De bizony, erősen megkülönböztetnek. Ahol mi voltunk, minden info csak szlovákul volt még kiírva is, mi mentünk az alagsorba, miközben a katalógus szerint a 3 ágyas a felső szinten van. Persze a szlovákok 1-2 szinttel feljebb voltak. Lehet, hogy ez egyedi eset volt, de nem hinném.
Mi tavaly voltunk az Aeolus irodával Dél Krétán a kombinált úttal. Sem a repülőn sem kint sem a kompon sem a buszon nem volt semmiféle megkülönböztetés. Nem beszéltek sokat magyarul de amit kellett azt igen. A zene felváltva hol magyar hol szlovák hol pedig világ slágerek angolul voltak , a filmek felváltva magyar és szlovák nyelven mentek. A kinti idegenvezető a maximumot nyújtotta. A szálláshelynél figyelembe vették hogy mi egy baráti társaság 12 fővel egy helyre kerültünk. Mivel utolsó turnus volt így az utolsó nap délután 5.-ig maradhattunk ameddig nem jött a busz értünk. A fakultatív kiránduláson sem volt probléma hiszen két nyelven + angolul is ment az idegen vezetés.
Nekünk semmi negatív élményünk nincs velük kapcsolatban. Ár - érték arány tökéletes.
2008 ban Sartin voltunk a dias Zeusszal, ráadásul a Paris apartmanban. Valóban az ófaluban van a nagy strandtól kb. max negyed óra.Hazafelé kicsit necces, mert felfelé kell menni, de nagyon szép, csendes apartman, tiszta és van szúnyoghálós erkélyajtó is.Mi jól éreztük magunkat ott nagyon. Sőt az apartmantól kb. 5 percre van egy kis öböl ahol szintén lehet fürdeni, ezenkívül, ha átmész a hegyen, a kalóztanyánál is van öböl, ahol szintén lehet fürdeni.Amikor mi átmentünk oda pl. csak mi voltunk.
Az iroda korrekt volt, bár hazafelé sokunknak nem tetszett, hogy még Stavrosba is mentünk utasokért és ott kellett dekkolni vagy két órát délután a melegben, csupán a kis kézi motyónkkal, mert minden a buszban volt elpakolva.
Szóval ezen kívül tökéletes volt. Ja és Sarti csodálatos, varázslatos, mindenkinek tudom ajánlani.
Sziasztok!Én az elolvasott beszámolókból azt vettem ki,hogy általában akik repülővel utaztak elégedettebbek az aeolusal,mint a buszosok.Ami érthető is hiszen egy 20-26 órás úton sokkal több konfliktus adódhat.Nekünk is mondták az irodában,hogy a buszon ugyanannyi jogunk van mint a szlovákoknak,de hozzátették azt is,hogy nembiztos,hogy magyarul is beszélő sofőr lesz.Ezek azok a dolgok amik nekem nem tetszenek.Mert ha Mo.n befizetek egy utazási irodában,azt azért teszem,hogy megszervezzék ez utazásom,nem azért ,hogy az igen gyenge angoltudásommal hadakozzak a szlovák sofőrrel pl. az előre kifizetett helyjegyért. Szerintem akkor nem lenne megkülönböztetés ,ha az iroda aki már 6 éve itt van Mo.n,szlovákul,és magyarul beszélő sofőrökkel indítana el minden turnust.Üdv:Batkamano
Nem beszélve a telepített idegenvezető magyarul tudásáról. Nem csak azért kéne kint lenniük, hogy a fakultatív utakat reklámozzák, hanem azért, hogy ha valami probléma akad, akkor a helyismeretével, egyéb rendelkezésére álló infókkal az utasok segítségére legyen.
Polichrono-n az is csak szlovákul volt kiírva, hogy zuhanyozás előtt fél órával kapcsold le a biztosítékot az áramütés veszélye miatt. És ez az infó a 3. napon a magyaroknak tartott ismertető során derült ki. És ha addig történik valami ki vállalja a felelősséget? (na jó, ez amúgy lehet, hogy csak burkolt spórolás volt, de mi van, ha nem?)
