Szia Majszi!
Igen, ott úgy van (go-thassos-on), hogy közvetlenül a szállásadó válaszolt, onnantól kezdve vele vagyok kapcsolatban. Nem emlékszem, de tán egy-két napon belül írtak (februárban!). Mostanság indul a szezon, lehet, hogy éppen most költöznek ki a szigetre azok a tulajok, akik nem ott élnek. (másik házigazdánk, Nikos is most cuccol Thessalonikiből...).
Tehát türelem....Drukkolok Nektek, hogy sikerüljön!
Jutka
A thassos oldalon csak beírtam a dátumot meg a személyeket az még nem volt foglalás. Akkor vált azzá, amikor a tulaj visszaírt, hogy van hely és megadta a feltételeket. Még egy e-maillel és az előleg utalással vált valóban foglalássá az akció!
Egyébként is egy jó pár szállást leszeretnék fotózni majd, hátha visszamegyünk.
A párom azt mondja, hogy mivel nem leszünk lent délen, hidegebb lesz (mint Kefalónia) legalábbis a víz.
Sziasztok!
Az ár nekünk is ugyanaz, mint amit Majszi ír! Ugye, jól emlékszem, hogy július közepe az időszak?
A víz hőfok miatt (sem) kell aggódni, szerintem. 6 éve ugyanígy mentünk és nem emlékszem, hogy vacogtunk volna. Símán belefeledkeztünk a sznorkellezésbe is, nekem az a mérvadó vízhőfok szempontjából. Na meg az, hogy a pici gyerekek is órákig pancsikoltak benn, ahol sekély homokos volt a part.
Sziasztok
Mi augusztus elején megyünk.
Körülbelül milyen vízhőfokra számíthatunk?
Tavaly augusztus végén voltunk Pargán, lesz olyan meleg a víz mint akkor volt?
Én is azt gondolom, hogy Thassoson főszezonban nem fogtok olyan vizet találni, amiben fáznátok, hiába van annyira északon. Emiatt nem kell aggódni, órákig lehet sznorizni egyhuzamban
Akkor jó mert a sznorit mi is szeretjük nagyon. De van olyan hogy csak úgy elvagyunk órákig a vízben a matracon
Persze én többet vagyok a vízben mint a matracon. Mert azt általában a párom foglalja el napozik ezerrel
Sziasztok
Szia! Thassoson melegebb a víz, mint Pargán. Szerintem az áramlatok miatt. Meg azért is, mert Thassoson sok a lassan mélyülő part, ahol jobban felmelegszik a víz. Személyes tapasztalat!!! Mi is augusztusban megyünk
Olvastam a Thassosi beszámolód, érdekelne, hogy a motor amit béreltetek 2 fővel elbír-e? Pargán bírta bőven a 2 személyt.
Fazika írta:
scobbyka írta:
Sziasztok
Szia! Thassoson melegebb a víz, mint Pargán. Szerintem az áramlatok miatt. Meg azért is, mert Thassoson sok a lassan mélyülő part, ahol jobban felmelegszik a víz. Személyes tapasztalat!!! Mi is augusztusban megyünk
Olvastam a Thassosi beszámolód, érdekelne, hogy a motor amit béreltetek 2 fővel elbír-e? Pargán bírta bőven a 2 személyt.
Ó... ez a robogó téma, rendszerint élménydús! Amikor 2009-ben először jártunk Thassoson, ideadták a 2 motort "B"-jogsira (Moto Rent Panos - Sk. Potamia). Az enyém tuti 50 köbcentis volt, a fiúkét nem tudom. De a gyerkőc ekkor még csak 13 éves volt. 2011-ben szintén innen béreltük a robogókat, akkor kérték volna az "A"-s jogsit, de nekünk csak "B"-volt továbbra is , ezért felszámoltak pluszba még 5 eurót. Akkor a fiúknak 80 köbcentis robogót adtak.
Szerintem 2 felnőtt embert egy 50-es motor e max. sík terepen bír el vagy akkor, ha kis súlyúak. Figyelembe kell venni a domborzati viszonyokat is. Skala Potamia a tengerparton van, oldalt-mögötte helyek. tehát fölfelé visz az út minden aszfaltos úton. Nagyon szerpentines és nagyon emelkedős. Talán a sziget nyugati oldala az, ami kissé lankásabb. Alattam 1x az 50 köbcentis robogó is leállt Limenas és Panagia közt a hegyen. A frász jött rám, mert onnan azért még elég messze volt a cél. De gondolom, ahogy lehűlt a motor, egyszer csak beindult újra. Egyébként motorikusan jók voltak a robogók, én mindkét évben ugyanazt a motort kaptam. A gumik viszont kopottasak. Ez azért is fontos, mert ha ketten ültök, labilisabb lehet a járgány és az aszfalt pedig nagyon csúszik. A kanyar pedig millió. Az idén már nem robogót fogunk bérelni, mert bár csak ketten megyünk a Párommal,de ketten kb 150 kilót teszünk ki. Esélytelen az 50 ccm-robogó.
Hmm akkor ez tényleg érdekes téma lesz, az én jogosítványomban sincs benne az "A" kategória csak "B". Akkor még ezzel a felárral is számolni kell, bár nem nagy összeg. Akkor lehet hogy kettőt kell bérelni
Köszönöm a sok infót.
50 cm3-es robogóra és quadra is jó a b-s jogsi. ha nem akarják odaadni akkor éppen egy kis plusz bevételt generál a bérbeadó , ne hagyd:
II. Jártassági feltételek
(...)
7. Bármely nemzetközi kategóriára megszerzett vezetői engedély érvényes az AM kategóriájú járművekre.
Mi tavaly ketten simán elfurikáztunk 50ccm-es robogóval, hegyre fel kicsit lassabban ment, de legalább nézelődtünk. Nekem sincs A-s jogsim, és quad-ot is simán odaadták mindenféle felár nélkül.