Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 275 276 277 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Verka | #88122 Üzenet | 2009-01-20 14:11:14 | Válasz a #88119. hsz-ra
Valamennyire biztos különböznek azért a partok, de amiket felsoroltál, azok tudtommal mind homokosak. Homokos partok általában az északi parton vannak, ahol az üdülőtelepülések követik egymást, illetve délen egyedül Makri, úgy gondoltam, hogy eleve emiatt válogattad ki őket. icon_smile.gif Amit még tudnod kell, hogy Makri környékén a többi faluban mindenhol köves a part, egyedül Makriban homokos, tehát nem biztos, hogy szomszéd falu strandjára érdemes átruccanotok, ha a homok a favorit. icon_smile.gif (Bár nagyon szép köveket lehet gyűjteni és a köves partokon érdemesebb sznorizni. icon_smile.gif )

A fakultatívnál szerintem érdemes előre kiszámolnod, hogy mi éri meg jobban: egynapi autóbérlés vagy pedig a fakultatív. Pl. Knossosnál látatlanban úgy saccolom, hogy a bérlés jobban megéri, főleg, hogy a fakultatív sem nagyon nyújt pluszt azonkívül, hogy odavisznek és visszahoznak. Santorini esetében pedig a kikötőbe való eljutást kell csak tulajdonképpen megoldanod, a hajójegyet úgyis meg kell venni mindenképpen.
  Zsokri | #88123 Üzenet | 2009-01-20 14:22:56 | Válasz a #88122. hsz-ra Előzmény #88122
Akkor hát nem nagy különbség van partok közül, próbálunk nyugatabbra orientálódni, de persze meg kell várnia a katalógusokat, lehet idén más ajánlatok lesznek. Utazás kiállítás idén február 26-március 1. között lesz, szerintem február elejére fel fogják tölteni a honlapokat is, papír alapon meg ugye legkésőbb február végére. Próbáltam már árral kalkulálni, de majd úgyis az idei beszámolók lesznek az aktuálisak. Fakultatív programok átlag 35 eur körül voltak tavaly, kivéve persze Santorini. Autóbérlés - lehet hülyeséget írok - mintha három napra olyan 120 eur körül lenne, de ebbe bevallom még annyira nem ástam bele magam.
A legszebb strandokat autóval tervezzük felkeresni, meg ami még elérhető lesz és belefér. De biztos lesznek csak lazulós, partonpunnyadós napok is icon_smile.gif Sok mindentől függ, muszáj lesz szelektálni, mert minden nemmegy icon_smile.gif Még az összes beszámolót nem olvastam el, biztos lesz még ott hasznos info. Mindenekelőtt olyasmi, hogy mit, merre, milyen sorrendben a legcélszerűbb bejárni. Mármint a nyugati oldal mentén leginkább, szerintem délre nem nagyon fogunk eljutni, de meglátjuk.
  Verka | #88126 Üzenet | 2009-01-20 15:08:25 | Válasz a #88123. hsz-ra Előzmény #88123
Napi 40 EUR-ért akár főszezonban is simán tudtok autót bérelni, ha ketten vagytok, már akkor is megéri sztem, a fakultatívhoz képest még mindig marad 30 EUR tankolni, de Knossosig nem kell annyi benzin és árban máris jobban jöttök ki.

Ha még nem láttad, akkor az elsőtől a hatodik oldalig érdemes végignézned, az szól a nyugati oldal látnivalóiról icon_smile.gif
:
http://www.haspokweb.extra.hu/
  Zsokri | #88130 Üzenet | 2009-01-20 15:41:15 | Válasz a #88126. hsz-ra Előzmény #88126
Na akkor ez is eldöntődni látszik icon_smile.gif
Köszönöm a tippet, mindjárt mazsolázok!
  Zsokri | #88134 Üzenet | 2009-01-20 16:35:34 | Válasz a #88126. hsz-ra Előzmény #88126
No végigolvastam, és nem tudtam megállni az északi rész taglalása után. Eszméletlen jó, bár gondolom már mások is mondták. Egyszerűen lenyűgöző.... Minden elismerésem hogy ennyit képesek voltatok menni, átlag kétszáz kilométer nemsemmi. És mennyi mindent láttatok!!! Már előre sajnálom, hogy szerintem a tizede se lesz nekünk... De nálunk már csak olyan a nyaralás, hogy lassabb tempóban, több pihenéssel. Éshát negyed ennyire se vagyunk bevállalósak.
Annyira jók a képek, nagyon-nagyon szépek imádom az ilyeneket, és be vannak szúrva a helyekhez, meg a partok is tökéletesen látszanak.. Hát nem tudom, asszem most Tőzsér-könyv helyett "megteszi". Rá is cuppantom a férjemet, mer kissé forgatta a szemeit, mikor mondtam, hogy autót bérelünk pár napra önállósítjuk magunkat (nem nagyon van oda az ötletért) köszikösziköszi mégegyszer.
  Verka | #88156 Üzenet | 2009-01-20 19:36:27 | Válasz a #88134. hsz-ra Előzmény #88134
Nincs mit, örülök, ha tetszik. icon_smile.gif