Persze a szállásokat egy csak szlovákul tudó (illetve magyarul beszélni nem akaró) kishapsi osztotta szét. A kevéske angol nyelvtudásom nem a veszekedésre van kihegyezve, így még reklamálni sem tudtam, hogy ne vágjanak le az alagsorba.
Mindenesetre mi mellőzzük a továbbiakban ezt az irodát, először, utoljára és soha többet voltunk velük (ezt persze nem kizárólag az idegenvezetés hiányosságai miatt döntöttük el, az előzményekről már több alkalommal is írtam, nem ismételném magam).
Sziasztok, mi egy hete jottunk haza Sartirol a Grand Tours szervezeseben utaztunk. Senkinek nem ajanlanam az utazasi irodat ha Sartira keszul, mas desztinacio eseteben lehetseges de en tobbet nem probalok ki veluk.
Harman utaztunk, a parom a 13 eves fiam es jomagam. Mar a szoba foglalasanal volt egy kis hiany, nem volt szunyoghalo az erkely ajtajan, ezt kertuk hogy potoljak, 2x igertek meg hogy termeszetesen, hat nem tettek meg. Ez volt csak a kisebb gond. Oda fele uton Szegedig harmunkat ugy utaztattak hogy engem beraktak a busz sarkaba, a paromat es a gyermekem pedig 4 sorral elem de persze ki lehetett birni mert csak par orarol volt szo, atszallasnal egy helyre kerultunk. Hazafele mar erdekesebben alakult a helyzet. Azt elore kell bocsajtanom, hogy mi fix ulohelyet szerettunk volna fizetni de amit kivalasztottunk azt nem lehetett, igy felhivtam az irodat, hogyha nincs fix ulohelyem akkor nem fordulhat e elo, hogy kulon ultetnek bennunket? Az volt a valasz hogy termeszetesen nem, egyutt utazokkal ilyen nem fordulhat elo. Nos felszalltunk ismet egy atszallasos buszra Sartin, majd a gorog hatarnal derult ki, hogy fiamat es a paromat az utazasi iroda az emeletre ultette a sarokra, mig engem a foldszintre az ajto melle. Amikor a parom a sofort kerdezte hogy hogyan lehetseges akkor visszakerdezett hogy "miert, ki az a T. Krisztina?" ...csak annyit mondott hogy a gyermek anyja de ez nem hatott meg senkit, kozoltek hogy ez van. Gondolom ertheto volt a felhaborodasunk, az etel hazafele egy helyre csomagolva, mosdoba nem tudtunk elmenni 7 oran keresztul emiatt az atszallasos kavarodas miatt, es 19 oran keresztul csak a pihenokben talalkoztunk. A mi tortenetunkon kivul amikor indultunk Sartibol, volt meg jo par felhaborodott egyutt utazo csoport, oket meg kulon buszra is tettek, az O felhaborodasuk is hallatszott orakon keresztul, teljesen jogosan. Szervezesbol a Grand Tours egy eros nulla. Utaztunk mi eleg sok irodaval mar (Sartira is )maximalisan segitokeszek voltak, de amit itt muvelnek az vicc. Ugyhogy mielott valaki oket valasztja biztositsa a helyet es szamitson kellemetlensegekre mert valoszinuleg lesznek.
Sziasztok, mi egy hete jottunk haza Sartirol a Grand Tours szervezeseben utaztunk. Senkinek nem ajanlanam az utazasi irodat ha Sartira keszul, mas desztinacio eseteben lehetseges de en tobbet nem probalok ki veluk.
