Erről én is hallottam. Az tényleg bosszantó amikor befizetsz egy utat és utána emelnek az áron. Főleg,hogy szinte mindenki előre kikalkulálja az összeget amit még össze tud szedni a nyaralásához.
Mi csak nemrég fizettük be az utat és az emelt ár így is olcsóbb volt mint ha év elején az első akcióknál foglaltam volna le.
Ferrari!
Köszi! Kicsit megnyugodtam, mert eddig bárkivel beszéltem az ismerősök közül szinte mindenki hasonló véleményt mondott róluk.
Kíváncsi leszek rá. Eddig én csak az IBUSZ-al vagyok teljesen elégedett. A szervezés, a szállás is tökéletes volt és az idegenvezetőjük Domonkos Magdaléna is egy igazi tündér volt! Gondoltunk is rá, hogy újra visszamegyünk Zantéra.
Sziasztok!
Olvastam itt és a Tolo topikban is az Apollonról. Nemrég jöttünk haza, az utazás kifogástalan, a sofőrök értelmesek, gyorsak, segítőkészek, pontosan tájékoztatnak mindenről (jó lenne, ha mind ilyen lenne).
Az idegenvezető Rita ... nos, én írtam már, hogy nekem semmilyen elvárásom nincs az idegenvezetővel szemben, csak a gyors elszállásolás és a korrekt hazaindítás. Ezt itt sem teljesült. Érkezéskor levegőnek nézve csacsogott a más nemzetiségű vendégekkel a szálláson, majd nagyduzzogva megkaptuk a kulcsokat. Induláskor 1/2 10-re ki kellett cuccolni, mondta, hogy jön 1/2 11-kor, és megmondja, mikor ér le a busz ... jött is déltájban, hogy megmondja, 1-kor lesz itt a busz, és fél órával utána indulunk haza. 1/2 4-kor indultunk útnak...
Kérdem én: jelen esetben miért nem lehet megtenni azt, hogy már reggel közli a körülbelüli indulási időt? Mert van egy pihike kb. 4 órára Tolotól. Ott kellett lennie a busznak 9 körül, amiről az idegenvezető tudhat, és akkor mi nyerünk még egy fél napot... Tolo nem olyan nagy hely, hogy fárasztó lett volna beszólni arra a pár szállásra, hogy helló emberek, van még időtök... Sőt, ha már a Vassalosból furgon hozza/viszi a csomagokat, össze lehetett volna szedni mindenkiét, és akkor találkozó induláskor, nem kell azért ücsörögni órákon át, hogy betegyem a pakkom, és busszal elmenjek Tolo egyik végéből a másikba tovább ücsörögni. De hát ez sajnos máshol is így volt.
A szállás, a busz, az iroda egyébként szerintem teljesen oké, kár ezért a bökkenőért.
Érkezéskor levegőnek nézve csacsogott a más nemzetiségű vendégekkel a szálláson, majd nagyduzzogva megkaptuk a kulcsokat. Induláskor 1/2 10-re ki kellett cuccolni, mondta, hogy jön 1/2 11-kor, és megmondja, mikor ér le a busz ... jött is déltájban, hogy megmondja, 1-kor lesz itt a busz, és fél órával utána indulunk haza. 1/2 4-kor indultunk útnak...
Kérdem én: jelen esetben miért nem lehet megtenni azt, hogy már reggel közli a körülbelüli indulási időt? Mert van egy pihike kb. 4 órára Tolotól. Ott kellett lennie a busznak 9 körül, amiről az idegenvezető tudhat, és akkor mi nyerünk még egy fél napot... Tolo nem olyan nagy hely, hogy fárasztó lett volna beszólni arra a pár szállásra, hogy helló emberek, van még időtök... Sőt, ha már a Vassalosból furgon hozza/viszi a csomagokat, össze lehetett volna szedni mindenkiét, és akkor találkozó induláskor, nem kell azért ücsörögni órákon át, hogy betegyem a pakkom, és busszal elmenjek Tolo egyik végéből a másikba tovább ücsörögni. De hát ez sajnos máshol is így volt. (...)
Nekünk ugyanez volt tavaly, de nem is az lenne a baj, h. így meg úgy változik, hanem ha az ember tudná, h. az id.vez. tájékoztat arról, h. mi a helyzet. Én szívesen eltöltök még fél napot a helyen, de h. ott üljek órákon keresztül a 30 fokban és várjam a buszt, az nem túl jó befejezése a nyaralásnak. Szerintem meglehetne ezt oldani jobban is.
Nekünk ugyanez volt tavaly, de nem is az lenne a baj, h. így meg úgy változik, hanem ha az ember tudná, h. az id.vez. tájékoztat arról, h. mi a helyzet. Én szívesen eltöltök még fél napot a helyen, de h. ott üljek órákon keresztül a 30 fokban és várjam a buszt, az nem túl jó befejezése a nyaralásnak. Szerintem meglehetne ezt oldani jobban is.
Solyci, hát ez az! Nekem sem az ott töltött idővel van a bajom, hanem azzal, hogy hogyan/mivel kényszerülök eltölteni. És alapvetően semmi sem változott ám esetünkben, a busz jött gond nélkül, egyszerűen az id.vez. így "szervezte".
