Ezzel amúgy az utazási irodáknál tényleg szoktak számolni..
A nno nálunk már egyik határon elfogyott a sör a kávé a minden.. jobb híján adtunk nekik egy palack vizet, mondván, hogy pálinka van benne..mert hát ugye ő ott és akkor nem nézheti meg, nem bonthatja ki... más téma, hogy már aki jött fel ellenőrizni és piát követelt, kocsányon lógtak a szemei olyan részeg volt..
Én már régen utaztam busszal, de akkor pénzt adtunk a határon. Az utaskisérő vagy sofőr elmagyarázta a helyzetet. Eldönthettük, hogy mit akarunk: a) az utasok összedobják a pénzt és akkor hamarabb átengednek a határon
b) nem adunk lovét és ácsorgunk határon.
Az a) variációt választottuk.
A pénzt a sofőr vagy az utaskisérő adta át a határőröknek.
Bocs az off-ért. Legalábbis szerintem ez a téma már az utazás busszal topicba tartozik.
Hosszútávon nem jó rászokatni őket a baksisra, mert sosem jönnek ki a korrupcióból, a határon meg ugye ott a telefonszám... de mindkét ország erős hajlandóságot mutat az EU irányába való mozdulásra, úgyhogy egyre kevesebb incidens éri a dúsgazdag magyar turistákat
Szanna írta:
...Bocs az off-ért. Legalábbis szerintem ez a téma már az utazás busszal topicba tartozik.
Már kétszer utaztunk a Grand Tours-szal (Neos Marmaras, Tolo). A kifogástalan idegenvezetést és a szállást kicsit alulmúlta a buszos út. A marmarasi utunkon semmi gáz nem volt, hamar oda és hazaértünk, a sofőrök akkor a helyzet magaslatán álltak, még idegenvezetést is kaptunk, hogy épp hol járunk, és mit láthatunk! (akkor még Bulgárián át jártak a buszok a szerbiai helyzet miatt).
Toloba menet és jövet már nem volt ilyen rózsás a helyzet. Odafelé a cél előtt kb. 10-20 km-rel eltévedt (!) a sofőr (a GPS bevitte egy narancsültetvényre, ahol nem tudott megfordulni, tolattunk, manővereztünk, majd nagy nehezen odataláltunk). Érkezéskor a sofőr ennyit kívánt: mindenki érezze magát úgy, ahogy akarja! Kedves útravaló...
Visszafelé a 16 órás indulás helyett este negyed 8-kor sikerült elindulnunk. Egész nap aszalódtunk 35 fokban, mert ugye reggel 9-kor át kell adni az apartmant takarításra. (Ezt megértem, hiszen akik megjönnek, szeretnének pihenni, mi meg már úgyis kipihentük magunkat, plusz a sofőröknek is kell a pihi.) Minden rendben és gyorsan ment Szerbiáig, ahol a busz kb. 50-nel döcögött az autópályán. Az egyik pihenőben megtudtuk a Korfus utasoktól, hogy a Zakynthos-i busz lekéste a kompot, és őket kell bevárni, azért megyünk ilyen lassan. Azt hittem, Szerbiának sosem lesz már vége. Éljen a gyűjtőjárat! Szegedre akkor értünk, amikor már rég itthon kellett volna lennünk... 29 óra volt hazafelé.
Egyetlen pozitívum, hogy mi négyen voltunk, és egy sorban ültünk, nem egymástól elszeparálva.
Csak a rutin kerdese szerintem mindez, mert amikor beszeltunk Sartin Ibuszos utazason resztvevo rokonaink soforjeivel, akkor ok is megemlitetettek hogy jah, hat tudni kell mit kell vinni ahhoz hogy ne alljanak. Ez az utazasi irodanak is jo- tudod melyik iroda foglalkozik azzal hogy ne allj orakat a hataron az azert 1 huzoero utazas valasztasanal - es neked sem rossz ha nem allsz a macedon hataron 3 orat es a szerb hataron sem szedik le egyesevel a borondoket....