Harman utaztunk, a parom a 13 eves fiam es jomagam. Mar a szoba foglalasanal volt egy kis hiany, nem volt szunyoghalo az erkely ajtajan, ezt kertuk hogy potoljak, 2x igertek meg hogy termeszetesen, hat nem tettek meg. Ez volt csak a kisebb gond. Oda fele uton Szegedig harmunkat ugy utaztattak hogy engem beraktak a busz sarkaba, a paromat es a gyermekem pedig 4 sorral elem de persze ki lehetett birni mert csak par orarol volt szo, atszallasnal egy helyre kerultunk. Hazafele mar erdekesebben alakult a helyzet. Azt elore kell bocsajtanom, hogy mi fix ulohelyet szerettunk volna fizetni de amit kivalasztottunk azt nem lehetett, igy felhivtam az irodat, hogyha nincs fix ulohelyem akkor nem fordulhat e elo, hogy kulon ultetnek bennunket? Az volt a valasz hogy termeszetesen nem, egyutt utazokkal ilyen nem fordulhat elo. Nos felszalltunk ismet egy atszallasos buszra Sartin, majd a gorog hatarnal derult ki, hogy fiamat es a paromat az utazasi iroda az emeletre ultette a sarokra, mig engem a foldszintre az ajto melle. Amikor a parom a sofort kerdezte hogy hogyan lehetseges akkor visszakerdezett hogy "miert, ki az a T. Krisztina?" ...csak annyit mondott hogy a gyermek anyja de ez nem hatott meg senkit, kozoltek hogy ez van. Gondolom ertheto volt a felhaborodasunk, az etel hazafele egy helyre csomagolva, mosdoba nem tudtunk elmenni 7 oran keresztul emiatt az atszallasos kavarodas miatt, es 19 oran keresztul csak a pihenokben talalkoztunk. A mi tortenetunkon kivul amikor indultunk Sartibol, volt meg jo par felhaborodott egyutt utazo csoport, oket meg kulon buszra is tettek, az O felhaborodasuk is hallatszott orakon keresztul, teljesen jogosan. Szervezesbol a Grand Tours egy eros nulla. Utaztunk mi eleg sok irodaval mar (Sartira is )maximalisan segitokeszek voltak, de amit itt muvelnek az vicc. Ugyhogy mielott valaki oket valasztja biztositsa a helyet es szamitson kellemetlensegekre mert valoszinuleg lesznek.
Igen most már legalább ketten vagyunk akik utálják ezt az iródát 2008-ban minket a Korfus uton szivattak folyamatossan oda is meg vissza is én soha nem megyek velük sokkal jobb és szervezetteb iródák vannak helyettük szóval kedves kotar fórumozó társam Grand Turs egy nagy nulla számomra is
Persze sokan megfognak kövezni ez miatt de állok elébe
Kedves Papamaci!
Bár énnekem csak jó tapasztalatom van a Grand Tourssal kapcsolatban eddig hét utazás után is, szó se lehet arról, hogy valaki is megkövezzen Titeket. Minden bizonnyal nekem eddig csak szerencsém volt velük, Ti meg sajnos nem jártatok szerencsével, mikor velük utaztatok. Én az Aeolussal is többször utaztam úgy, hogy ha nem is megelégedve lettem volna velük, de kifejezetten rosszul sem éreztem magamat, mégis eljött egy olyan pillanat, amelytől velük sohasem megyek többé. Őszintén sajnálom, mert számomra nagyon vonzó és egyedi célpontjaik vannak. Szerintem fontos, hogy mindenki leírja a tapasztalatát, akár jó, akár rossz ez a vélemény. Abból mindannyian csak tanulhatunk. Egyetlen iroda sincs, amelyikkel mindenki meg lenne elégedve. Az Apollonnak és a Grand Toursnak talán a legjobb a statisztikája, az Aeolusnak és a Neckermannak a legrosszabbak között vannak. Mégis mindkét végletben előfordult pozitív és negatív vélemény is. És ez így is van rendjén.
Üdv: Josza
Orommel hallom, vagyis olvasom merthogy a Grand Tours kuldott szamomra nem egy levelet amiben tovabbitottak hogy masok hogy meg vannak veluk elegedve csak kizarolag most hibaztak eloszor 15 ev utan azert visszakerdezek ma meg toluk hogy ugyan ha mi ( egeszsegugyben vegeztem ) az anyukanak -ha lett volna olyan, szerencsere nem volt - koszongeto leveleket kuldunk masoktol mindenki elegedettsegevel az mennyiben vigasztalja meg, ha csak az o kisbabajanal hibaztunk? Mert a Grand Tours szerint ezt nem lehet penzben kifejezni csak egy bocsanatkero gesztusban....(ezert van annyi muhibaper is...) no comment!
