Én egyet értek veled, de azokkal is egyetértek, akik azért mennek Görögo. biztonyos részébe, h. magyarul is megértesse magát. Nekem csak annyi a bajom, h. busszal már nem nagyon tudok olyan helyre menni, ami a valódi Görögo-t láthatom. Sajnos ez a turizmus, ahogy Balatonon is kivan írva németül (néha már magyarul nincs is) a napi ajánlat. Ezzel se értek egyet, de hát ez van. Lehet, h. velünk van a baj?!
Jaja Solyci, jaja! Csak bólogatni tudok. Én a szerény költségvetésem ellenére már nem emiatt sem akarok többet buszozni. Sajna le kell nyelnem, hogy muszáj kétszer-háromszor többet áldoznom rá - saját szerevezésben, de összességében azt hiszem, megéri az árát. Így a végén mindenki elégedett lesz. Az is, akinek szüksége van a nyelvi segítségekre és a honfitársakra, és én is.
OFF Jó utat, remélem, ti is jól fogjátok érezni magatokat, és a szállás is tetszeni fog! Azért irigykedem. ON
Néhány észrevételem lenne Görögországról. Úgy láttam , hogy egyre kevesebb Magyar utazik Görögbe . Ez talán betudható a válságnak is . Viszont feltünően sok Szerb , Makedon illetve Bulgár turistával találkoztam .
Az idősebb Görög korosztály kedvessége , segítőkészsége nem változott , viszont a fiatalabb generáció már csak a turistát látja bennünk . Többen írták , hogy az árak minimálisan emelkedtek . Ez igaz , de milyen fizetéshez és milyen forint euró viszonyításban . 2008 nyarán egy gyros 2,00 euro volt 250 ft-os váltással . Idén 2,20 euro és 280 ft-os váltással . Én úgy hallottam - javítsanak ki akiknek más infójuk van - , hogy a minimál bér kb 600 euro ,a mi 200-250 euronkal szemben . Ezzel csak azt akartam érzékeltetni , hogy a mi forintunkhoz képest jócskán emelkedtek az árak .
Ettől függetlenül én és a családom jól éreztük magunkat idén is és régebben is , mindig megtaláltuk a számunkra megfelelő programokat , természetesen nem volt minden tökéletes , de 98%-ban pozitív élményeink voltak . Szép helyeken jártunk (Edessa , Tempi völgye, Meteorák , Vergina , Kavala, Arisztoteles park, Petralona, ).Remélem ,hogy Görögország más tájaira is eljutunk majd .
A szállásokról is hallani jót és rosszat egyaránt . Nekünk lehet hogy szerencsénk volt , mert mindig azt
kaptuk ami a prospektusban meg volt hírdetve (Euroturs , Neckermann , Apollon , ) . Idén pedig interneten keresztül
sikerült foglalni apartmant.
Nyelvi nehézségeink nem voltak , ugyanis csak Magyarul beszélünk . Itt jött elő a jól ismert Szulák Andrea féle ACTIVITI . Ezeknek a szituknak is meg volt a maga élménye . Jókat röhögtünk mi is és más nemzetiségű emberek is .
Találtam a Móricz zsigmond körtéren egy pénzváltót, ahol foglalkoznak szerb dínárral.
Nekem legutóbb a szerb határon már a forintomat nem akarták beváltani.
Vagy esetleg Dodonában...?
Ha nem lene meg az utazáshoz szükséges euróm, én biztos most venném meg, de ezzel nem akarnálak befolyásolni. Ahogy a görögök mondanák Zeus tudja. .
Augusztus utolsó hete a legperzselőbb nyár jegyében zajlik. Szeptember első hetének vége felé általában már egy kb. egyhetes esősebb, zivatarosabb időszak szokott jönni. A meleg nem csökken, de változékonyabbra fordul az idő. Alapvetően ilyenkor is jó az idő, de előfordulhatnak átfutó záporok, viharok. Ez sokszori ottlét alapján kialakított tapasztalat, de nem törvény. Voltam már Görögországban otkóber második felében is és príma nyári időjárás volt.
Üdv: Josza
Egyetértek Joszával, aug. 20. után nekünk mindig jó időnk volt. A szeptember eleje is jó, de azért este meg reggel egy pulóver jól jött de ilyenkor is lehetett jókat fürdeni ~11 és 17 óra között. Viszont az én megítélésem szerint június közepéig a víz még elég hideg, hacsak nincs előtte vagy 2 hét napsütéses nap. Júliustól már ha reggeltől süt a nap, akkor a víz is meleg.
Mi tavaly szeptember 18 és 27 között voltunk Pargán,és isteni idő volt!
Egyetlen nap volt olyan,hogy este esett ,és másnap reggel is .Délelőtt borús volt az idő,de délutánra már újra szikrázó napsütés volt.
Simán 30 fok felett is volt a hőmérséklet,de hál'istennek nem perzselt már olyan erősen a Nap,mint augusztusban.
Este egy vékony felső elkelhet.
Idén augusztus végén megyünk,már előre félek a melegtől,el fogok olvadni.....
De bárcsak már ott tartanánk.....