Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 28 29 30 ... 104 105 106   >
Üzenet
  Katus | #13189 Üzenet | 2006-08-01 21:59:40 |
Viszont feldolgozó üzmerõl nem is hallottunk.
  Rebeka | #13206 Üzenet | 2006-08-02 09:08:04 |
Nem, a kagylót hûtõkamionokkal szállítják el Alikesbõl, az ottani kikötõbõl. Mi eléggé körbejártuk a falut, egy feldolgozó üzem csak szemet szúrt volna! Nos Makrigialos nem a megszokott üdülõfalu, ezért sok mindenkinek csalódást okozhat. Ide csak az menjen aki nyugalmat akar, aki görög emberekkel akarja körülvenni magát a nyaralása alatt, kicsit belepillantani az életükbe. Görögországban szinte mindenhol örülnek neked, segítõkészek, kedvesek az emberek. De itt ha azt tapasztalják, hogy téged érdekel az országuk, õk, akkor hihetetlen közegben találhatod magad. icon_lol.gif
  Katus | #13449 Üzenet | 2006-08-06 20:31:24 |
Szia Vicca!!!
Várjuk a beszámolódat,és a képeket!!! icon_biggrin.gif

Csaó Katus
  Jenike | #13704 Üzenet | 2006-08-11 13:25:11 |
Sziasztok!

Kedden megérkeztünk a görögországi nyaralásból. Most rendkívül elfoglalt vagyok, de a fotóalbumba megpróbálok képeket felrakni. Röviden: Makrigialos tökéletesen megfelelt az elképzeléseinknek, de a Dias apartman szolgáltatásaira többé nem tartanánk igényt, talán csak egy alapos felújítás után.

jenike
  Kriszta35 | #13711 Üzenet | 2006-08-11 15:07:22 |
Szia Jenike!

Ezzel a gondottal nem maradtál egyedül, ki lehetne rá írni, mint az angol filmben is mondják, Vacakszálló. Eddig azt hittem én vagyok csak túl igényes, de látom te is úgy gondolod, hogy némi felújítása szorulna. icon_lol.gif
  Jenike | #13717 Üzenet | 2006-08-11 15:50:41 |
Szia Kriszta35!

Igen keveset tartózkodtunk a szálláson, de tavaly Paralián (Anna-Rita apartman) ennyi pénzért európaiabb körülmények között tudtunk nyaralni. A paraliai nyüzsgés azonban nem nekünk való, amit számunkra az idei rövid látogatásunk ismét bebizonyított. Bámészkodó, és egymást taposó emberek lökdösik egymást az utcai forgatagban az empátia legkisebb jele nélkül, a tengerpartról pedig jobb nem is beszélni.
Annak ellenére, hogy az eddigi görög nyaralásaink (ötödik) közül ez a szállás volt a legrosszabb minõségû, azért jövõre ismét megcélozzuk ezt a helyet, de egy másik szállás igénybevételével, ami elintézésére a helyszínen már megtettem az elsõ lépéseket (telefonszám elkérése).
A Dias apartmanról még az a véleményem, hogy a mások által istenített tulajdonosoknak nem kicsi szerepük van a kialakult állapotokban.

jenike
  Kriszta35 | #13718 Üzenet | 2006-08-11 15:59:43 |
A tenger milyen volt most?? Amikor mi voltunk, hát Parália central beache is különb volt ezerszer, mint ez a tengerpart, és víz.

