Meleg pedig akkor van ha süt a nap, a 40 fokot pedig valószínűleg a napnak lehet köszönni.
Szerintem elég jó idő volt, ahhoz hogy lehessen minden nap napozni,meg fürdeni is, legalábbis nekünk sikerült
És szerintem 40 fok felett meg már inkább zavaró a hőség,mint kellemes, szóval ez így volt pont jó.
Bármikor szívesen visszamennék.
Valaki kérdezte a szuveníreket: gyakorlatilag mindenféle tárgyat lehet kapni Zakynthosos felirattal, képpel. És elég elfogadható árakat kértek értük, volt amit itthon sokkal drágábban kapnék meg, aztán meg felirat sincs rajta.
Lehet kapni háton fekvő teknős alakú borosüveg tartót, a teki hasán Zakynthos szigete 4-6 euro között találtok.
De ugyanaz, úgyh ne vegyétek meg 6ért. Egyébként a Laganasi sétáló utca végén sokkal olcsóbbak a dolgok,mint az elején, mármint szuvenírek tekintetében. De a keresztező utcákba is érdemes lenézni, mert vanak árkülönbségek.
Aki nem megy el a Lidl-be, ugyanúgy Laganas sétálón van egy üzlet,a Dia, ott elég jó árak vannak. 0,60 ért voltak akciós sörök, persze fél literesek, és nem gagyik.
Szénsavmentes ásványvizet érdemes venni egy apartmanhoz közeli marketben, 1,5 eurokért van a 6os pack(6x1,5 liter), ugyanis a csapvíz itt sem iható.
Ja és a Cameo sziget is csodaszép, egy bő fél napot töltöttünk ott, persze szikrázó napsütésben, és ez is szerdán volt, tehát nem volt rossz idő, majd a képeken ezt is láthatjátok.
4 euro/fő a belépő, este 6-7ig van kb nyitva még csak, érdemes délelött menni. Le lehet fogyasztani az árat, illetve ha van ami többe kerül , ott a különbözetet rá kell fizetni, a Cameo Special Coctail nagyon finom érdemes megkóstolni, igaz erre + 2 eurót kellett fizetni,de nem bántuk meg.
Itt kavicsos a strand,de nincsenek sünök, illetve gumiszalagokon be lehet sétálni a vízbe, úgyh még mezítláb se zavaró, onnan meg már tovább lehet úszni. Itt vannak szép halacskák, amik körülúsznak, ha van valakinek víz alatti fényképezője ide éremes elvinni, remélem nekem is jól sikerültek a képek, csak ezt elő kell hivatni.
De megéri beruházni rá, én pl 1200 ft ért vettem a teszveszen, és cserélhető filmes. De lehet venni Laganasba is hasonló víz alatti masinát.
Na további szép napot mindenkinek, a velem együtt munkahelyen ülőknek pedig kitartást!
Szia sndk itt is:))))
Tsivilit én csak ajánlani tudom!!! Mi augusztusban voltunk ott, és hihetetlen jó volt a hangulat. Vannak boltok, üzletek, tavernák, minden, mi szem szájnak ingere...Vannak itt is angolok, de közel sem olyan mértékben, mint az emlegetett Laganasban, itt rengeteg nemzetiségű emberrel találkoztunk. Legszebb élményem a palacsintázóhoz fűződik, ami mindig tömve van. Már magára az asztalra is nagyon sokat kellett várni, hát még a palacsintákra! De megérte. A pulthoz közel kaptunk helyet, így mindent beláttunk. Láttunk igazi görög veszekedést, aminek a végén egymást ölelték, ez a tipikus görög mentalitás, amit én annyira szeretek! Nem szeretnek haraggal lefeküdni és ez tök jó dolog. Na, és ebben a palacsintázóban maga a tulaj csinálja a finomabbnál finomabb óriáspalikat. Megkérdeztem, hogy lefényképezhetem-e. Erre azt mondta, természetesen, de fizetni kell érte...néztem értetlenül Le kell dolgozni:) és beállított a pult mögé, hogy segítsünk neki palacsintát gyártani, díszíteni! Olyan hangulat volt ott, hogy leírni sem tudom.
Mi fél órás sétára voltunk Tsilivitől, a Planos Beachen, de megérte besétálni (buszozni is lehet, vagy taxival 7 euró). Mikor jöttek az autók, sorban mentünk egymás mögött, a magyar nők tiszteletének jeléül az unokatesóm fenekét meg is legyintették a motorosok:)
Na, beszélek itt annyi mindenről...Tsilivi minden, csak nem kihalt:) én imádtam:)
Helyes.. Osztom Schumy véleményét.. Egy valaki elkezdett rossz élményeket mesélni és szépen sorban hirtelen mindenki mondja a rossz dolgokat.. Jó érthető, hogy van akinek nem jött be a sziget.. Vagy az apartman.. De ne vegyétek el a kedvét annak aki még csak most fog utazni.. Igaz nekem nem sikerült, de nem csak én olvasom ezt a fórumot..