Olvasom, hogy mostanában többeknek volt problémája a GT utaztatásával kapcsolatban. Hát sajnos nekünk is volt... A múlt héten indultunk velük Marmarasra, és a Hősök Terén szálltunk fel. Az indulási idő előtt érkeztünk egy órával, és a parkolóban már ott állt egy GT-s busz. A kifüggesztett ülésrendet megnézve konstatáltuk, hogy mi azon nem szerepelünk. Azért rákérdeztünk a sofőrökre - elmondva a nevünket és az úticélunkat. A válasz az volt, hogy jön még egy busz, azon lesz a helyünk. A kitűzött indulási idő előtt talán tíz perccel meg is érkezett a következő GT-s busz, aminek a névjegyzékében szintén nem szerepeltünk. Érdeklődtünk a sofőrnél, hogy ilyenkor mi van? A válasz: ők nem tudják, de nem az ő buszukon utazunk... Ekkor már kezdtünk kicsit idegesek lenni. Visszamentünk az első busz személyzetéhez, és hogy-hogy nem, addigra már előkaparták valahonnan a nevünket. Felküldtek az emeletre, hogy üljünk le oda, ahol helyet találunk. Megjegyzem, az első szintre fizettünk a fix ülőhelyért. A busz tömve volt, úgy nézett ki, hogy nincs két szabad ülőhely, csak egy. A sofőr kb le sem szart minket. Egy csoport utazott a felső szinten, és valahogy mégis sikerült két ülést szabaddá tenniük: egyet a busz közepén kb., egyet pedig a végén. Végül is a sofőr is megérkezett, akinek reklamáltam, hogy a kifizetett fix helyünkre szeretnénk ülni. Szerinte az csak Szegedtől érvényes (erről senki nem tájékoztatott), és az irodánál reklamáljak, ha gondom van... Tehát két lehetőség volt: vagy leszállunk, és reklamálok az irodánál (de nem utazunk), vagy elfogadjuk ezt a helyzetet. Az utóbbit választottuk...
Természetesen kibírtuk Szegedig így is, de ez a kis momentum azért rányomta a bélyegét a nyaralásunk kezdetére... Szegeden aztán megint egy órát kellett várni a csatlakozó járatra... Szerintem érdemes lenne a GT-nak több figyelmet fordítania az utazás megszervezésére, mert ezzel utasokat fog veszteni. Persze amíg tömve vannak a buszok, addig gondolom nem igazán érdekli őket. De vajon tele lesznek a buszok két-három év múlva is, amikor egy csomó embernek lesz negatív élménye a GT kaotikus utaztatásáról?
Én sajnálom a dolgot, mert maga a nyaralás nagyon jól sikerült, de az oda-, ill. a hazautazás körülményei mindenképpen gondolkodóba ejtenek a jövőbeli utazásokkal kapcsolatban...
Szia. A regi ut Toloba valoban a narancsoson keresztul vezetett...bar vannak mas utvonalak is...
A Zakinthoszrol jovo busz eseteben tobbszor is elofordult sajnos, hogy utasok kestek le a kompot, es oket varta a busz.....Ez persze mindenkinek rossz volt, aki emiatt kesobb indult, vagy aztan az uton "lassulva" kellett a kulonbseget kiegyenliteni....
Ági, nem volt rossz az a narancsos! Azon csodálkoztunk csak, hogy a szélturbinák hol az egyik oldalon sorakoztak, hol a másikon, aztán megint egyiken, majd megint másikon Az utolsó kilométerek nehezen fogytak felétek, szerettünk volna már ott lenni nagyon
Hazafelé meg azt mondják, mindig gyorsabb. Ez esetben nem így történt, de ha utasok miatt késték le, azok a késők tuti nem gondoltak rá, hogy mennyi embernek okoznak kellemetlenséget.