A másik azt hiszem, egyedül én nem tudtam isteniteni a tulajokat, a vendéglátót nagyon nem láttuk meg bennük.
Ráadásul mi Parália után mentünk Mariba, és a szállás így nekem nagyon elkeserítõ, és nagy csalódás volt. Talán azért is ment el a kedvem a falutól, egy idõre.
  Jenike | #13719 Üzenet | 2006-08-11 16:54:31 |
A családdal két hét alatt végigjártuk Makrigialos és Paralia közötti összes strandot, amelyek között számottevõ különbséget nem lehet felfedezni, természetesen a paraliai central beach kivételével, ahol egymás szájába vannak az emberek, amire idén sem vágytunk.
A tengerpartot szinte mindenhol reggelre megtisztították a szeméttõl és a homokot elsímították (lehetséges, hogy csak letakarják homokkal az elsímítási munkálat közben?).
Úgy gondolom, hogy a víz tisztaságával kapcsolatban komoly félreértések vannak, ugyanis az ún. kék zászlót a víz minõségére adják, és nem a part tisztaságára és a mi komfort érzetünkre, amit a gyerekek esetében igen erõsen befolyásol a tengerben található növényzet.
A tulajokban én sem fedeztem fel a vendéglátóktól elvárható hozzáállást, de én sem kerestem velük különösebben a kapcsolatot.
Összességében a szállás jelentette problémák mellett elmondhattuk, hogy jobban éreztük magunkat mint az elmúlt évi paraliai nyaralás alkalmával, amikor a jobb szállás ellenére éjszaka nem tudtunk pihenni a motorosok, az éjszakai szórakozóhelyek dübörgése miatt, valamint nap közben az emberi tömeg okozta nyomasztó érzés miatt.

jenike
  Kriszta35 | #13720 Üzenet | 2006-08-11 17:12:03 |
Jenike én tisztába vagyok vele, hogy a kék zászlót mire is adják. De a zöld növényzet az nem zavart volna, de a különbözõ szemetek amik a wcbõl szabadultak ki, és ott úszkáltak körülöttem, hát arra nem lehet az mondani, hogy a víz tiszta, és jó minõségû. Ellenben a centrálon ez nem volt, amikor voltunk arany tiszta volt. Ezért kérdeztem tõled, hogy ezen változott valami, mert akik utánam jöttek haza, azok is csak panasszal voltak tele a tengert illetõen.
Egyébként mi is a Korinos beachen sütettük magunkat.
  Jenike | #13722 Üzenet | 2006-08-11 18:23:13 |
Az általad leírt jelenséggel nem talákoztunk sehol, ezért gondoltam arra, hogy a vízben lévõ növényzetre gondoltál.
Egyébként Korinos beachen figyeltünk meg, hogy bizonyos napernyõvel ellátott helyeken az ott kiszolgáló személyzet még napközben is szedi a szemetet a homokból (csikkek, zsebkendõ, stb.). Ettõl a helytõl 100 méterre már nem tapasztaltuk ugyanezt a hozzáállást. Sõt!
Mivel idén délebbre is jártunk (Athén, Peleponneszosz) ezért rendkívül kritikus szemmel néztem Görörgországot. Úgy néz ki a tengerparti települések önkormányzatai nem tudnak többet áldozni (vagy nincs igény?) a környezetük szebbé (parkosítás, utcák takarítása stb.) tételére. Ugyanez tapasztalható a mûemlékek körül is. Az ember legszivesebben sírva fakadna, amikor ezeket az emberiség számára jelentõs értékeket (pl.: korinthoszi vár) az enyészet sorsára hagyják, vagy olyan lepusztult (gaz, szemét, lerobbant drótkerítés, stb.) környezetben találod a több ezer éves emlékeket, hogy számodra elveszti a hely az összes varázsát.
jenike
  Busaianiko | #13733 Üzenet | 2006-08-11 21:32:46 |
Sziasztok! Úgy érzem most muszáj válaszolnom, mert kicsit magamra vettem a "tulajdonosokat istenítõ" megjegyzést. De nem gond, csak gondoltam erre azért reagálok.
Bár már Krisztával személyesen megbeszéltük, hogy tavalyhoz képest én is láttam változásokat, de a tulajdonosokkal kapcsolatban nekem most is az volt a tapasztalatom, hogy kedvesek, és amennyire tudnak segítõkészek voltak. Bár mi kerestük is velük a kapcsolatot, nem mindig bíztuk a véletlenre, hogy "észrevegyenek". Én úgy tapasztaltam,hogy a görögöknek kell az, hogy érdeklõdj, hogy próbálj velük kapcsolatot keresni, mert õk maguktól nem mindig teszik meg. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. De ha az elsõ lépést megtetted, köszönés, bármilyen kérdés vagy legalábbis próbálkozás, akkor az csodákra képes. Jenike! Lehet, hogy az volt a gond, hogy nem is kerested a kapcsolatot?!

