Nem voltunk sem görög esten, sem a Skiathos-i kiránduláson. Minket kifejezetten Athén és az Olympos érdekelt. Nem bántuk meg egyiket sem, bár az Athéni kirándulásért elkért 45 Eur/fő ár nekem (kissé) sok volt. Eredetileg azt terveztük, hogy vonattal bemegyünk Athén-ba, részletesen megnéztem mindent, metrókat, belépőjegyeket, utitervet készítettem, de sajnos pont akkorra lett rossz idő, amikorra menni akartunk, így úgy gondoltuk a párommal, hogy menjünk a biztossal (busz, idegenvezető). Jó volt a program, volt szabad idő is (bár nekünk kevés, mászkálósak vagyunk), és persze Athént meg az Akropoliszt látva minden baját elfelejti az ember. Az Olympos-i kirándulás 20 Eur volt, ebben egy ebéd, valamint több helyszín (köztük Litochoro városa, az Enipea vízesés, Panteleimonas, stb.) meglátogatása van benne. Megéri, nagyon szép túra. Legközelebb a Meteorákat sem hagyjuk ki, mert bár 4x voltam Görögországban, oda még nem jutottam el.
Legközelebb tényleg ne hagyd ki a Meteórákat, mert fantasztikus látvány. Amennyiben lesz lehetőséged Skiathos szigetét is nagyon érdemes megnézni, mert hangulatos kis sziget. Gyönyörű strandjai vannak és Skiathos város szűk, kis sikátoros utcáin is isteni sétálni. Életem legjobb giroszát is ott ettem.
Köszi szépen a sok infót. Bevallom nagyon finnyás vagyok (zöldségek, tengeri herkenytűk), de próbálok majd "bevállalós" lenni.
Melyik utazási irodával voltatok, és melyik apartmanban? Bár, ahogy írtad a kirándulások árait, nem ugyanaz, mint amivel mi megyünk.
Ha még lesz addig kérdésem, biztos írok.
A #4296-os hozzászólásomban megtalálod a választ a kérdésedre. Bevállalós én sem voltam, azaz pl. "tengeri herkentyűket" nem ettünk, ezt az élményt legközelebbre tartogatom, viszont minden más isteni volt. Azért kóstolj meg egy-két helyi specialitást, ha többször nem is, egyszer mindenképpen egyetek tavernában, mert az az élmény kell.
Hát én már voltam Paráliáról az összes fakultatívon és igazából a 2 gyerek miatt nem tervezek hosszabb utat Nei Poritól.
De a görög est és a hajókázás kell
Bevallom nekem a közös hajókázós program nem olyan vonzó, amúgy sem szeretem az idegenvezető után özönlő tömeget, ez volt az egyetlen ici-pici szépséghibája az athéni kirándulásnak is. Ezért ha lehet, akkor igyekszünk egy-egy nyaralás alkalmával mindent egyedül felfedezni a férjemmel Ettől függetlenül nem vitatom, hogy nagyon szép lehet a skiathos-i kirándulás, talán majd egyszer arra is benevezünk, vagy ha már lesz jogsink, akkor autóval magunk látunk neki Göröghonnak, és fedezzük fel.
Szia Kriszta!
Mi is nemsokára indulunk (29-én). Már nagyon várjuk, sosem voltunk még külföldön nyaralni. Tudnál nekem írni egy-két alapvető élelmiszer árat, meg éttermi árat? Ha tudsz szívesen fogadok (meg szerintem más is) étterem ill. boltajánlót!
Köszi!
Nelli
Szia Nelli!
Azt kihagytam, hogy ha lehet - és szeretitek -, akkor mindenképpen vegyetek görög feta sajtot (nagyobb tételben olcsóbb), mert hihetetlenül finom! Mi hoztunk haza egy dobozban lévő kilós darabot Plusz a tatziki saláta isteni finom, egyáltalán nem hasonlít az itthon elkészítettre. De amúgy sem tudjuk mi itt Mo-on leutánozni azt a görög joghurtot, amiből ott a tatzikit készítik. Hasonlóan sűrű, mint a tejföl, és másabb íze van, mint az itthoni natúr joghurtoknak. Nekem nagyon ízlett.
Érdeklődni szeretnék van-e valakinek infoja arra vonatkozólag, hogy el lehet jutni bármiféle járművel Litochoroból a Prioniai 1-es táborba. Taxi, kisbusz, szamár bármi. Egy napom lenne a Mytikas elérésére, szóval az első 5 órás szakaszt kihagynám...
Köszi