Mi ma tudtuk meg, hogy Kefalóniára utazunk, július 7-én, az IBUSZ Alkudj és nyaralj akcióval. Nagyon boldogok vagyunk, mert nem zártunk ki semmit, (bár voltak kevésbé vágyott uticélok) viszont ide szerettünk volna repülni leginkább. Nagyon kedvező az ár is, hiszen a katalógushoz viszonyítva éppen féláron megyünk.
Neked is sok szerencsét és jó nyaralást!
Üdv,
Mamin
Szia Mamin,
jaj de jó Nektek! remélem hamarosan mi is megtudjuk, én görög szigetre szeretnék menni.
Jó utat Nektek, érezzétek jól magatokat!
Sziasztok!
Idén úgy döntöttünk, hogy last minute utazást választunk, bár még sose mentünk így nyaralni. Tudna tanácsot adni, aki már utazott így, hogy mik a tapasztalatok?melyik irodával mentetek?és mennyivel előtte volt meg a foglalás?Thassos szigetét néztük, nagyon jó lenne oda eljutni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Mi 2008-ban voltunk last minute utazással Thassoson az Apollon Travel szervezésében. Odalt a nevem alatt kattintva megtalálod erről a részletes beszámolómat és a fotóalbumot. A lényeg, hogy utazás előtt kb. 10 nappal fizettünk be, 25.000 Ft volt egy embernek a busz és a szállás (július elején voltunk.) Azonban 100%-os szolgáltatást kaptunk, minden szempontból. Idén csak azért nem így utazunk, mert az IBUSZ akció (igaz repülővel) még ennél is kedvezőbbnek tűnt.
Thassos pedig az a sziget, amit egyszer mindenképpen látni kell, de inkább többször, mert az ember folyton visszavágyik.
Ha van kérdésed, priviben, vagy a Thassos topikban szívesen válaszolok.
A last minute ugyanolyan, mint a sima foglalás, azokkal utazol, akik akár fél évvel előbb befizették, drágábban. Sehol sem tesznek különbséget last minute-os és sima utasok között, tehát ahogy felszállsz a buszra, akkor már sima utas vagy.
Pár különbség:
- egyben kell befizetni az utat
- általában már csak 1-2 (esetleg) 3 szálláshely közül választhatsz
- last minutenál többnyire apartmanok vannak
- 1 hónapon belül van az indulás
Mi idén - is - last minute-tal megyünk. Nekem ez optimálisabb, mert az időjárás változékonysága miatt szeretek jó időben menni, ha rossz az idő, amikor mennék, akkor halasztom egy hetet a nyaralást. Ráadásul az ára is sokszor kedvezőbb, mint az előfoglalási ár, tehát spórolni is lehet.
Mi tavaly és tavalyelőtt a Dias Zeusszal utaztunk, idén az Apollonnal.
Tavaly és tavalyelőtt 1,5 héttel az indulás előtt fizettük be a nyaralás, idén már kötött időpontunk volt, amikor mennünk kell úgyhogy már 4 héttel indulás előtt befizettük a nyaralást.
Van hátránya is:
- nagyobb társaságnál nem biztos, h. 1 helyen el tudnak titeket szállásolni.
- általában az elő- és utószezonban már lehetnek megtelt időpontok.
Én eddig két alkalommal utaztam last minute akció keretében. Mind a két alkalommal 1 héten belül utaztunk. A második alkalommal főszezonban utaztun ki, ami kissé problémás volt, mivel Görögországba alig találtunk helyet. Az egyik partner iroda Tunéziába küldött volna, de oda nem fájt a fogam. Az Invianal találtak rá az általunk választott görög útra. Az idén is last minuteban gondolkodom.
Ja, Kosra a Questor travel (bocs ha rosszul írtam), Krétára az Aeolus repített minket, ám a partner irodáknál találtunk rá az utakra. Én meg voltam elégedve.
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a gyors és hasznos válaszokat!!!
Azok közül, amiket leírtatok, szerencsére engem csak a pozitívak érintenek, pl csak ketten megyünk, és nem baj hogy egyben kell befizetni:)
akkor szerintetek az jo, ha mi aug. első két hetében szeretnénk menni (bár az főszezon, nem tudom ez baj-e)és akkor júli végén bemegyek 2-3 irodába, hogy szeretnék indulni aug. elején, milyen ajánlatuk van?!
egyébként, ez a Thassos 25ezerért nagyon jó, én most amiket néztem, az Aeolus hirdette, de 2 nap múlva indulni kellett volna...olyat még sajnos nem láttam, hogy 1-2 hét, és ilyen olcsó..de hátha ki lehet fogni.
Még egyszer, köszönöm minden hozzászólónak a segítséget!!!!!
Gina,
az apollon és a dias zeus honlapján hét elején kint szoktak lenni az aktuális last minute ajánlatok.
bár szerintem 50-60 ezernél (/fő) nem nagyon lesz olcsóbb, mégiscsak főszezon.