Sziasztok!
Nagyon örülök,ha a képeimmel sikerült valakiket-konkrétan ujutas-meggyőzni,hogy Parga jó hely a nyaralásra...sajnos ezt már csak akkor tudom elmondani nekik,ha hazajöttek...
Szia Breki! Én is szeptember 12-én megyek Pargara. Voltam már a Diogenisben felvisz a busz az apartman elé. Jó kis szállás hely voltam már ott, sajnos én nem kaptam helyet csak a Sakisban. Én egyedül megyek most, jó lenne ha valakit "ismernék" a buszon, úgyhogy megörültem neked.
Nem akarok senkire ráakaszkodni, kint várnak, de azért jó ha van kihez szólni, ha úgy adódik.
Az idegenvezető csajszi nagyon kedves és helyes lány. Parga gyönyörű. Csak sajnálni tudom azt a hozzászólót aki annyira lehúzta valamelyik hozzászólásban. Ott valami más gond lehetett....Sok helyen jártam már Görögországon belül is, Parga különleges és a környéke is.
Még annyi, hogy örülök, h magyarok is lesznek a buszon. Mikor utoljára voltunk szinte csak szlovákok voltak. Nem volt velük semmi gond csak fura volt. A filmeket természetesen szlovákul nyomták a buszon, de akció, úgyhogy megérted ha akarod. A sofőrök sem szólalnak meg magyarul, de kedvesek és nagyon jól vezetnek és gyorsan. Csak ismételni tudom magam Parga csodálatos hely, fő szezonban zsúfolt, mert sokan kÍváncsiak rá.Rengeteget kell gyalogolni, mert az apartmanok távol vannak a várostól, de ennyi mozgás kell. Idősebbek nem nagyon favorizálták e miatt. Leérni a városba a rengeteg lépcsőn buli, de visszafelé felér egy jó kis kardió edzéssel. Lapos cipő ajánlott, bár én magasban tipegtem végig, végszükségben mezitláb
Szia Breki! Én is szeptember 12-én megyek Pargara. Voltam már a Diogenisben felvisz a busz az apartman elé. Jó kis szállás hely voltam már ott, sajnos én nem kaptam helyet csak a Sakisban. Én egyedül megyek most, jó lenne ha valakit "ismernék" a buszon, úgyhogy megörültem neked.
Nem akarok senkire ráakaszkodni, kint várnak, de azért jó ha van kihez szólni, ha úgy adódik.
Az idegenvezető csajszi nagyon kedves és helyes lány. Parga gyönyörű. Csak sajnálni tudom azt a hozzászólót aki annyira lehúzta valamelyik hozzászólásban. Ott valami más gond lehetett....Sok helyen jártam már Görögországon belül is, Parga különleges és a környéke is.
Szia
Mivel én kérdeztem, dehogy veszem ráakaszkodásnak, énis örülök, hogy lesz még magyar sőt olyan aki volt már kint.
Ha jól emléxem te voltál az aki a szívét kint hagyta, gondolom valami görög pasi lesz a dologban.
Úgyhogy lehet én többet tudok tőled kérdezni tőled a kinti dolgokról és, hogy miket érdemes megnézni.
Persze korántsem biztos, hogy egymás közelébe ültetnek minket, de csak nem raknak egy szlovákot melléd.
Helló Forumozók!
Eddig még nem szóltam, hozzá a fórumhoz, de mivel már szerencsére személyes tapasztalataim is vannak() Pargával kapcsolatban, gondoltam írok pár sort. Mi most jöttünk vissza 30.-án és meg kell, hogy mondjam Parga az egyik legsokoldalúbb hely ahol eddig jártam(7helyen Görögországban). Ami minket a hely szépsége mellett még lenyűgözött az a vizivilág volt. 1995 óta foglalkozok a szabadtüdős merülléssel(persze csak amatőr módon), de ennyi fajta élőlénnyel még nem találkoztam mediterrán tengeren. Persze a Vörös-tenger élővilágához nem lehet hasonlítani, de pl. murénát csak itt láttam és volt, hogy egy merülés alkalmával nem is egyet. Valamint különlegesebbek közül pl.: íjhalat, morgóhalat, polipokat, 50-60cm tűhalakat rajban, hatalmas tengeri csillagokat és még sorolhatnám. Gyakorlatilag mindegy volt, hogy hol merülünk mindig volt látnivaló, valaki írta, hogy a városi strandnál nem volt élővilág, szerintem halból ott volt a legtöbb 50-60 fős rajokban úsztak az ember után. Akit érdekel még a téma annak szívesen adok tanácsot, hogy merre érdemes merülni, mert az élő világ mellett a vízalatti táj is csodálatos. Szóval búvármaszkot mindenki vigyen magával, mert érdemes.
Egokobra
Igen, igen én hagytam Pargan a szívem, természetesen pasi van a dologban.
Hozzá megyek, természetesen Parga is motivál erőteljesen. Csoda hely majd meglátod. Amikor először láttam meg a megérkezésünk hajnalán nekem sem tetszett, de néhány óra alvás után gyönyörű napban fürdő fényében már láttam, hogy klassz hely és ez csak fokozódott ahogy egyre jobban megismertem.
Budapesten szállok fel és Te?
Kérdezz nyugodtan felelek amire tudok. Hányan "jössz" Pargara?
Szia Mr.Dana!
Tapasztalatom szerint tengeri csillagot mindig ott lehet találni ahol tápanyagban gazdag friss víz van, tehát a zárt öblökben kevesebb inkább a nyíltvíz felöli részeken. Pargán pl. ha a városistrandról kiúszol a kis sziget külső részéhez (vigyázzva a vizibiciklikre, mert elég sok van és nem is nagyon figyelnek) biztosan fogsz látni belőlük. Ha valamiért mégsem, akkor érdemes többször próbálkozni. A Valtos-on a vár alatti szikláknál is láttam szépeket, bár itt is inkább jól ki úszva a sziklafal végéig. Ott amúgy a zátonyt is érdemes körbe úszni, mert nagyon gyönyörű, de a hajóforgalomra itt is ügyelni kell.
Üdv: Egokobra[/img]
Köszi Egokobra és a "látótávolság" is jó ? mert itt vki azt írta nem a legjobb.
azért akartam feltenni egy képet amit még 2 éve csináltam az Égei tengeren/ben.
(egy medúza lett volna) eddig a Jón- t. nem annyira volt szerencsém, tavaly Lefkadán pl nem láttam szinte semmit.....
A látótávolsággal nem volt baj, bár néha volt amikor egy kicsit zavarosabb volt a víz, de azért bőven az élvezhető kategórián belül. Szerintem a legjobb a délelőtt a merülésre, mert akkor még nyugottab a víz és több a látnivaló. Pl.: polipokat is csak délelőtt láttam. és a murénák is ilyenkor aktívabbak.