Elgondolkodtam a kérdéseden...konkrétan azért,mert tavaly mi is 3 napra béreltünk autót-Skalaban-.Valahogy igy külön nem merült fel,hogy hová menjünk este...ugy volt,hogy a 3 napot terveztük meg,és ahogy jöttünk hazafelé a nap végén,ahol ért az idő,ott voltunk.Sötétben,11 körül az Argostoli-Skala utat tettük meg kétszer.Ahogy irod,nagyon kell vigyázni,...egyik este kisodródtunk,a fergeteges 55 km/órás sebesség mellett!/Mondjuk a kb 40 km-t jó egy óra alatt tudtuk le,pedig nem kezdő a sofőr!/Argostoli mindenképpen az egyik fő célpont a szempontjaid alapján.Mondjuk,ha átkompoltok a sziget "nyulványára" Lixouri felé,akkor ugyis arra kell jönni.A Sami -Skala utat én éjjel nem vállalnám be,a látnivalók miatt is inkább nappal,de ezt majd eldöntöd magad!Ahogy gondolom,Agia Efimia is jó lehet éjjel,de akkor is a hegyen kellene hazajönni...hát,majd meglátod első nap után az ottani útviszonyokat.
Szóval én ezt a kettőt tartom megoldhatónak,Argostoli és Lixouri.Nem tudom,mikor indul vissza az utolsó komp,de ha körbejöttök az öbölnél,az elfogadható minőségű út.
Emlékszem,mi egyik nap nappal indultunk el Lassiból Sami felé,gondoltuk,átmegyünk az Aenoson...hát,ez volt az a táj,ahol a madár se jár,az ottani falucskák rajta se nagyon voltak a térképen,az öreg görögök nagyon csoválták a fejüket,hogy hová tartunk...térerő sem volt erre.Egy órácska után vissza is fordultunk,kölcsönkocsi,térerő nélkül,stb,kisebb volt a kalandvágy,mint a bátorság.Érdekes volt amúgy,mintha ketten lettünk volna a világon...
Egy kis tanácsot szeretnék kérni azoktól, akik Kefalónián béreltek már autót, hogy melyik típust ajánlanátok? Mi elsősorban quad bérlésben gondolkodunk, de valakinek egy korábbi beszámolójában vagy fotóalbumában láttam különböző élénk színű (zöld, narancs?) pici járgányokat Skalán és azok megtetszettek. Most viszont hiába kerestem, sehol sem találtam ezt a képet az autokról. Ha mégis kocsit bérelnénk, akkor v.milyen kisebbet szeretnénk. Mit ajánlanátok?
Előre is köszönöm!
Mi tavaly kb 1000 -es autót béreltünk,amit láttál is a kis zöldet...klimás,elektromos ablaku,nagyon jó fogyasztású volt.Száguldozni a keskeny hegyi utakon ugysem tudsz,ha ketten vagytok még csomag is sok elfér,ha többewn,akkor már kevesebb a hely pakolni...ha jól emlékszem Datsun volt,de látom Skalara mégy/haha.../Marcsi majd segit mindenben.Mi 3 napra 110 Eurót fizettünk,nagyon jó volt bejárni a sziget nagy részét...átkompoztunk Lixuorihoz és a Xi beach felé,azt is ajánlom,más élmény...
Esetleg priviben tudnál nekem küldeni képet a kis autóról?
A páromnak is szeretném megmutatni, mert ő inkább quadot bérelne, de próbálom meggyőzni, hogy egy kis autó sem lenne olyan rossz választás.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a terepviszonyokat összehasonlítva, Kefalónia mennyivel hegyesebb, mennyivel meredekebbek az utak mint Lefkadán? Sokkal nehezebben járható be a sziget?
Lefkadát keresztül-kasul beutaztuk, ott is voltak hegyek, meredekebb szakaszok, de annyira nem volt vészes.
Előre is köszönöm válaszod!
Pont ilyen jellegű tájékoztatásra számítottam Mert az egy dolog, hogy van
térkép, meg minden, ilyen esetben azonban a személyes tapasztalat felbecsülhetetlen. Volt már, hogy igyekeztünk igencsak haza, hogy ne vaksötétben kelljen 10 km/h-val haladni. Pedig az én férjem is nagyon tapasztalt vezető.
Természetesen nappal körbejárjuk majd az említett helyeket, úgyhogy azért valamelyest lesz rálátás a viszonyokra, de ez így nagy segítség volt. Lixouriban nem is gondolkodtam, de most hogy írtad... Utána kell még nézzek a kompnak Térkép alapján pedig Sami nem tűnt olyan vészesnek.... Nagyon köszönöm, sokat segítettél!
zsokri
Látom idén ugyanoda utazunk bár mi még nem foglaltunk.