Nem is az a lényeg (sztem), hogy mindent lásson az ember, hanem, hogy eljusson arra a pár helyre, amiről tudja, hogy mindenképpen szeretné megnézni. icon_smile.gif

Mitől tart a férjed konkrétan? Kréta szerintem tipikusan az a hely, ahol nem gond egyedül boldogulni, nagyon biztonságos és a helyiek nagyon kedvesek a turistákkal.
  Ferrari | #88159 Üzenet | 2009-01-20 20:07:17 |
Zsokri!

Mi Santorinit is és Knossost is egyénileg néztük meg.
Santorinin így kb 40 eurot takarítottunk meg fejenként.
Knossost is megnézheted magad, ha felkészülsz az útikönyvekből.
  Vojandi | #88161 Üzenet | 2009-01-20 20:10:23 |
Szia Haspók!
Nagyonszép lett ez a privát oldalad a képekkel, ügyes vagy!!!!!
  Antero | #88163 Üzenet | 2009-01-20 20:16:48 | Re:
Haspók írta:
Nincs mit, örülök, ha tetszik. icon_smile.gif

Nem is az a lényeg (sztem), hogy mindent lásson az ember, hanem, hogy eljusson arra a pár helyre, amiről tudja, hogy mindenképpen szeretné megnézni. icon_smile.gif

Mitől tart a férjed konkrétan? Kréta szerintem tipikusan az a hely, ahol nem gond egyedül boldogulni, nagyon biztonságos és a helyiek nagyon kedvesek a turistákkal.

.....hmmmm

-már nem annyira , észnél kell lenni !
-de óvakodjunk 1-2 náció túristáitól főleg Mália-ban !!!
(ezekről a dolgokról már írtam...)
  Zsokri | #88166 Üzenet | 2009-01-20 21:15:18 | Válasz a #88156. hsz-ra Előzmény #88156
Az biztos, hogy most kompromisszumot kell kötni, mi az amihez feltétlenül ragaszkodunk. Nagyon nagy távolságra nem megyünk szerintem, szálláshelyünktől függően olyan 100 km-es körzetben gondolkodunk. (keleti és nyugati irányba ) Az az igazság, hogy szerintem típus függő is, mennyire bevállalós az ember. Annak ellenére, hogy imádunk utazgatni, és például a szálláshelyen tökéletes elboldogulunk - mármint azon a településen, lettlégyen az bármilyen nagyobb város - azon kívül nem szívesen mozgunk önállóan, eddig mindig szervezett formában tettünk. Namos azért Krétán nagy butaság lenne helyben maradni, főleg, ha az ember ennyire fel tud készülni beszámolókból, könyvekből. Úgyhogy azért fejlődést mutatunk önállósodásból, de meg sem közelítjük a nagy utazókat. (éshát ezért persze általában drágábban jövünk ki mindig)
Hát néztem a tavalyi Santorini-s fakultatív árait, 98-120 eur per fő, nagyon durva. Köszönöm a tippet, utánanézek hogyan lehet és mennyiér önállóan megoldani.
  Verka | #88168 Üzenet | 2009-01-20 21:32:45 |
vojandi írta:
Szia Haspók!
Nagyonszép lett ez a privát oldalad a képekkel, ügyes vagy!!!!!

Köszönöm! icon_smile.gif
  Verka | #88169 Üzenet | 2009-01-20 21:38:36 | Re:
Antero írta:
Haspók írta:
nagyon biztonságos és a helyiek nagyon kedvesek a turistákkal.

.....hmmmm

-már nem annyira , észnél kell lenni !
-de óvakodjunk 1-2 náció túristáitól főleg Mália-ban !!!
(ezekről a dolgokról már írtam...)

Oké, köszi a kiigazítást! Mi nem nagyon voltunk ezeken a nagyon frekventált településeken, Maliánál pl. konkrétan csak az ásatásnál, a többi részén csak autóval hajtottunk keresztül...

