Sziasztok!
2x voltam párommal Görög-oban, tavalyelőtt Paralián busszal, tavaly Rodoszon repülővel. Persze volt különbség az utazásban is. A repcsis az nászút is volt, akkor repültünk életünkben először. Amúgy véletlen volt mindkét uticél. Last minute volt mind2. Idén se tudjuk hova menjünk, de nagyon sanszos Görögo...
Majd megpróbálom végigolvasni a topikot, amit előző oldalon találtam (utikalauz.hu-s link), nagyon hasznos.
Én szívesen mennék idén autóval, férjem nem nagyon (mondjuk vezetni nem mernék), megpróbáljuk rávenni, (de nálunk semmi se biztos...) az tuti, ha így mennénk, 4-en mennénk. Ha 4-en megyünk kocsival, olcsóbb, mint a busz? Tudom sok mindentől függ, kocsitól, hova mennénk, meg gondolom autóval gyorsabb is... Buszos utaknál az utazás 20-25 körül van / fő. Kocsival nem tudom mennyi.... A viamichelin gondolom kiadja....
Na megnéztem, a viamichelin jól számolja a dolgokat? 100 euróra adja ki a kecskemét -sarti utat cakkompakk. Ez reális? többre tippeltem. Nem biztos, h. Sarti lenn, csak ez jutott eszembe....
Mi most jöttünk vissza kifelé/visszafelé 13 óra (Biatorbágyról Panteleimonas Beachig). A makedon autópálya díj kifelé 5 euro vissza 3,1 euro volt (leírtam a topikban).
Ami ide tartozik:
1. nekem kifelé 5,2-t evett a kocsi (Ford C-max, 1.6 tdci) este mentünk nem ment a klima, vissza 5,6 (nappal végig klima).
Itthon 270 votl asszem akkor a dizel kint 1,04 (na melyik árfolyamot nézem mondjuk 280/eur).
A kifelé út 1040km vissza detto:-) (kint 600km, de ezt nem számolom).
Autópályamatrica magyar volt, szerb 2980 szerbdinár 9700 ftért előtte megvéve, meg 8 eur makedon, meg 10 eur görög.
Összesen az utazás 45995. + 8 doboz redbull. De szerintem ennél az átlag autó többet eszik.
Én jobban bírtam a nappali vezetést a reggeli tengeri fürdő után, de a gyerekkel az éjszakai volt könnyebb.
Ja visszafelé a görög határ utáni első normális, szép tiszta benzinkút NIS városa után van már az autópályán. És onnantól kb 10 percenként van egy kultúrált, játszóteres egység. Előtte a Makedon-szerb határon van egy MOL, ami szép de elég üres.
A magyar határ után van egy epülő OMV egy kész MOL és egy Shell.
Ez engem is érdekel.
Én is euro-val szertnék fizetni.
És azt tudjátok hogyan történik ha lapovo-nál tankolok és az itthoni sima forintos bankkártyával fizetek.Ki váltja át és hogyan a forintot?
Nem biztos. Lehet, hogy ez az összeg benn van a Ft -> Dinar váltásban is.
Korábban mindíg váltottam itthon denart és dinart is és mindehol a helyi pénznemmel fizettem.
De most azon gondlkodom, érdemes e egyáltalán dinart és derart váltani.
Ha mindenhol (kapuk, benzinkút) lehet fizetni Euroval, akkor talán ez tűnik a legoptimálisabb megoldásnak.
Engem a szerb-macedon határon lévő MOL kút érdekelne. Odafelé is van? Közvetlen az út mellett, vagy be kell menni a faluba? Milyennek tűnt, tankolnál ott?
Köszi
még Te a tengerben élvezkedtél én 2X voltam és mondták, hogy tavaj igen, de az idén új vezető van és változások történtek, amúgy 1-1 szezonba nagyon csekély volt a kereslet nem érte meg mondtam, megvárhattak volna mert kellett volna v. 10 EU-ért erre jót nevetett