Köszi,ezt már megtaláltam én is.
Annyira jutottam,hogy megtaláltam a buszpályaudvar címét, Kyprou utca 29. Behatároltam,merre van,így már jobban átlátható a város.
Szerintem is tuti,hogy kell hogy legyen megálló a kikötőhöz közel. Majd elmutogatjuk a buszos bácsinak,hogy mi Kerkyra-ra szeretnénk menni,és álljon meg a kikötőben.
A kikötői úttal párhuzamos utca amit beírtál. A busz pont ott fog a kikötő előtt elmenni .. Mi is lassan indulunk Korfura, a húsvéti ünnepekre. Ha lesz idő a kompolás előtt, megkeresem neked pontosan hogy hol kell leszállnotok a buszról és a buszállomást is megnézem
Köszönöm.. viszont így előre is kellemes húsvétot neked is:D Minket már mindenki hülyének nézz hogy állandóan oda megyünk, de nem tehetünk róla imádjuk szerelmesek vagyunk a szigetbe Ha összejön idén is 3x megyünk . Az ősz volt most a legjobb november 6-án voltunk kint, és minden növény virágzott érett a narancs fürödtem minden nap a tengerben ,mintha tavasz lett volna.
Köszönöm.. viszont így előre is kellemes húsvétot neked is:D Minket már mindenki hülyének nézz hogy állandóan oda megyünk, de nem tehetünk róla imádjuk szerelmesek vagyunk a szigetbe Ha összejön idén is 3x megyünk . Az ősz volt most a legjobb november 6-án voltunk kint, és minden növény virágzott érett a narancs fürödtem minden nap a tengerben ,mintha tavasz lett volna.
Hűűű,ez nagyon jól hangzik !
Nyugodtan utazzatok ahányszor csak jólesik egy évben,valószínűleg csak irigykednek...
Én is ezt tenném a helyetekben !
Korfu már régóta a szívem csücske,idén Parga lesz ismét ( LOVE ) ,majd jövőre ha minden jól megy,végre Kerkyra !!!
Tavaly voltam Pargáról egy rövid kiránduláson Korfuvárosban,meg a Sissy kastélyban,de annyi idő alatt sajnos alig lehet látni valamit....
Idén sem bírjuk ki,megint átugrunk egy kis kirándulásra a városba,de most egyénileg,a többi pedig majd jövőre....
Kíváncsi vagyok,hogy Neked nincsenek fenn valahol fotóid a rengeteg Korfui nyaralásról? Szívesen megnézném a szigetet nem csak főszezonban,és nem csak a turisták által ismert helyeket....
Pargán már mi is többször jártunk kétszer voltunk ott 5-5 napot kempingben . Nagyon tetszik Parga is , és az Acheron folyótól meg teljesen kész vagyok. Sikerült elég hosszan végig gyalogolni rajta, és úszni benne.. Nem volt meleg..
Gégé!
Megnéztem mindent,köszi !
Lenne pár kérdésem.
A korfuvárosi kikötőtől ugye nincs olyan messze gyalogosan a központ? A neten nézegetve nem tűnik olyan vészesnek a "séta".
Leszállunk a kompról és gyalogosan fogjuk a várost bejárni,amennyire csak lesz időnk. Keresztül a sikátoros városrészen,templomok,Liston,Esplanada,Régi erőd,majd a tengerparton vissza a kikötőbe. Szerintem kivitelezhetően hangzik,nem?
A Régi erődbe mennyibe kerül a belépő?
Pár perc a kikötőből a város, szinte egybe van vele.. Az új erődbe ha jól emlékszem 7 euró a belépő . a régibe meg csak akkor kell fizetni, ha a legtetejébe is fel akartok menni. Pici a város egy két óra alatt simán körbe tudjátok járni. Lehet sok helyen biciklit bérelni, lehet érdemes lenne azzal a távolabbi helyekre elmenni, pl a Kanonira ahol a vízen lévő kápolna a Vlaherna van. Ott szállnak le a repülő gépek is.
Pár perc a kikötőből a város, szinte egybe van vele.. Az új erődbe ha jól emlékszem 7 euró a belépő . a régibe meg csak akkor kell fizetni, ha a legtetejébe is fel akartok menni. Pici a város egy két óra alatt simán körbe tudjátok járni. Lehet sok helyen biciklit bérelni, lehet érdemes lenne azzal a távolabbi helyekre elmenni, pl a Kanonira ahol a vízen lévő kápolna a Vlaherna van. Ott szállnak le a repülő gépek is.
Sajnos a Vlacherna-ra nem lesz elég időnk,mert időben vissza kell indulnunk a komppal,hogy elérjük a pargai buszt Igoumenitsa-ban.
De majd jövőre ! Bérelni fogunk autót,és keresztül-kasul bejárjuk a szigetet.
Egyik vágyam,hogy ott álljak a gáton a Vlachernánál,és nézzem a leszálló repcsiket.A másik meg Paleokastritsa...
Szia lacika7!
Ha kicsit visszaolvasol,leírtam,hogy miért nem lesz időnk.... Komppal megyünk,gyalog leszünk és nem lesz annyi időnk,hogy mindent alaposan végignézzünk,a Kanoni pedig messze van,és nem fér bele az időnkbe ....
Írtam,hogy jövőre Korfura tervezzük a nyaralást,és akkor majd autóval mindent megnézünk a szigeten.....
Azt szeretném megkérdezni attól aki tavaly volt, hogy a igoumenitsa-kerkyra között mennyibe kerül a komp.
Elég sok nagyon eltérő információt olvastam azért kérdezem.
1autó+4felnött+1gyerek(3éves).