Az általunk látogatott többi helynél viszont az volt a tapasztalatunk, hogy mások pl. simán lehúzott ablakkal nyitva hagyták az autót a strand mellett, ha kérdésünk volt, segítettek krétaiak és turisták egyaránt, a strandon kinthagyhattunk minden értéket stb. Ilyesmikre gondoltam. Az itthon megszokott "szinthez" képest nekünk egyértelműen pozitív tapasztalataink voltak ilyen téren.
  Verka | #88172 Üzenet | 2009-01-20 22:09:43 | Re:
zsokri írta:
Nagyon nagy távolságra nem megyünk szerintem, szálláshelyünktől függően olyan 100 km-es körzetben gondolkodunk. (keleti és nyugati irányba )

Akkor pedig mindenképp azt javaslom, hogy a számodra legfontosabb látnivalók alapján válassz szállást. Az általad felsorolt tengerpartok szépsége annyira nem különbözik egymástól, hogy az legyen az elsődleges döntési szempont. Kellemeset strandolni szerintem bármelyiken tudtok majd, viszont a km-ek tényleg nagyon fontosak, főleg, hogy az utakon azért nem lehet túl gyorsan haladni (sajnos a legszebb strandokra általában mindig lassan járható út vezet, ez a beszámolókból is kiderül... - de ez végülis nem baj, mert közben legalább lehet gyönyörködni a tájban icon_smile.gif ).

zsokri írta:
Az az igazság, hogy szerintem típus függő is, mennyire bevállalós az ember. (...) Hát néztem a tavalyi Santorini-s fakultatív árait, 98-120 eur per fő, nagyon durva. Köszönöm a tippet, utánanézek hogyan lehet és mennyiér önállóan megoldani.

Persze, hogy típusfüggő, és én úgy gondolom, hogy nincs is ezzel semmi gond. Nyugodtan érdeklődj körbe minden lehetőséget, árat, aztán pedig döntsd el te magad, hogy melyiket választod. Ha nektek megnyugtatóbb érzés a fakultatív, akkor válaszd azt, mert az igaz, hogy néhány eurót meg lehet spórolni az egyéni kirándulásokon, de azt hiszem, hogy sokkal többet ér az ember nyugalma, mint az a tudat, hogy spóroltunk mittomén, 20 vagy 40 eurót.

Azért kérdeztem egyébként, hogy konkrétan mitől tart a férjed, mert úgy könnyebb segíteni, ha van valami, amire lehet reagálni. Mittomén, lehet, hogy vezetéstől, az utaktól, az eltévedéstől, az autóbérléstől magától, ilyesmi, de ezekkel kapcsolatban mind tudunk mesélni, segíteni, megnyugtatni.

Santorinihez nem kell semmi extra, csak egy hajójegy, amit a heraklioni kikötőben tudsz megvenni, illetve oda kell jutni a kikötőig valahogy. Ha egyénileg mentek, akkor ezt a két dolgot kell megoldani. (Ha fakultatívval mentek, akkor annyi a különbség, hogy odavisznek titeket a kikötőbe busszal, de a hajó az ugyanaz lesz, mintha magad váltottad volna rá a jegyet.) Egyébként itt a hajójegy az, ami drágává teszi az utat, azt semmiképp sem úszod meg. Kétféle van, a lassabb komp és a gyorsabb katamarán, ez utóbbi persze drágább, viszont több időt tölthetsz a szigeten, mert ugye kevesebb az utazás.
  Ferrari | #88173 Üzenet | 2009-01-20 22:15:53 |
Zsokri!

Be kell menni kinti irodákba akik szerveznek utat Santorinire (mindenfele vannak ilyen irodák) és a legmegfelelőbbnél lekötni az utat.
Arra figyeljetek, hogy sokan mennek Santorinire, ezért a megérkezésetek után próbáljatok érdelődni, hogy mikorra van hely.
Nekünk is egy hetet kellett várni, hogy legyen hely a hajón.
  Zsokri | #88197 Üzenet | 2009-01-21 10:27:46 | Válasz a #88173. hsz-ra Előzmény #88173
Hű mennyi mindent írtatok, nagyon-nagyon köszönöm.
Persze mérlegelés kérdése lesz, hogy mennyit tudunk spórolni, illetve mennyivel megnyugatóbb szervezetten menni.
Igazából mi az eltévedéstől tartunk a leginkább, kedves Haspók, férjem nagyon jól vezet, de a tájékozódási képessége... Hát nem is tudom icon_smile.gif Úgy nézem északon viszonylag normálisan lehet haladni kelet felé, de talán ott a nyugati részen kevésbé kiépült, nemtudom mennyi a letérési- útelágazási lehetőség.... (inkább ez az izgalmas) mondjuk pont azt beszéltük tegnap, hogy bár viszonylag nagyobb sziget, mindenesetre könnyítés, hogy mindenképpen a víz mellett kéne haladni, az azért elég nagy támpont icon_smile.gif legalábbis gondolom.
Santorininél például simán áldoznék katamaránra többet, nem tudom mennyivel gyorsabb, de tuti az megérné nekünk. Az irodák milyen típusú hajókkal visznek vajon? (köszönöm, most olvastam azt hiszem először, hogy Heraklionból megy Santorinire, így lehet a háromnapos autóbérlésből egyik nap ide lenne, nem tudom hogy lehet parkolni mondjuk Heraklionban. (három éve Horvátországban Pulában jártunk, na az valami katasztrófa volt parkolás szempontjából, pedig ott is egyénileg oldottuk meg a hajókázást)
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 275 276 277 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu