A szárazföldről honnan indul a komp Kefaloniára?
Esetleg több olyan kikötő is van, ahonnan át lehet kompozni?
Tudom, hogy még nincs nyári menetrend, de ha valakinek van emléke arról, hogy naponta hány komp megy, akkor ezt jó lenne tudni.
Szia kedves Melus itt is
Hát nincsenek véletlenek, érdeklési körünk hasonlóságát ismerve előbb-utóbb meg kellett, hogy történjen
Tavaly Zante után más felé kacsingattam volna, de valami "sorsszerű" abban, hogy ami tavaly kimaradt fakultatív keretében, azt most kicsit bővebben megnézhessük Valahogy idetaláltam, és itt ragadtam. Azért ez persze más, van időm és lehetőségem felkészülni teljesen, úgyhogy bízom benne, hogy bár kevés lesz az egy hét, de maximálisan ki tudjuk használni az időt. Nagyon sok információt gyűjtöttem, gyakorlatilag a komplett nyaralás a fejemben. Biztos tudok majd segíteni személyes tapasztalattal, de nem hiszem, hogy bármiféle újdonsággal tudok majd szolgálni
Egyébkén szerintem az egyik legjobb elfoglaltság ebben az időben a meleg szobában való tervezgetés.
Szép hétvégét!
Tudod, én is arra kacsintgattam, amerre Te, de ez most nagyon húzós lenne, így mást választottunk.
Az én fejemben még nem állt össze a kép, csak nagyon nagy vonalakban.
Némi fogalmam van már a szigetről, picit kalandoztam már Google-Earth-ben is, de a fórumot még át kell mazsoláznom
Idő, mármint az indulásig van bőven, úgyhogy addigra biztos profi leszek a témában
Mi maradunk az autónál, és a két hét is meglesz, sőt visszafelé Lefkada felé jönnénk, az is piszkálja a fantáziámat.
Az is lehet, hogy idén már egy nappal hamarabb elindulunk, aztán pihizünk valahol, mondjuk a Meteoráknál
Eddig ez is kimaradt.
Sok függ majd a kompoktól is, mert még azt sem tudom, honnan vesszük be a szigetet. Lehet, hogy másfelé megyünk, és másfelé jövünk.
De ez majd kiderül.
Azon kívül megbíználak a legjobb gyrosos felderítésével a tavalyi tipped is bevált
Valószínű sokat dumálunk idén is, úgyhogy fülelek, meg majd kérdezek is.
A szárazföldről honnan indul a komp Kefaloniára?
Esetleg több olyan kikötő is van, ahonnan át lehet kompozni?
Tudom, hogy még nincs nyári menetrend, de ha valakinek van emléke arról, hogy naponta hány komp megy, akkor ezt jó lenne tudni.
Köszi
Szia Medi!
Úgy látom hasonló utunk lesz, hasonló kérdésekkel
Annyit tudok, hogy Astakosból is indulnak kompok, meg Killiniből, de ez már a Peloponnészosz. Vagy pedig Lefkadáról. Majd a menetrend dönti el, hogy mit választunk, vagy melyik lesz jobb árban.
Grandos Marcsi már ígérte valakinek, hogy ha lesz idei táblázat, akkor szól, bár erre még biztos várnunk kell egy keveset.
Üdv, Melinda
Mediterraneo | #179636 | 2012-02-18 18:16:47 | Válasz a #179622. hsz-ra
Szia Melus!
Igen, van esélye annak, hogy ugyanoda megyünk
Most gyűjtögetem az infókat, hogy aztán eldönthessük, Kefalonia legyen-e vagy Lefkada.
Mi szeptember elejére tervezzük az utat. Ti?