Nem akarok okoskodni, főleg, hogy csak jövő héten utazunk a grandosokkal először, de azon egy kicsit el kellene gondolkozni, és most a késések szempontjából szeretném megvédeni őket, hogy addig míg a busz tele van, addig 80 főtől is függ az indulás!!!!!!!!!
Mi az Apollonnal jártunk egyszer úgy, hogy Szegeden vártunk félórát 2 lányra, mire kiderült, hogy azért nem veszik fel a telefonjukat, mert még alszanak, Ők másnapra készültek az indulással.
Mire ez kiderült a busz fele már zúgolódott, hogy most akkor mi van már?!
Adtak nekik 15 percet még, ha odaérnek jönnek, hanem, elindulunk nélkülük. Elindultunk 45 perc késéssel, nélkülük!
Most is olvastam már grandos buszra azt, hogy Győrből majdnem félórás nyerőben indultak, Tatabányán ehhez megint hozzájött negyedóra, de a 45 perces nyereségből lett félórás késés, mert a Hősök terén az egyik utas az induláshoz képest is késett félórát.
Nos ezek a bakik és bosszúságok nem az iroda hibája!
Erről Ők bármiféle szervezéssel sem tehetnek és nem is tudják kiküszöbölni!!!!!!!!!!!!!!!
Nekem nem is azzal van a problemam hogy az utastarsak mit csinalnak es mit nem ( van, de az nem ide tartozik ) hanem a Grand Tours miert nem kepes hozzaerto, munkajukat megfelelo modon vegzo embereket foglalkoztatni? Az hogy megigernek dolgokat es nem tartjak be, es hogy az utaztasaik soran valoban kaotikus allapotok uralkodnak szerintem egyedul a Grand Tours hibaja. Milyen valasz az a levelukben ( idezem ) "Most is először a földszintre ültettem Önöket, mind a hármójukat, de át kellett variálni az ülésrendet az összetartozók miatt, és akkor már nem vettem észre, hogy a T. és a N. vezetéknévvel egymás mellett ülő úr mellé még egy fő tartozik" Ugy vettunk reszt az utazason hogy a gyermek meg az en vezeteknevem ugyanaz, a parome mas, egyutt foglaltuk, egy foglalasi szammal, es jol lathato volt hogy kiskoru is velunk utazik.... S mint emlitettem az osszes adatunkat kifuggesztettek egy tablara, csak harmunket, akkor erdekes modon tudtak hogy egyutt utazunk, legalabbis a hatarig osszetartozok voltunk
Papazulu, egy gond van csak, hogy a Grand Tours ugy ertekeli hogy ok nem hibaznak, minden rendben van mert senki nem kuld nekik negativ visszajelzest csak koszono leveleket. Itt meg hirtelenjeben 2 elegedetlen emberrel is talalkoztam... es mennyi van meg aki nem ir mert inkabb elfelejti hogy ne huzza meg egyszer fel magat ezen. Pedig hasznos lenne, mar csak azert is hogy atgondolja az utazasi iroda hogy mennyire tesz ez jot neki ha ilyen hanyagul kezeli tovabbra is az utasait.
...tudni kell mit kell vinni ahhoz hogy ne alljanak. Ez az utazasi irodanak is jo- tudod melyik iroda foglalkozik azzal hogy ne allj orakat a hataron az azert 1 huzoero utazas valasztasanal - es neked sem rossz ha nem allsz a macedon hataron 3 orat es a szerb hataron sem szedik le egyesevel a borondoket....
ja. Márcsak azért is, mert egy kollégám egy utazási irodánál dolgozott ezelőtt, és elmondása szerint a sofőrök egyvalamit utálnak a várakozásnál jobban: a légkondit szerelni. (amit én személy szerint megértek, a 45 fokos tetőlemezre felmászni nem lehet egy nagy élmény...)