töltöttem fel egy beszámolófélét az idei lefkadai hetemről. akit érdekel fussa át, és ha volna bármi kérdés, ha tudok szívesen válaszolok.
Szia Geod01!
Remek volt a beszámoló! Informatív, hasznos, de élvezetes olvasmány is egyben (jóval hosszabbat is szívesen olvastam volna!). Köszi
Mi szeptemberre tervezzük az utat, de addig még jó sok idő van. Rengeteg infót gyűjtöttem már be, de szállást még nem foglaltunk. Kivárjuk a görög választásokat, pontosabban annak a következményeit, másrészt csak 2-3 napra foglalnánk, ha tetszik, hosszabbítunk, ha nem, akkor ott helyben keresünk kedvünkre valót.
A tervezgetés utolsó fázisában biztos lesznek kérdéseim!
A szigeten mennyire gyakori a rendőri ellenőrzés? Vagy arrafelé nem dívik az a szokás, hogy bujkálnak a bozótban és intik lefelé az arra haladókat?
Traffipaxokat lehet látni, még éjszaka is, főleg a fővárosból Nidribe vezető főúton. Egyéb ellenőrzéssel mi még nem találkoztunk, de amit egy helyi megengedhet magának, azért a szabálytalanságért a turistát már büntetik.
Mediterraneo | #187594 | 2012-06-15 17:32:34 | Válasz a #187589. hsz-ra
Nekem eddig pont az volt a tapasztalatom, hogy a turistákat békén hagyják. LEfkada lenne a kivétel?
Értem. Csak azért kérdezem, mert pl. Sartin mikor béreltük a motort, akkor ott kellet hagyni a jogsit ( fura is volt nagyon), tehát ha megállítanak akkor nehezen tudod az ellenőrzésnél megmutatni.
Mediterraneo | #187619 | 2012-06-15 20:49:34 | Válasz a #187596. hsz-ra
Az eszem megáll! Mi már egy bő évtizede járunk Görögországba, mindig bérelünk autót, de még ilyen nem volt, egyikünk sem adta volna oda a jogsiját. Anélkül nem vezethetsz!
Ha megállít a rendőr, elmagyarázod, hogy bocsi, de a jogsi a kölcsönzősnél van????
Ilyenről én sem hallottam, elég furcsa... Kölcsönzős ember Leírja a jogsid adatait egy nyomtatványra aminek a másolatát megkapod és viheted a motort. A papírral igazolod hogy honnan hoztad el a motort.
geod01!
Én is köszönöm a beszámolódat! Tanulságos lehet azoknak akik megtehetik, hogy elő ill. utószezonban mennek Lefkadara. Sokkal olcsóbb mint a főszezon.
Igen, ezt a nyomtatványt kaptam meg, de az ugye nem jogsi. Lehet hogy akkor csak felcserélte a koma? Vagy lehet azért azt adta, mert nekem nem volt motorra jogsim, és a papírra azt is odaírta? Nem tudom, mert nem figyeltem, örültem ,hogy végre ideadta a gépet.
Azon kívül még az is nagy előnye az elő vagy utószezonnak, hogy nincs akkora zsufi.
engem gorogorszagban eddig meg soha nem allitottak meg a rendorok, es bozotban bujkalo traffit se tapasztaltam. se most lefkadan sem sem sehol masutt ahol jartam. remelem ez igy marad..
megyer: koszonom szepen. es azert remelem foszezonra is hasznalhatoak lesznek az infok.
Nagy piacra ne számíts, tudtommal nincs, a fővárosban főleg délelőttönként van egy piac-szerű utca a belvárosban, ott vannak zöldségesek, halasok, gyrososok!
Sajnos már elfelejtettem, de kb. 4-5 euro volt egész napra 2db. napágy. Párosával voltak, ezért mi is bajban voltunk, lévén hogy hárman vagyunk, de vittünk matracot is és megoldottuk a problémát. Néha cseréltünk és sokat fürödtünk, szóval ritkán hiányzott a harmadik napágy.