Remek!
Jövő hét pénteken indulunk Kefaloniára velük és ugyanígy mint Ti....2 felnőtt és egy kamasz.
Mi nem tudjuk/akarjuk már anyagilag azt a 9.000 Ft-ot még bevállalni.
Az €-nál már így is buktunk egy kicsit, még ezt a költséget is vállaljuk be???!
Most akkor ez miatt is kezdhetek aggódni, hogy minden rendben lesz?!
Jajjjj....neee már! Azzal a ténnyel már megbarátkoztunk, hogy tele lesz a busz és valakit beültetnek hozzánk, de, hogy még külön is?!
Elég a mellettem ülőhöz alkalmazkodni, még az előttem ülőhöz is?
Egyébként eddig nekem nagyon korrektnek tűnik az iroda!!!!!!!!!
Volt már problémám...és még el sem indultunk! Pedig nem vagyok egy problémás nőci!
Szia josza2 ezért irjuk le hogy van akinek sikerül van akinek nem de ezt már rég leírtam hogy mért nem lehet hogy mi voltunk az 2008 évi szerencsétlen turnus Korfuról hogy mért csinálják igy és mért nem úgyk, hozzá teszem edigi útjaim során nekeik voltak a legkényelmeseb buszaik
Egy két példa Szegedröl 3dbGT busz indul egyszerre két emeletes és egy szimpla ez kb:200 ember de ha full akkor több na már most mikor a soför megkér mindenkit hogy siessünk a Wc-n a megálokban elötünk mindig volt pár busz hát számomra nem volt egyszerü
Macedonia valamilyen hotelnál megálltunk és megkért a sofőr hogy próbáljunk úgy viselkedni mintha szobát szeretnénk foglalni hm 3db GT-s busz egyszerre kiámbrándító volt ez is a személyzet tiszta hülye
Persze a szállásal semmi gond nem volt
Haza fele jött az igazi fájdalom 14 órakkor kellet volna indulni de sikerült 15.30 után már ott lehetet fél füllel halani amit a sofőrök beszélgettek hogy a másik busz ami Zakyntosról jön lekéste a kompot hát így is lett és egész úton 50-60 km/órás sebességel jöttünk haza persz itt több mint fél órákat pihentünk
Átérvén a határon megérkeztünk a Szegedi Tesco parkolóba 26óra utazás után itt szolnak a sofőrök hogy még kb:2órát várnunk kell (hozzáteszem hogy Korfun 33fok volt Szegeden 40ven a busz hőméröje szerint) mire ide ér a másik busz ebböl lett 3meg egy pici mivel a kedves GT gyüjtö járatokkal jár
és még volt elég sok furcsaság azon az uton de lehet hogy ez volt nekik az első ilyen bakiuk nem tudom de mi így jártunk én ezért nem megyek velük többet
persze lehet hogy csak ez az egy ilyen útjuk volt de nem kivánom senkinek
ez is egy vélemény nekem nem jött össze
Szerintem most hogy eleg rendesen fel voltunk haborodva, talan jobban odafigyelnek. Az utastarsakkal nem lehet mit kezdeni egyik buszon sem, mert akit melled-eled-moged ultetnek az vagy egy idiota vagy normalis, atmenet nincs Viszont mas utazasi irodanal a soforok ( pl. Ibuszt emlitenem ) visznek valamit -kave...stb. tudni kell melyik hataron mi kelendo - es nem varakoznak, 20 perc alatt aternek es nem pakoltatjak oket ki, mig a Grand Toursnal erre nem aldoznak egy fillert sem, ugyhogy mi a szerb hataron egy "kis" ellenorzesnek is ki voltunk teve, felreallas, csomagok ki, szerencsere az en cuccaimat szedtek darabokra de mas borondoket is...