Mivel Te mész előbb, idén is számíthatsz a kérdéseimre
Kíváncsi leszek a tapasztalataidra, élményeidre
3 kérdésem lenne:
A két "legfontosabb" ( ) kérdés, hogy milyen idő van és hány fokos a tenger junius 16-23 között?
Viccet félretéve. Zakhyntosról érkezünk hozzátok, autóval. Biztosan butaság amit kérdezek, de ugye van rendes kompjárat a két sziget között? Olyan, ami az autónkat is átviszi egyik szigetről a másikra.
Reggel és este is van komp Zantéről Kefaloniára majd megírom pontosan ,amint kijön a az idei kompmenetrend..egyenlőre még nem adták ki..De természetesen attól függetlenül hogy kiskomp autók és buszok is ugyanúgy elférnek rajta árakat és menetrendet is megírom majd de kérlek előtte majd még kérdezz rá légyszives tőlem... a víz hőfokát is megírom júniusban bárcsak már ott tarrtanánk
elegem van itthon a hóból és hidegből!!!!!!!!!!!!!
Marcsi
Szia kedves Melus itt is
Hát nincsenek véletlenek, érdeklési körünk hasonlóságát ismerve előbb-utóbb meg kellett, hogy történjen
Tavaly Zante után más felé kacsingattam volna, de valami "sorsszerű" abban, hogy ami tavaly kimaradt fakultatív keretében, azt most kicsit bővebben megnézhessük Valahogy idetaláltam, és itt ragadtam. Azért ez persze más, van időm és lehetőségem felkészülni teljesen, úgyhogy bízom benne, hogy bár kevés lesz az egy hét, de maximálisan ki tudjuk használni az időt. Nagyon sok információt gyűjtöttem, gyakorlatilag a komplett nyaralás a fejemben. Biztos tudok majd segíteni személyes tapasztalattal, de nem hiszem, hogy bármiféle újdonsággal tudok majd szolgálni
Egyébkén szerintem az egyik legjobb elfoglaltság ebben az időben a meleg szobában való tervezgetés.
Szép hétvégét!
hétfőn leszek otthoni gépnél,most wellness hétvégén punnyadok-hál istennek...persze,küldök majd képet,nem lesz késő,ugye?
Mediterraneo | #179592 | 2012-02-17 19:45:48 | Re:
Sziasztok Kefaloniások!
Talán idén mi is Kefalóniát választjuk. 50%-os a valószínűség (Lefkadával van versenyben).
Segítsetek, légyszi! Szerintetek miért érdemes Kefalonia mellett dönteni. Vagy konkrétabban: ha 3 érvet kellene felsorolni Kefalonia mellett, melyik lenne az a három?
És ha netán van ellenérv is, az mi lenne?
Előre is köszönöm! Közben elkezdtem elejétől olvasni a topikot
Köszönöm mindenkinek a segítséget, tippeket, tanácsokat előre is!
Medi
Mi csak Lefkadán voltunk egy villámlátogatáson anno 2008-ban Pargáról,de akkor is már tudtuk,hogy látni kell és bejárni teljes egészében a szigetet,mert igazán elbűvölő...
Nem tudom mennyi időt szántok a Szigetre,de arra nem gondoltatok,hogy esetleg megosztva,de mindkettőre mennétek néhány-néhány napot
Jó tervezgetést,tudom milyen ez,míg az ember el nem dönti,hogy hova s merre,csak erre gondol,mérlegel,kutat...
Üdv:Marcsi
Mediterraneo | #179599 | 2012-02-17 22:46:44 | Válasz a #179598. hsz-ra
Szia Marcsi!
Kösz a hozzászólást!
Bizony, már a tervezgetés fázisa is izgalmas és gyönyörű, én legalábbis nagyon élvezem még az infógyűjtést is. Ebben a topikban sikerült eljutnom 2008-ig, holnap folytatom, mazsolázgatom az infókat. És ott vannak még a beszámolók, meg a fotók!
Nem akarjuk kettéosztani a két hetet, mert nem is két hétről van szó. Kocsival mennénk, ezért másfél nap az út oda, másfél nap vissza. Maradt 11 nap. Ebből az első nap elmegy heverészéssel, pihenéssel. Marad 10 nap. Ebből egy nap átmennénk Ihakára, marad, ugye, 9 nap.
Most úgy néz ki, egy bő hét marad Kefaloniára, mert visszaúton keresztülmennénk Lefkadan is, "mintavételezés" céljából.
Ha Athos tanácsaira hagyatkozok, akkor a bő hét csak szűken elég Kefaloniára...