Pénteken jöttünk haza Görögországból, és mi sem oda, sem pedig visszafele nem kaptunk a Macedón határon fehér papírt- amit korábban említettetek.
Az én véleményem szerint már nem is fog senki kapni! Az egy felméréshez kellett nekik aminek vége van már. Büntetni sem kellett volna nekik érte, ha nem volt meg, de persze azt zsebre csinálták, gondolom. Szerintem túlléphetünk ezen a fehér adatos papíron és várhatjuk mit fognak most kitalálni, mert ugye ezek mindig kitalálnak valamit (utasbizti, nemzetközi jogsi, fehér lapocska.....)! Nyár végére már más lesz a sztár!!!!
Hát úgy ,hogy HELLO! Ez minden nyelven azt jelenti!!!!!!!!!
Ruzsi83 | #108308 | 2009-07-07 18:24:49 | szerb nyelvlecke
Sziasztok egy kis szerb nyelvlecke:
én így tudom ha nem jó javítson aki tudja
Köszönöm (szépen)
Hvala (lepo)
Jó napot kívánok
Dobar dan.
Magyar vagyok.
Ja sam madar /madarica HímN/NőN.
(A)viszontlátásra
Dovidenja.
Hazafelé makedoniában a határon két táblát is láttam egy telefonszámmal, ami a bejelentésekre szolgál a korrupciós ügyekhez
Másik, hogy véleményem szerint senki se menjen bulgária felé. Egy lepratanya.... ( bocsi, hogy csúnyán fogalmaztam, de ez van). Már a határon belépés kiakasztott. 5 ablaknál kellett valami ügyet intézni, ablakonként 20 perc várakozással. Hihetetlen lassan ment.
Szófia környéki cigánytelepek is nagyon nyomasztóak voltak.
Az utak állapotáról nem is teszek említést... nagyon sz@rok voltak.
És a poén a szállás volt. Tulajdonképpen a szállás maga jól nézett ki, de egy pusztulat telep közepén volt Blagovgradban, rosszabbnál rosszabb arcú emberekkel körbevéve. A feleségem és a bátyám párja egész este a teraszról őrizték az autókat,míg mi a vezetés fáradalmait pihentük.
Hazafelé makedoniában a határon két táblát is láttam egy telefonszámmal, ami a bejelentésekre szolgál a korrupciós ügyekhez
Másik, hogy véleményem szerint senki se menjen bulgária felé. Egy lepratanya.... ( bocsi, hogy csúnyán fogalmaztam, de ez van). Már a határon belépés kiakasztott. 5 ablaknál kellett valami ügyet intézni, ablakonként 20 perc várakozással. Hihetetlen lassan ment.
Szófia környéki cigánytelepek is nagyon nyomasztóak voltak.
Az utak állapotáról nem is teszek említést... nagyon sz@rok voltak.
És a poén a szállás volt. Tulajdonképpen a szállás maga jól nézett ki, de egy pusztulat telep közepén volt Blagovgradban, rosszabbnál rosszabb arcú emberekkel körbevéve. A feleségem és a bátyám párja egész este a teraszról őrizték az autókat,míg mi a vezetés fáradalmait pihentük.
Szia
Tényleg ennyire gáz Bulgária
Jövöre oda szeretnénk menni de igy kezdesz meg rémiszteni
Ha esetleg privibe tudnál irni részletessebben milyen volt
Mert én szeretek tapasztalokat gyüjteni elöre ,mások véleményét szivessen meghalgatom
Szia Zoli
Bulgáriában a kép változatos, de egyáltalán nem vészes, kétszer voltunk arra, 05, 07, soha semmilyen atrocitás, büntetés nem ért sehol, teljesen normálisak voltak a határon benzinkúton, mindenütt és 2005-ben még a képeken lévő jó út sem volt meg, akkor épült, az egy dolog, hogy 5 euro útdíj, mondani kellett, a határon, hogy Kulata, vagy Garcija és így számolták ki Meg volt még 2 euro fertőtlenítés az autóa, 2007-ben már az nem volt...
Szóval néhány kép visszafelé, Kulata - Szófia, majd Szófia és végül a felújított alagutas szakasz Diitrovgrad és Nis között az már Szerbiában persze:
Pályadíjak?Görögországban-Theszalonikig mennyi? köszike!!!Mindenkinek szép napot !
Honnan?
A görög határtól Szalonikiig nincs fizetőkapu.
Helló mindenki!
Van pár újjab kérdésem. Rutinos utazók kérem válaszoljanak.
autópálya a görög határtól Szalonikiig van utánna Sartiig snincs?
Sarti és a meteorak között van pálya és mennyit kell fizetni?
Görögben az üzemanyag minőségét tekintve van a kutak között eltérés, vagy bátran tankolhatok bérmely kútnál?
Van pár újjab kérdésem. Rutinos utazók kérem válaszoljanak.
autópálya a görög határtól Szalonikiig van utánna Sartiig snincs?
Sarti és a meteorak között van pálya és mennyit kell fizetni?
Görögben az üzemanyag minőségét tekintve van a kutak között eltérés, vagy bátran tankolhatok bérmely kútnál?
Szaloniki után is van autópálya, illetve 2 sávos autóút egészen Nea Moudania-ig.
Larisszáig autópálya van, kissebb megszakítással a Tempi völgyében.
Larisszától normál, de széles út vezet a Kalambaka felé.
Szerintem bátran tankolj a nevesebb kutaknál (Shell, Bp, Eko).
Szalonikitől,ha jól tudom 2x kell fizetni egyszer 2 aztán meg 2,30 ezt a meteorák felé értem.
Az üzemanyagnál meg az a kérdésem volna,hogy te itthon mindenhol szoktál tankolni?
Én Göröghonba a Shell vagy a bp kútakon szoktam tankolni.
Lehet hogy egy kicsit drágább,de megéri.
Tudja valaki esetleg, hogy mennyibe kerül az átkelés az Antirio-hídon?
Zakynthos-ra megyünk autóval.
Még valami: A Lamia-tól vezető szerpentinek mennyire durvák? Csak azért kérdezem, mert reggel indulnánk Budapestről, és szerintetek érdemes-e megaludni Lamia környékén este, vagy jobb egyben lenyomni az utat?