Igaz akinek meg nem tetszik Zakynthos az menjen el Hawaiira.. Ott tuti nem fog csalódni..
Schumy a szuveníreket én kérdeztem tőle.. A választ meg is kaptam rá.. Köszönöm!
Hmm.. Csupa jó dolgokat hallottam tőled a szigetről.. Máris nagyon várom nyaralást..
Attól félek annyi minden be van tervezve, hogy felét nem tudom majd megnézni..:S:S
Hmm.. Koktél.. Jöhet nagyon szeretem.. Ki is próbálom amit írtál és majd megírom, hogyan ízlett..
Hát.. A víz alatt fényképezés nekem szerintem elmarad.. Mivel nem tudok úszni.. meg van egy kis vízfóbiám is.. Igaz leküzdhető tavaly sikerült bemenni a vízbe mentőmellénnyel.. Persze úgy, hogy nem ért le a lábam.. Enélkül csak addig megyek be amig leér..
Kiváncsi leszek a képeidre.. Tuti nagyon szépek..
Jó munkát mára és kitartást!! Mindjárt mehetsz haza:
A strand az érdekes kérdés, mert mindenkinek más a szép. Az apartmanunknál (Planos Beach) sziklás volt a strand, de 2 méter után csodás homokos. Viszont a sziklák miatt lehetett sznorizni. (mármint a fiúk csak mesélték, hogy milyen szép állatvilágot láttak) Igazából mi sok partot végiglátogattuk, volt homokos, apró kavicsos. Tsiliviről mondták, hogy van gyerekeknek való homokos partja is, én személy szerint az aprókavicsosat szeretem, mert nem ragad bele mindenbe annyira, mint a homok.
Fogtok bérelni valami járművet? Mert akkor olyan partokra juthatsz el....hűha... csak irigykedem, hogy idén Zantéra mentek:)
A hajóroncsnál nagyon érdekes a part. Egész nagy kavicsos, viszont a víz olyan világoskék, és a kék különböző árnyalataiban játszik. A kioldott mészkőtől pedig nem látod a tenger alját. Annyira érdekes...Viszont hirtelen mélyül.
Szörfcipőt vagy tengerjáró cipőt érdemes vinni, akkor minden partot meg tudtok látogatni:)
Mondjuk ha logikusan gondolodok, akkor nem lenne ennyire felkapott hely, ha nem lenne megfelelő a strandja. Igen tervezzük a autóbérlést 2-3 napra, így legalább egy este kipróbáljuk a hírhedt Laganast is, a sok látnivaló melett Robogót a Görögországban megismert poros utak (főleg útszélén) miatt és a kanyarok miatt kizártam (nincs meg a kellő rutin), a quad meg tudtommal nem kicsit borulékony.
Igen, ebben van valami, amit mondasz. Ha nem lenne ilyen szép a strand, nem lenne felkapott:) Nekünk 2 nap kevés volt az autóbérlésből, mert egyik nap a sziget jobb oldalát, másik nap a bal oldalát fedeztük fel, de sok minden kimaradt sajnos (de így legalább van okunk még egyszer visszatérni). Ha rám hallgatsz, nem mész sziget körüli hajótúrára (én halálra untam magam), hanem külön befizetnék a helyieknél hogy elvigyenek a Blue Caves-hez és a Navaggio-hoz. Mi a sziget északi részén voltunk, még túl Agios Nikolaoszon. Majdnem a legészakibb csücskében. És az útról láttuk csak a kiírást és a nyilat, hogy jobbra Blue Caves+Shipwreck. Na, itt le kellett menni sok-sok lépcsőn, és onnan indulnak rendszeresen a hajók. Mivel én voltam a nagy hajóval is, van összehasonlítási alapon. Kis hajóval ezerszer jobb volt (de csak akkor ha nem vagy könnyen tengeri beteg), érezni, ahogy a tengeri szél az arcodba vág...Olyan kis kék barlangokba is be tudtunk menni, ahová a nagy hajóval nem. Sőt, sokkal több időnk volt a Navaggio-nál fürdőzni, mint a nagy hajóval. Sőt mivel épp fiatalok voltunk csak a hajóban (kb. 8-10-en voltunk) ugráltatták is a hajót a habokon:)
Kerihez érdemes elmenni megnézni a naplementét, azt mondják, csodálatos (nekünk a naplemente kimaradt, de így is gyönyörű volt). Az óriás zászló is gyönyörű!!! A legjobb gyrost is Kerinél ettük Kétszer is. Nálunk az olajfa és Askos kimaradt, de sokan nagyon dicsérik.