A szállással sajnos nekünk is volt rossz tapasztalat, bár nem annyi,mint itt olvastam már azóta. Tavaly mi a fölszinten voltunk, és ott úgy tûnt, hogy fel van újítva az apartman, most viszont legfelül, és itt még nem. Lehet, hogy haladnak felfelé!? Remélem, mert mi szeretnénk még ide visszatérni, ha csak pár napra is átutazóban, és mi épp a tulajdonosok miatt, akiket megszerettünk.
Jenike! Azért nagyon várom a fotókat, és a beszámolódat, ha írsz, mert imádom nézegetni a görög fotókat. Elõre is köszi. icon_biggrin.gif
  Jenike | #13752 Üzenet | 2006-08-12 07:58:36 |
Szia Anikó!

Kerestem a kapcsolatot, igaz csak akkor, amikor gondjaink voltak. Szombaton és vasárnap este 6 óra után kifogyott a víz (hideg és meleg is!) a csapokból és a családom a tengerparti fürdõzés után zuhanyozás nélkül állt a szoba közepén. Az eseményt, a tulajdonos érzéketlenül vette tudomásul, annyit sem mondott, hogy sajnálom. Én elképzeltem volna a tulaj részérõl, hogy egy karton ásványvizet behoz minden szobába, hogy legalább inni tudjunk, vagy aki fõzni szeretne az is megtehesse. Hangsúlyozom, hogy innivalónk is volt, és az étkezés nem okozott problémát, valamint a fürdés problémáját sem oldotta volna meg az általam leírt gesztus, de az empátiának a legkisebb jele nélkül nehezebben tudtam elfogadni a helyzetet. Ezek után semmiféle kapcsolatot nem kerestem a háziakkal, hanem felkészültem a következõ hétvégén szintén bekövetkezõ vízhiányra.
Én nem téged szerettelek volna piszkálni a tulajdonosokat érintõ megjegyzésekkel, csak szerettem volna ha egy más képet is megismertek volna az ottani háziakról.
Én sokat köszönhetek ennek a topiknak, mert felkészülhettem többek között az általad leírt körülményekre, többek között ezért sikerülhetett jól a nyaralásunk.

jenike
  Busaianiko | #13756 Üzenet | 2006-08-12 13:48:13 |
Jenike! Én sem hibáztatlak. Persze, hogy gond, amit írtál. Megértem. Tavaly nekünk is volt párszor hasonló, bár olyan, hogy nem volt egyáltalán víz, olyan nem. Csak olyan volt, hogy hideg volt. Az idén viszont egyszer sem. Bár most nem két hétig voltunk.
Csak azért furcsállom, mert velünk tavaly is, és idén is nagyon rendesek, segítõkészek voltak. Mind a két tulajdonos, férj, feleség és a szüleik is.
Bár tavaly az idegenvezetõ lány az sokkal talpraesettebb volt, és volt egy másik is, egy férfi, aki ingázott Paralia és Makri között. De a lényeg, hogy valaki folyton volt az irodában is, úgyhogy lehetett hozzáfordulni. Az idén ezt hiányoltuk. Fõleg úgy, hogy a mostani idegenvezetõvel folyton úton volt valamelyik fõnök. Ezt végképp nem értettük.

De mivel sokat úton voltunk, és szinte csak este tartózkodtunk otthon, így nem nagyon vettük észre a hiányukat.

