Sajna újra itthon.-(( Az út nagyon simán ment mind a két irányba. Győr- Sarti 15-16 óra. Tőlünk egyik határon sem kértek semmit, a macedónok se (se biztosítást, se nemzetközi jogosítványt). Nem kellett semmit kitöltenünk és nem is kértek semmilyen papírt. Rendőröket főleg szerbiában láttunk. Tankolni kártyával tankoltunk, kivéve egy helyen, ahol a nagy vihar miatt nem tudtunk csak kp-val fizetni.
Kellemes nyaralást a most indulóknak!
Korfura autóval igyekvőknek info az A2-ről: hiper szuper az út, de semmi nincs még mellette (benzinkút, pihenő).
Készüljetek fel, hogy nem autópálya, hanem nagyrészt alagútpálya 50 rendes alagútat számoltunk visszafelé és 10 kissebb átjárót. Az A2 autópálya még nem fizetős, egy kis szakaszon kerülni kell, így kóstolót kaphatunk abból, milyen is lehetett régen az út (ha azon kellett volna mennünk, még ma is autóznánk). Szerbia déli részén sok a 40/60/80-as tábla, feloldó nincs, így érdemes "madarat fogni" valaki után beállni, a teherautó is jó, ők 70-el mennek mindenhol, a takarásában simán lehet autózni. Makedónia autópályája odafelé jó, a visszafelé vezető sávra már csak viccből mondanám, hogy autópálya (de legalább van burkolt út), érdemes világosban menni, mert gyönyörű érintetlen a táj, éjjel viszont korom sötét van, település közvilágítással sem találkoztunk. Szerbiában a javasolt pihenőnél közös nyelv hiányában jól átvertek (érdemes ilyen esetre tollat, papírt előszedni és leíratni, hogy mennyi a vége - ha külön számlát nem hoznak), de sebaj. A szerbiai autópálya díjat érdemes dínárban fizetni, mi 50 eurot váltottunk, az elég volt oda/vissza plusz amit fogyasztottunk és még maradt is két kávéra való. Makedóniában minden kapunál 1-1-1 eurot fizettünk (hazafelé az utolsó kapunál visszakaptunk belőle 10 dénárt ).
Összegezve, ugyan nem vezettem, csak az anyósülésből figyeltem a táblákat, de rendkívül hosszú és fárasztó volt az út. Mi 12:30-kor indultunk Szadáról, rövid pihenővel, tankolással Szegeden a görög idő szerinti reggel 8-kor Lefkimibe induló kompon már fent voltunk Igoumenitsa-ban. Sok kb 15 perces pihenővel. Visszafelé Lefkimiből 13:30-as kompal jöttünk és reggel 6-ra otthon voltunk Budapesten.
Kitölteni való papírt nem kaptunk Makedoniában, pedig kértük, szkennelték az útlevelet ezért azt mondták, hogy nincs szükség papírra, zöldkártya kell. Mosoly, türelem és nem kekeckednek sehol.
TFH nincs bankkártya...
De a pályadíjat kp-ben kell fizetni.
A pályadíjat Szerbiában ki tudod fizetni kártyával is, láttam a matricákat a fizetőkapu ablakán....... Meg euróban is ki van írva, azt meg amúgy is váltasz, nem?
Sziasztok! Először utazunk kocsival Görögországba. Útvonal: Szerbia-Macedónia-Görögország. Nos, rutinos utazók segítségét kérném a következő kérdések kapcsán: milyen drága az autópálya Szerbiában és Macedóniában? Lehet-e Euróval fizetni? A benzinkutaknál lehet-e kártyával, illetve Euróval. Közbiztonság? Végig autópálya az E 75? Elnézést a kézenfekvő kérdésekért, de ha valaki tud és akar segíteni az kérem tegye meg. Előre is köszönöm
Én rászánnék egy kis időt erre a dologra és visszaolvasnék egy kicsit és minden kiderül mint az ég itt ........-en:D
Le van itt írva minden csak a keresőt is kell használni.
Üdv:Robi
Sziasztok!
Az alábbi információkhoz kérném a segítségeteket.
Budapesten hol lehet Szerb dinárt váltani?
Illetve Röszkénél a Szerb oldalon meddig van nyitva a valutaváltó?
Előre is köszönöm az esetleges segítséget!
Sziasztok!
Még csak annyit, esetleg július 17-én a délutáni órákban valaki vagy valakik nem jönnek Görögországba autóval?
A Görög határig mehetnénk egy csoportban.
Nekünk Stavros a végállomás.
Azt olvastam itt a forumon, hogy talán előre megváltott matricával is lehet használni a szerb autópályát. Pénteken indulnánk, lehet, hogy ez könnyítene valamit. Ha valaki tud erről légyszi írjon. köszi
Pénteken jöttünk haza Görögországból, és mi sem oda, sem pedig visszafele nem kaptunk a Macedón határon fehér papírt- amit korábban említettetek. Egyébként minden rendben volt, szerintem kedvesek voltak a határon ők is és a szerbek is. Jó hatással van rájuk ha saját nyelvükön üdvözli az ember őket és köszöni meg az utlevél kezelést. Ezek után még jó utat is kívántak.