Ne nézzetek hülyének, de most hullámvölgybe érkeztem.
Olyan sok a sekély part és a zsúfoltság, hogy nem tudom jól döntöttem e?
Kefalónián és Lefkadán is voltak olyan kis eldugott partrészek, ahol egyszerűen megálltunk és kellemesen elfértünk és csodás volt.
Thassoson annyi jó strand van, hogy simán találni olyat, ami nincs zsúfolásig.
Inkább csak a híres strandokra jellemző a tömeg, Golden beach, Marble beach, Paradise beach, mi egyik másik standot sem találtuk kimondottan zsufinak, pedig nagyon főszezonban voltunk.
A névtelen kis öböl (tudom, h századszor emlegetem) a legjobb, ha kerülni akarod a tömeget, de van még 100 másik strand is.
Megnyugtatásodra , pár tömeg mentes kép augusztus elejéről!
Az előbb említett Makryammos gyönyörű és eloszlik a nem túl sok ember a nagy strandon:
Glyfadan többnyire négyen voltunk:
Papalimanin bőven volt hely:
Ilyen stand csak a hajósoknak adatik meg:
Alyikin csak reggel vannak ennyien , mi voltunk az elsők, felébresztettük őket és kértük a kávénkat:
A márványstand is csak reggel ilyen üres, szerintem ide nem is szabad később jönni, 11-kor már heringtábor:
Olyan sok a sekély part és a zsúfoltság, hogy nem tudom jól döntöttem e?
Kefalónián és Lefkadán is voltak olyan kis eldugott partrészek, ahol egyszerűen megálltunk és kellemesen elfértünk és csodás volt.
Rengeteg ilyen part/öböl van szigeten, emiatt ne aggódj.
Július első két hetében milyen időjárásra és vízhőfokra számíthatok Thassoson?Tudom ,hogy bármi lehet,de ha nagy cunami nem jön mire számíthatok átlagban? Köszönöm
Fitti!
Biztosan jó meleg lesz az idő is és a víz is júliusban! Sok a lassan mélyülő part, az időjárás meg általában csupa napsütés! Nekünk 10 napból talán másfél volt borus és egy kicsit esett, a többi 30 fok körüli, verőfényes !
üdv,
Jutka
Július első két hetében milyen időjárásra és vízhőfokra számíthatok Thassoson?Tudom ,hogy bármi lehet,de ha nagy cunami nem jön mire számíthatok átlagban? Köszönöm
Idézet a 2011-es beszámolómból:
"Már negyedszerre mentünk a szigetre. Idén sem csalódtunk, és eddig szinte mindig más arcát mutatta."
Kezdhetem ugyanígy idén is, azzal a különbséggel, hogy már 5. alkalommal indultunk nyaralni THASSOS-ra! A második mondat viszont 100%-ban igaz. Idén volt a legzöldebb a sziget, ilyen zöldnek még egyik évben sem láttuk. Idén volt a leghűvösebb is, no nem megijedni! A megszokott 30-35 oC helyett az első héten "csak" 25 körül mozgott a hőmérő higanyszála. Idén láttunk először jégesőt és szivárványt is a szigeten. Pedig minden évben ugyanúgy, június utolsó hétvégéjén indultunk....
Köszönöm a gyors válaszokat. Shitonia és Thassos közül kell dönteni.Kempingezni szoktunk, a Golden beach kemping azt mondják arra megtellik,marad még a Pefkari kemping ami még közel van mindenhez és elfogadható aztán kifújt! A szigetre meg ha már bekompoltam hülyeség kijönni.Szóval ezen megy a hezitálás
Minden esetre addig is gyűjtöm az infót, egyszer csak dönteni kell
Fitti, ha Thassosra mégy, nem akarsz majd "kijönni" onnan, csak, ha már muszáj! Mi kétszer nyaraltunk Sithonián (Sarti - de sokat kirándultunk) és most másodszor megyünk Thassosra. Mindkettő nagyon szép, de sok-sok-sok minden miatt Thassos a nyerő - nálunk. A kempingezési körülményeket nem ismerem...De a sziget gyönyörű és olyan változatos a természet, hogy megunhatatlan! Mindenesetre jó töprengést!