Mi jövõre is szeretnénk mindezek ellenére pár napot ott eltölteni, ha sikerül. Majd meglátjuk! Azért remélem Görögországhoz nem leszel hûtlen, és továbbra is szivesen látogatsz majd oda!? icon_lol.gif [/i][/b]
  Katus | #13768 Üzenet | 2006-08-12 17:00:30 |
Sziasztok!!!
Szerintem ezek a problémák máshol is elõfordulnak,bárhol szerte a Világban. Mi a Spanyoloknál is tapasztaltunk ilyet,pedig nem 14900 ft-ért nyaraltunk ott egy hétig/fõ,hanem 60-70 ezerért/fõ. Mi sem kaptunk más reagálást csak széttárta a karját a tulaj,és ezzel elvolt intézve a dolog a részérõl.Mi nekünk Makrin a tulaj Jannis,elmondta az ismerkedési esten,hogy sajnos erre számítani kell,és nem tud mit tenni,mert nem a legjobbak a csatorna,és a vízhálózatok Görögországban.De ha valaki kicsit felkészül az adott országból indulás elõtt,akkor nagyjából képet kap ezekrõl a dolgokról. Hogy esetleg Jenikééknek nem olyan volt a reakció mint kellett volna ,hát elkell nézni és semmiféle konzekvenciát nem szabad levonni,mert nem hiszem hogy bárki is tud a nap 24 órájában mindíg derûsen,és pozitivan hozzáállni a dolgokhoz.Õk is emberek,szerintem sem rosszabbak mint máshol a vendéglátók,csak lehet hogy rossz passzban voltak. Mi sem mondhatunk semmi rosszat,pedig én is álltam a zuhany alatt szappanosan és egy csepp víz nem folyt.Kicsit persze dühös voltam,de nem mérgelõdni mentem vártam kicsit ,és ha hûvös vízben is ,ami egyébként nem is esett rosszul sikerült a szappant lemosni.icon_smile.gif A kékzászlóval kapcsolatban.Valóban a vízminõségét jelezné,és nem a partét,amit mindennap összetakarítottak és a nyaralók rendszeresen össze is piszkoltak/fõként Magyarok/ Azt hiszem és tisztelet a kivételnek sok Magyar honfitársamnak lehetne a kezére csapni amikor messzirõl sem érdekli a köztisztaság fogalma, a többirõl nem is beszélve.Értem itt ezalatt amikor az Olymposon símán a kocsiból hajigálták Magyarok kifelé a szemetüket.Szép nem??? Meglehet hogy késõbb éppen Õk szolják majd meg az adott országot hogy koszos. Itthon mit csinálhatnak???? A Diasban is voltak akik otthagytak mindenféle rothadó kaját a hûtõben, és a fürdõrõl nem is beszélek arra is lusták voltak hogy a saját szemetüket maguk után levigyék.Visszatérve kékzászló,sajnos nem ilyennek képzeltem el a tengert miután kristálytisztának írták le minden prospektusban,de ennek ellenére úgyérzem jó helyen voltunk ez is Görögország. Ugyan mi megoldottuk és máshol is fürödtünk,és sokat csaviztunk. Ez volt a terv!!! Szerintem Makrigialos most fog kicsit felfejlõdni,és ez van akinek tetszik,és van akinek nem.Minden ember más és más,így az igények is mások.Aki megszerette ezt a helyet nem biztos hogy igénytelen,csak annak erre van igénye. Szerintem sõt biztos hogy problémák mindenütt vannak,nekünk kell nagyobb humorérzékünknek lenni,és örülni minden boldog percnek amit megteremtünk magunknak,és a családunknak.
  Katus | #13770 Üzenet | 2006-08-12 17:18:44 |
Még egy gondolatot szeretnék hozzáfûzni. Szerintem ahogyan az árak emelkednek úgy emelkedik a színvonal is. Nézegettem máshol is helyet magunknak ,csak kb dupla árért,valószínû, hogy egy drágább helyen szebb körülmények között és jobb szállással várnak bennünket vendégeket.Persze ez nem jelenti azt hogy akkor kevés pénzért ,nincs mit elvárni,de lehet számítani arra hogy nem lesz minden tökéletes.
Tavaly Sartin voltunk, naponta fizettünk majdnem annyit mint Makrin egy hétre.A szállásunk egy vadi új!!! apartmanban volt,a berendezése az elosztás teljesen ugyanolyan volt.A tenger 50 méterre,viszont ott kristálytiszta volt. Viszont építkezés,építkezés hátán,motorosok hada,stb.Pihenni nehezen lehetett,hiába volt távolabb a falutól.De az meg úgy volt szép!!! Sziasztok!!!

Katus
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 28 29 30 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu