Igen, csak 8 km-re van Bodrum Kos várostól, amit a szárnyashajó alig 15 perc alatt tesz meg. Lehet menni "rendes" hajóval is, de azzal sem több mint 50-60 perc a menetidõ.
Mi a tengerparti szállodánk erkélyérõl a tengert és Törökországot láttuk. Egyik este még egy tüzijátékban is gyönyörködhettünk, ami odaát volt a városban.
Mi is közvetlen tengerparton voltunk, szemben a török partokkal.
Tényleg csak pár km-re voltak a török partok. A videófelvételen nagyon jól lehet látni a házakat is.
Tényleg nem vészes az út, és mikor mi voltunk a tenger is nyugodt volt, egyáltalán nem hullámzott. Ilyen rövid úton még akkor is ki lehet bírni a hajókázást, ha billeg esetleg a hajó.
Engem még az sem zavar, ha libeg a hajó. Hálistennek nem vagyok tengeribeteg, sõt, kifejezetten élvezem, ha gyorsabban lehet közlekedni a vizen.
Az ex páromnak volt jetski-je és imádtam vele száguldozni, nagyszerû élmény volt, úgyhogy tényleg nem zavar, ha nagyobbak a hullámok.
Egy pesti rokonomék most Kos-on nyaraltak. Sajnos nem szoktunk találkozni, csak ezer évenként, így nem tudom, hogy hogyan érezték ott magukat, pedig szívesen megnézném a fotóikat, mert gondolom készítettek képeket.
Amikor átmentünk szárnyashajóval Kosról Rodoszra visszafele szörnyû vihar támadt, óriási hullámokkal. A szárnyashajó megállt a tengeren, mert felborították volna a hullámok. Hát... nem volt kellemes a himbi-limbi.
Na egy ilyen esetben már lehet, hogy nekem se lenne olyan nagy szám. Azért az ijesztõ lehet. De ha nincs gond, akkor a kisebb hullámzások nem zavarnak, sõt.
Sziasztok KOS imádók!!!!!!!!!
Idén nyáron Mi is oda szeretnénk menni.Nejem lányom(6-éves)és Én.Kérdések????: Melyik utazási iroda szállás,város.Én buvár vagyok,tudtok normális bázist akivel érdemes merülni???????
Elöre is köszi az infokat
"Das Tauchen auf Kos ist generell verboten. In Griechenland sind sie sehr restriktiv wegen der Unterwasser-Archäologie - siehe auch unsere Liste der erlaubten Tauchplätze.
Im Hafen von Kos-Stadt liegen einige Schiffe, die Tagestouren auf die Nachbarinseln anbieten."
A honlap szerint Kos körül tilos búvárkodni, a víz alatti régészeti leletek miatt. Kos városból indulnak hajók, másik szigetekhez, búvárkodni.
Szerintem neked lesz igazad, mert a honlapon, ahol ezt írták, szerintem még nem frissítették az infókat. Sok szerencsét, biztosan jót fogsz bûvárkodni. Ha van búvárbázis, azok úgyis tudják, hová mehetsz.
Attól függ, hogy nyüzsire vagy nyugira vágysz? A távolságok kicsik, tehát bárhol van a szállásod rövid idõ alatt elérsz bármit. Amennyiben nyüzsire vágysz úgy Kos várost ajánlom. Én ott szálltam meg, nem bántam meg. A Neckermannal voltam.
Jó választás Kos, én nagyon visszavágyom.