A Michelin útvonaltervezőn néztem meg az utat, ott mintha egy harmadik hely van, mint olyan, ahol kompra lehet szállni. Lefkadáról kompozni nem tűnik annyira jó ötletnek, akkor már akár ott is maradhatunk
Egy kis tanácsot szeretnék kérni azoktól, akik Kefalónián béreltek már autót, hogy melyik típust ajánlanátok? Mi elsősorban quad bérlésben gondolkodunk, de valakinek egy korábbi beszámolójában vagy fotóalbumában láttam különböző élénk színű (zöld, narancs?) pici járgányokat Skalán és azok megtetszettek. Most viszont hiába kerestem, sehol sem találtam ezt a képet az autokról. Ha mégis kocsit bérelnénk, akkor v.milyen kisebbet szeretnénk. Mit ajánlanátok?
Előre is köszönöm!
A tavalyi menetrendben így indultak a kompok mindennap:
Zakynthos/Ag.Nikolaos:9:45 és 19:15------ Pessada/Kefalonia
Marcsi
Mediterraneo | #179657 | 2012-02-18 23:31:19 | Válasz a #179636. hsz-ra
Ismét megnéztem a Via Michelin-en hogy honnan lehet átkompozni Kefaloniára? És mit mutat???? Vasilikiből, ami ugye Lefkada déli oldalán van.
Azaz úgy néz ki, hogy ha Kefalonára akarok eljutni autóval, akkor mindenképpen keresztül kell menni Lefkadán.
Vajon nincs valami direkt komp a szárazföldről? Pl. Patrasból? Néztem e menetrendben és nincs, de talán csak télen nincs és hátha nyáron van...
én több helyen olvastam, hogy Patrasból Samiba mennek menetrendszerű kompok ... persze annyira még nem érdekelt, hogy konkrétan rákeressek.
De ha több helyen írják, talán úgy is van ... nem tudom
Mediterraneo | #179664 | 2012-02-19 10:32:04 | Válasz a #179663. hsz-ra
Szia Hidalgo!
Köszi, ezt kerestem! Közen priviben is megkaptam egy fórumtársunktól ugyanezt, köszönöm mindkettőtöknek!
Meg is világosodtam rögvest. Tehát valaki autóval akar menni, mivel szigetről van szó, a kompozás elkerülhetetlne, de vannak különféle verziók:
- Patras-Sami - előny, hogy "csak" Patrasig kell autózni, hátrány, hogy aztán bő három óra a kompozás (ez előny is lehet annak, aki szeret komozni)
- Kyllini-Poros - előny, hogy csak egy bő óra a kompozás (árban nem sokkal olcsóbb, mint a fenti 3 órás verzió, szóval az ár nem irányadó ebben), hátrány, hogy le kell gurulni a Pelopsz közepéig
És van még a Via Michelin által ajánlott verzió:
- autóval keresztülgurulni Lefkadán és onnan komppal Vassilikiből Fiskardoba - előny, hogy rövidebb az autóval megtett rész, előny, hogy csak 1 órát kell kompozni, szóval mindenképpen nyereség időben, km-ben, pénzben; egyértelmű hátrányt most nem látok, kérdés, hogy mennyivel rosszabbak itt az utak, mint pl. Patras és Kyllini közt?
Hát, fejet kell hajtanom a Michelin előtt eddig mégiscsak az ő verziójuk a legszimpibb. PErsze, majd a sofőr dönt...
Ja, és most megnézem még a Korfu-Kefalonia verziót is. Csak hogy teljesen összeálljon a kép.
Igen, van esélye annak, hogy ugyanoda megyünk
Most gyűjtögetem az infókat, hogy aztán eldönthessük, Kefalonia legyen-e vagy Lefkada.
Mi szeptember elejére tervezzük az utat. Ti?
A Michelin útvonaltervezőn néztem meg az utat, ott mintha egy harmadik hely van, mint olyan, ahol kompra lehet szállni. Lefkadáról kompozni nem tűnik annyira jó ötletnek, akkor már akár ott is maradhatunk
Jó tervezést nektek is!
Mi augusztus legvégén indulnánk, két hétre. Szállást irodánál tervezek foglalni, ezzel kicsit spórolva, de inkább a napok számát növelve
Meg hát a benzinre is kell némi mazsola
A kompozás sok mindent befolyásol, mert több lehetőség is van.
