Köszi Breki. Én még eddig nem is láttam ilyen képeket, illetve ha láttam is, nem figyeltem fel rá. Tényleg igazad van, hogy picit eltúlzottnak tűnnek, de szerintem szépek. Köszi még egyszer. Az ajánlott oldalakat át fogom nézni, mert érdekel.
Most már írok egy kicsit a szállásunkról is a Sakis villáról. Bevezetőül annyit, hogy voltam ezen a nyáron a Diogenisben is.Így összetudom hasonlítani őket.
A görögök úgy mondják, hogy a Diogenis Pargan van a Sakis Valtoson. Tehát nagyon messze van a várostól.természetesen gyalogosan értem a messzit. Nagyon gyors léptekkel 30 perc. A Diogenis jóval modernebb apartman a Sakis családiasabb. A Diogenis körül kevesebb a növény és a fő út mellett van, igaz engem ez sem zavart. A Sakist buja, egzotikus növényzet veszi körbe. A házigazda a kert végében paradicsomot és más zöldségféléket is termeszt amiből vásárolni is lehet. Mindkettőben jók az ágyak ez fontos:) takarítanak mindkettőben minden nap. A Diogenisben egy picit újabb a konyha a Sakisban kicsit lepukkantabb, de mindkettő felszerelése szegényes, de egy nyaraláshoz elég. A Sakisban van elektromos sütő, de tepsi nincs hozzá, azt vigyen aki szeretné használni.
Először nem tetszett a Sakis, most már inkább oda mennék legközelebb. Na igazodjatok el rajtam:)
Ja akkor énis a Diogenis-ről nekem nagyon megfelelt pedig először az előzetesek alapján lenti szobát szerettünk volna.
Fenti-t kaptuk, szerintem a legjobbat egyáltalán nem volt meleg bent ha napközben lehúztuk a reluxát viszont nagyon jó kis erkélyünk volt tengerre néző kilátással, ezt nem cseréltem volna el a lentiekével.
Egy apróbb gondunk volt, hogy egyszer Sofia máig sem tudom miért egyszerűen elfelejtett tiszta törölközőt hozni miután a régebbit elvitte, de intézkedtem.
Illetve a szúnyoghálóval óvatosan kellett bánni mert volt, hogy kiugrott illetve valamikor nehezen tudtam bekattintani alul.
Szúnyog első este volt, de az otthonról hozott szúnyogírtó készülék ezután ezt tökéletesen megoldotta az esti szúnyogháló alkalmazásával.
A darazsak viszont sajnos végig problémát okoztak elég szemtelenek voltak, gondolom nyár közepén még több lehet.
Lychnos-on a part menti étteremben mikor szinte enni se tudtam tőlük a napi menüt (szabályosan belesétált a mártásomba aztán meg kitántorgott mint egy részeges kiskutya:) a felszólgáló megszánt hozott egy égő kávét
tányéron ami eléggé füstölt, és felszólított a pénztárcám átvizsgálására amiből szintén előkerült egy habókos.
Ez a füst ami egyáltalán nem volt kellemetlen, nemis éreztük nagyon jól távol tartotta a darazsakat, egyből elrepültek és ameddig tartotta magát nemis kerültek elő.
Utánna is néztem ilyesmit de csak egy helyen láttam még, hogy használják.
Igen ez az egy gond a Sakissal, hogy a Diogenistől is egy kicsit távol van Parga központja, na de a Sakistól nagyon-nagyon távol. A darazsakról annyit, hogy júliusban nem voltak:)
A citromfáról pedig annyit, hogy itt van a konyhámban az a miniatűr példány amit Dr.Andre-tól kaptam ajándékba. Az ablakba tettem, imádja a napfényt, tele van virágokkal és pici citromokkal. Na jó nem dicsekszem tovább, de úgy szeretem
Azt nem tudom tudod, e hogy én nagy citromfás vagyok több citrus, qunkvat és egyébb fám van évek óta.
Ezért legszívesebben hazahoztam volna az apartman előtt állót.
De el sem tudom képzelni, hogy egy citromfát miben tudtál hazahozni.
A téli időszakban sajnos eléggé kell vigyázni itthon a citrusokra ajánlott 10-15 fokon a lehető legtöbb napsütésben tartani és csak mérsékelten öntözni.
A kék négyzetek ugye mind képeket jelölnek amik ott az adott helyen készültek.
Nagyon érdemes megnézni ezen kívül ugye lehet ráközelíteni még jobban repülni a táj felett GPS-t használni, hogy csak pár dolgot soroljak fel.
Szia igen merültem először a kis strandon próbáltam ki ott a kis vízben tök jó volt szép tiszta volt beljebb mivel erősen hullámzott kevésbé volt látható így ott a derékig érőben nézelődtem.
Mondjuk akkor elég kezdő voltam, mikor először jöttem ki vettem észre, hogy oppá rajta maradt a kis matrica a szemüvegen
Másodszor délelőtt a Valtoson a baloldali részen a hegy lábánál kb a vár alatt (ahol a sok kis szikla van a part mentén a víz alatt) próbáltam ki. Ott már sokkal több látnivaló volt, nemcsak a kis halak mint a kistrandon.
Állítólag mikor levettem tökre látszott az arcomon a szemüveg nyoma, nem tudom ez természetes-e, de ezek után lazítottam rajta egy kicsit, de akkor is tökéletesen zárt.
Harmadszor a városi nagystrandnál használtam ott szinte egész nap amíg ott voltunk, azzal úsztam át a szemben lévő kis szigetre, ott már korábban is észrevettem de búvárszemüvegben jól látható is volt, hogy ott vannak olyan részek
majdnem bent a közepén ahol sziklákra ráállva simán leér a lábunk, holott azt gondolnánk ott a közepén milyen mély.
Ezenkívül a kis szigetről visszafelé is elég lassan mélyül jobboldali irányban.
A kis sziget másik oldalán ahol van az a kis kikötői moló van egy nagyon jó kis védett öblöcske oda direkt el akartam menni folyt köv mindjárt.....
Na a folytatás városi strandon másik irányban balra a kis strand is elúsztam búvárszemüveggel csak ott vigyázni kell a motorcsónakok miatt, vagy csak én paráztam ott balra a sziklában van egy kis barlang előtte a nyakig érő vízből (sziklán állva) hirtelen térdig érő lesz és ez a barlangban is kb így van.
Na még ez a rész tetszett, de kijebb a nyilt víz felé már nem mertem menni főleg hogy a többiek ígyse tudták pontosan, hogy merre vagyok.
Szval bevállt a szemüveg és a pipa csak meg kellett szokni azt az érzést előszőr ugye az van hogy jaj kapok-e levegőt a pipán keresztül, de rájöttem, hogy pont az a titok, hogy nem kell parázni hanem tök nyugodtan lassan kell levegőt venni és csak élvezni a dolgokat aztán már volt, hogy megse mozdultam csak kitárt karral lebegtem.
Gondolom aki próbálta tudja milyen érzés szinte elfelejted, hogy szemüveg van rajtad és pipa a szádban úgy érzed magadtól látsz és lélegzel a víz alatt és akár Paxosig el tudnál úszni.
Mondjuk ez az érzés a Paxosi hajóuton 4-es hullámokban elmúlt egy időre