hogy azt sem tudták befizetéskor, hogy van ilyen sziget, sőt...még most sem tudják igazán, hogy hova is tegyék a térképen a szigetet?!
Nos....nekik mindegy volt Lassi vagy Skala.
OFF
Szia!
Nem állt szándékomba beleszólni a lassan már vitába fajuló szócsatába, de megjegyezném, hogy az utolsó hozzászólása Marcsinak, nem a "helyről=Skalaról" szólt, hanem a szigetről.
"ujra rászánjátok magatokat hogy Kefaloniára látogattok"
"varázslatos szebbnél szebb tengerpartok tályak váltogatják egymást és egyik sem hasonlít a másikra.Ezért sem lehet megunni a szigetet."
És a LEGFONTOSABB: "Szerintem mindeki majd csak a szemének higgyen ,amit majd ott lát és akkor eldönti hogy neki mi tetszik a szigetünkön.... "
Szóval, akár idegenvezető, akár nem, nem az apartmanjait akarja rád, vagy másra tukmálni, hanem a szigethez fűződő vonzalmát akarja mással is megértetni. Ha valami miatt is lobbizik, az csakis a szigetnek szól....szerintem.
Véleményem szerint meg igaza van....Skala pihenés, kikapcsolódás, élmény szempontjából szerencsésebb választás, mint Lassi. De kinek a pap, kinek a papné.
Aki rászánja magát, hogy utazzon, és világot lásson, legyen annyira felnőtt és önálló, hogy körbejárja a kérdést, utána néz, keresgél és saját maga dönti el, neki mi a legjobb és a legmegfelelőbb.
Itt olvasható vélemények, maximálisan szubjektívek, ebből csak kiindulni lehet, de a döntés az egyén kezében van.
Bár....mikor mi utaztunk, akkor a velünk utazó nászutaspár a kompon ecsetelte, hogy azt sem tudták befizetéskor, hogy van ilyen sziget, sőt...még most sem tudják igazán, hogy hova is tegyék a térképen a szigetet?!
Nos....nekik mindegy volt Lassi vagy Skala.
Tőlem nem kell a Marcsit megvédeni, mert nem is támadtam. A hsz-em nem róla, hanem hozzá szólt.
Továbbra is egyetértünk abban, hogy ha egy érdekelt személynek az eligazodás, segítés a célja egy fórumon, az jó.
Csutek írta:
Ne haragudj, de nekem kezd nagyon személyeskedés szagúvá válni ez az egész!
Sehol nem olvastam azt, hogy a munkaadóját reklámozná Marcsi! Ahhoz pedig joga van, hogy leírja a véleményét a környezetről, ahol éppen dolgozik! Manapság csak nálunk bűn az, ha valaki szereti a munkáját, és szívvel-lélekkel végzi.
Igenis kell, hogy az utazási irodák alkalmazottai is írjanak a fórumokon. mert ebből tudjuk, hogy érdekli őket az utasok véleménye. és ha gondok adódnak, akkor segíteni is tudnak, próbálnak!
Ezek a fórumok arról szólnak, hogy megismerjük a véleményeket egy-egy nyaralóhelyről. Szomorúnak tartom, hogy jó magyar szokás szerint, támadják azt, aki más véleményen van bizonyos dolgokról, jelen esetben Kefalonia bizonyos településeiről.
Mellesleg jegyezném meg: mielőtt elkezdtem itt olvasgatni, már befizettem az idei utamat. Skala mellett döntöttem. Izgatottan várom az utazást!
Kedves Csutak!
Az idén 3. nyarat mint telepített idegenvezető töltök a szigeten.../előtte több évig máshol is ezt a munkát végeztem/a május elejétől az október közepéig Kefalonián töltött idő az ami arra ösztönöz hogy véleményt mondjak és segítsek ,ösztönözzek a még döntésképtelen embereknek .Sokszor segítsek abban hogy mindenki a számára legmegfelőbb helyre menjen nyaralni és Kefaloniához kedvet csináljak minél több embernek:)
Információt adok és segítek mindenben ...senkit sem lehet akarata ellenére Skalába kényszeríteni ..mindenki ott nyaral ahol és ami kedvére való hely...
Szeretném ha a sziget népszerűbb lenne...mivel még kevesen ismerik kishazánkban.Több figyelmet érdemelne ez a gyönyörű vadregényes sziget...és a tőlem hazautazó vendégeimet is csak arra kérem hogy keltsék jó hírét a szigetnek...
Sajnálom ha te lobbizást láttál a szavaim mögött.....
Marcsi
Csatlakoznék Csutek és Casmir bejegyzéséhez.. Igazatok van lányok:))
Szerintem sem Skala mellett lobbizik Marcsi.. Csupán a szigetet próbálja bemutatni. És ahogyan Marcsi is írta népszerűsíteni.. Olyan emberekkel is megismertetni a szigetet akik eddig esetleg nem hallottak róla.. Hozzáteszem nekem nem sok kellett hozzá, hogy foglaljak:) Utánanéztem kicsit a szigetnek, persze ebben Marcsi írásai is sokat segítettek.. És már foglaltam is.. Tavaly nem gondoltam volna, hogy idén a szigeten nyaralok majd..
Hozzáteszem, nem is baj ám, hogy még annyira nem felkapott hely Kefalónia.. Legalább nem kell a tömegnyomortól tartani mindenhol:))
De a témát itt nem is hiszem, hogy feszegetni kellene tovább.. Inkább jöjjenek a kérdések..
Kezdem én a sort!
Marcsi, akkor jönnek a kérdések.. Leírnád nekem a fakultatív programok milyen napokon vannak? Persze gondolom a tavalyi napok alapján tudod ezt.. Elárulom nekem a görög estet és zakynthosi hajókirándulást kivéve minden programon szeretnénk részt venni..
Szia István
Nagyon örülök én is hogy nem annyira zsúfolt a sziget,annak pedig főleg hogy randalírozó angolok sincsenek így nem kell féltenem a vendégeimet annyira
Nos hétfőn:szigettúrára megyünk, kedden:de:Myrtos beacre strandolni ,este:a fővárosba látogatunk
szerdán:Zakynthosra hajózunk,délután feltúrázunk az Ainos hegyre és naplementézünk is:)
csütörtök:Fiscardoba hajózunk,este görögestre megyünk mulatni:)
pénteken:Ithakára hajózunk
szombaton váltás...
Bármi más érdekel még nyugodtan írj
jó hetet szép napot neked!
Marcsi