Autóvezetés esetén ne lepődjetek meg, ha eltévedtek, mert minden térkép más, még a gps is:) hagyatkozzatok a táblákra, talán az a legpontosabb. De ha kicsit eltévedtek sincs nagy gond, mi így találtunk gyönyörű kis hegyi falukat ahol a turista ritka mint a fehér holló, láttunk 100 éves néniket-bácsikat ülni a ház előtt és sok ilyen élményben volt részünk.
Köszi a tippeket, én is pont erre gondoltam, hogyha már autót bérlünk, nem a sziget legtávolabbi pontjától nézzük meg a barlangokat, roncsot, hanem kihasználva a lehetőséget kirándulással egybekötve megkeresni az öbölhöz és barlangokhoz legközelebbi indulópontot, de te most ezt le írtad, hogy hol van, köszönöm. Nem fogom bánni ha eltévedünk, ez az a hely szerintem ahol szívesen eltévednék No, lehet mi is megtaláljuk az a gyrosost
Na feltettem képeket, még nem jelent meg. Gondolom meg kell néznie moderátornak. Gyönyörűen látható lesz rajtuk az idő. Én eddig mindig úgy voltam kint, hogy 2 hétig egy darab felhő se volt az égen. Pont visszanéztem a régebbi képeket és egyiken sincs felhő kb. Ez amúgy biztos májusnak köszönhető. Ilyenkor még semmi sem biztos:) Szuvenír árak közt is van különbség! Arra figyeljetek. Van ahol 2,5, 3 euro egy hűtőmágnes és van ahol 1 euro. Agiosban a szupermarketekben is kapsz ezt-azt, de azért szerintem érdemesebb Laganasban vagy valami nagyobb helyen beszerezni, mert jobban tudsz válogatni és az árakat is össze tudod hasonlítani. A kinti utazási irodáknál olcsóbbak a fakultatívak. Pl. a sziget körüli hajózás a grandnál 27 euro, míg más helyeken 17 euro. Shopping Zakynthos városban a grandnál 10 euro, máshol 6. Nem mindegy azért:)
Tisilivi tényleg jó választás,mi 2 éve ezen a helyen voltunk,tényleg van nyüzsi főleg este!tele üzletekkel,éttermekkel...
a partja is nagyon szép,lassan mélyülő,finomhomokos! ha visszamennék valamikor a szigetre,ugyanezt a települést választanám
abban a palacsintázóban mi is voltunk,azóta is emlegetjük))olyan finom és dekorativ palacsintát még nem ettem mint ott:-))))
Olvasgatom itt a véleményeket és frászba kerültem! Miért van az, hogy örök elégedetlenek vagyunk! Nekem nem jut minden évben nyaralásra, imádom Görögországot és nagyon-nagyon sok részén még egyáltalán nem jártam. Igen, igaza van Gorombinak, viszont szerintem ez itt a Hellasz.hu, itt igazából nem a világ másik országaival kéne összevetni, hogy melyik szebb, melyik nem. Ezért elhatároztam, hogy semmi nem fog eltántoritani attól, hogy jól érezzem magam szeptember első hetében. Örülni fogok minden napnak és percnek. Mindennek a jó oldalát kell nézni szerintem! Persze a negativ élményeket is meg kell osztani másokkal, hogy tanuljanak belőle, esetleg ki tudják védeni valahogy! De ne ez legyen a fő szempont!!!! Igen, kinek a pap, kinek a papné!!!!!!
Igazat adok az előttem hozzászólónak. Ha valaki nem tudja magát jól érezni, az azért van mert nem is akarja. Én örültem, hogy kiszabadultam a munkából, és egy ilyen csodás helyen tölthettem a párommal az időt. Legkésőbb holnap töltök fel képeket egy kis kedvfokozónak. Volt ott napsütés minden nap bőven
Pff...Látom nem tudsz túllépni azon, hogy voltak felhők.. Biztosan mikor itthon nyaralsz akkor is csak úgy mész el, hogy egy felhő sem legyen éppen akkor:) Jó kis időjós lehetsz ha ezt így előre látod..
Azért májusban fennáll annak a veszélye, hogy lesz pár kosza felhő is.. No meg a 35 fokban még jól is esik egy kis zápor..