A Pátrai árakat picikét sokallom, Lefkadáról a legrövidebb az út, és az van a legközelebb is. Astakos is jó lehet, ha megfelelő lenne az indulások időpontja, valahol volt belinkelve tavalyi menetrend, majd megkeresem.
Killini picit messzebb van, viszont jó lenne átautózni a hídon megint. Autóból többet látnék, mint annak idején a buszból.
Erről ezt találtam, egyelőre:
https://www.ionianferries.gr/routes.asp#CEF
Most úgy gondolom, hogy visszafelé Lefkada felé mennénk, belekóstolni a szigetbe, esetleg 1-2 nappal megtoldva a nyaralást.
Örülök, hogy Neked is segít a honlapomon található információ! A kompozásról szóló részt a 4. napon Fiskardo képei mellett, valamint a Lefkadáról szóló beszámoló elején találod, a Samba Tours e-mailcímével és a Vassiliki kompjegyiroda telefonszámával. Ha a napok aláhúzott sorszámára kattintasz a térképek mellett, azonnal megtalálod keresett részt: www.balazsbea.hu/gorog.html Jón-szigetek 2010 menüpont.
Ha főszezonban mentek, mindenképpen érdemes előre foglalni, mert könnyen lemaradhattok egy-egy kompról, mivel a helyfoglalással rendelkezők elsőbbséget élveznek. Emlékszem, már itt a fórumon is írta valaki, hogy így járt augusztus közepe táján, (Exact beszámolóját olvasd el, ők kocsival mentek). Mi augusztus elején kompoztunk oda-vissza, de szerencsére nem volt tömeg, a képeken látni fogod.
Már feltettem egyszer a fórumra a Fiskardo-Vassiliki komp menetrendjét, de felteszem még egyszer, ne kelljen keresgetned. Bár ez a két évvel ezelőtti állapot, de valószínűleg hasonló gyakoriságra lehet számítani az idén is:
Fiskardo-Vassiliki:
Vassiliki-Fiskardo:
Főszezonban naponta:
A szárazföldről Astakosról, Patrasból és Kylliniből is indulnak kompok a kefalóniai Porosra vagy Samiba, akkor ezeknek a menetrendjeit is kiírtam magamnak, ha valami gond lenne a Fiskardo-Vassiliki járattal, de nem volt, ezért azok szépen feledésbe is merültek... De hamarosan lesz új menetrend, az a biztos.
Jó tervezgetést, s ha van még kérdésed, szívesen válaszolok!
Ezt most leltem, de ez még nem a nyári menetrend, sőt az is lehet, hogy nekünk már a nyári sem lesz jó, ki tudja meddig tart náluk a főszezon.
Én úgy látom, hogy egyébként sem járnak túl sűrűn a kompok, sehonnan sem, fixre ki kell majd választani, hogy honnan, és mikor, mert ha lemaradunk, akkor jó korán mentünk ki a következőhöz
Anno Zakynthosra menet, éppen csak a farát láttuk a távozó hajónak, és 2 és fél órát vártunk a hőségben, hullafáradtan, a csomagjainkon csücsülve. Ez Killiniben volt
Több lehetőség is van arra hogy hogyan lehet majd Kefaloniára jutni..ismétlem amint lent leszek a szigeten biztos hogy tájékoztatlak majd benneteket is a biztos menetrendről..a tavalyi lehetőség közül említek párat de ismétlem változnak mindíg!!!
a legrövidebb út:
-Lefkadan keresztül Vassilikiből- Fiscardo komp a legolcsóbb és leggyorsabb, de volt Vassiliki-Sami útvonal is..
-Patra-Sami
-Astakos-Sami
-Kyllini-Poros..ezen az útvonalon járnak a buszaink is
a másik lehetőség még a GTP ahol utána lehet majd nézni a menetrendeknek...
Marcsi