Azt nem is emlitettem hogy az apartman bejaratanal kifuggesztettek az utaslistat hogy ki melyik busszal fog menni, az idiotak nem kiraktak a nevem, telefonszamom, utlevelszamom es szuletesi datumomat is? de ez csak azert erdekes mert ok vigyaznak a szemelyisegi jogokra es torvenyesen jarnak el...bar ezen nem is huztam fel annyira magam...viszont egyetlen utazasi irodaval sem talalkoztam meg aki ennyire hanyagul kezelne az utaztatast, pedig mint irtam tobbel is utaztunk mar, es a kevesbe "hires" irodaban is tokeletesen tudtak kezelni a tobb szaz utas nyugjet es figyelembe vettek ha gyerekkel mentel stb...
Grand Toursnal nem szamit a kiskoru de meg a felnott sem igazan. Elhiszem hogy van sok sok elegedett utas, de van sok sok elegedetlen is...
A baksis adása - nem adása lehet, hogy sofőr függő is. Mi - ha jól emlékszem 2005-ben - a Jorgos Travel egyik szerződéses buszával jártuk meg, csak a szerb-macedón határ volt 10 óra. Ehhez képest mi egy kis kipakolás. Mindenkit elénk engedtek. És ez csak egy határ volt.
dgeryke!
Németh Travel-ben egyet értünk, IBUSZ-szal kapcsolatban nincs tapasztalatom.
Viszont én azért annyira nem tudom ajánlani a Contibus-t. Sok irodának utaztat, mi viszont 4 éve őnáluk foglaltuk a buszt. Ugyan nem fizettünk külön helyjegyet, de kértük, hogy kb hová ültessenek. Odafelé nem is volt gond, viszont visszafelé 5-ünket a leghátsó ülésekre tettek, mivel egy kívül-belül szőke idegenvezető természetesen a saját utasait részesítette előnyben, és a sok kis filigrán fiatalember kényelmesen üldögélt elöl. Mi meg - egyikünk sem sovány, plusz a legidősebb közülünk közel volt a 70-hez, meg a hányós csemetém. Mit nem mondjak, Spanyolországból hazafelé az a 30 óra végleg elvette a kedvünket a Contibus-tól.
Nem tudom, hogy, ha fizet valaki a helyért, akkor figyelembe veszik-e.
Az Apollon Travel eddigi utazásaink során mindig megkérdezte, hogy hová ülnénk - vagy ha nem, akkor mi mondjuk magunktól -, és igyekszik úgy összeállítani az ülésrendet, hogy odafigyelnek a kérésekre. És mindez külön helyjegy nélkül, úgy, hogy néha csak a buszt foglaljuk náluk, és szállást egyénileg. Persze nem konkrét ülésszámokról beszélünk, csak hogy mondjuk a busz első felébe, de ne legelőre. Némi odafigyelés és szervezés. Ennyi kéne csak másoknak is.
Őszintén remélem, hogy idén sem tudok róluk rosszat mondani.
Az biztos, hogy eddig a buszoztatás tekintetében magasan verik a többi irodát és buszos társaságot.
...Viszont mas utazasi irodanal a soforok ( pl. Ibuszt emlitenem ) visznek valamit -kave...stb...
...a Grand Toursnal erre nem aldoznak egy fillert sem...
Elnézést a beleszólásért, pláne hogy nem tervezek busszal utazást. De miért adjanak a sofőrök bármit is a határokon? Adjanak az utasok... a sofőr dolgozik, ha netán valami furcsa indokból (mert ilyen még nem volt ) a macik vesztegetésnek tekintik, a sofőr miatt hosszas várakozásra kényszerülhet minden utas. Vállalja be az utas vagy utasok az ajándékozást, ha balul sül el, akkor csak ő/ők maradnak ott, ha pedig pont erre van szükség a haladáshoz, akkor pedig minél hamarabb nyaralhat...