Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 29 30 31 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Tundika1003 | #233931 Üzenet | 2015-08-04 09:25:43 |
Sziasztok! Akik már voltatok Chrissin: szerintetek azt meg lehet csinálni, hogy a korábbi hajók egyikével megyünk, de visszafelé nem arra szállunk fel, amire kellene, hanem egy későbbire? Kapunk vmi jegyet, amit visszafelé összeszednek a hajón? Ezt ugyanannál a társaságnál szeretnénk kivitelezni, tehát nem egy másiknak a hajójára szállnánk fel. icon_smile.gif Lehet, hogy butaságot kérdeztem, de azért köszi a válaszokat előre is icon_smile.gif
  Viizo | #233893 Üzenet | 2015-08-03 16:41:13 | Válasz a #233890. hozzászólásra Előzmény #233890
Utánaolvastatok, hová mentek és hogyan? Az első találatok között, amit kiad a kereső és nem reklám, mindenhol szájbarágósan le van írva hogy nem egyszerű az út. No offense, de ennél sokkal durvább beach-re jutások is vannak...
  Greee | #233890 Üzenet | 2015-08-03 16:19:54 |
Sziasztok,

BALOS-ról látom szóban forgott mostanság.

29 éves fitt fiatal vagyok (futok) - de ez nem volt egy sétagalopp. (az autós - gyaloglós útról beszélek).
Tavaly Lefkadan Egremni 350 lépcsője után azt gondoltam, ugyan mi foghat ki rajtam.. Hát Balos.
Az autóút már egy picit lefáraszt hisz az a betonozatlan kavicsos végeláthatatlan út.. (persze gyönyörű kilátással végig). Nade aztán.. A séta lefele 30 perc volt felfelé 45.
A látvány a hegy oldaláról bámulatos. De nekem lent maga a part nem okozott akkora óriási élményt mint amit fentről vártam, abszolut. És nem maradtunk sokáig mert végig azon járt az eszünk hogy micsoda meló lesz it visszamászni icon_biggrin.gif Tényleg nagyon nagyon fárasztó menet..
Ha egész nap itt akartok strandolni készüljetek folyadékkal snak-el mert 2 kis bódé van csak nem nagy választékkal..
Ellenben javaslom azt a picike települést ami a füldút kezdete előtt van, egy kis tavernával - ami fantasztikus. Istenit ebédeltünk ott icon_smile.gif

Azt beszéltük párommal Balos után, természetesen ide aki megteheti, elérhető távolságban vanb Krétán el kell hogy menjen - de ha ezt előre tudjuk, hajóval megyünk. Hiába vagyunk fiatalok normális testalkatúak és egészségesek, - megterhelő volt nagyon ..

Szuper nyaralást kivánok mindenkinek akinek még hátravan!
  Viizo | #233888 Üzenet | 2015-08-03 16:04:34 | Válasz a #233887. hozzászólásra Előzmény #233887
igen / igen

a vonatkozó útleírásban találsz róla némi infót.. icon_smile.gif
  MaciG | #233887 Üzenet | 2015-08-03 15:49:00 |
üdv

Valaki volt már a Chrissi island-on? Valóságban is olyan gyönyörű ,mint a képeken? icon_smile.gif
  Bambusznád | #233868 Üzenet | 2015-08-03 05:50:01 | Válasz a #233854. hozzászólásra Előzmény #233854
Nekünk a jegyszedő hölgy azt mondta, hogy a parkolótól 2 km gyalog a lagúna. Elég meredek lépcsősor vezet oda, pláne visszafelé, hőségben icon_smile.gif

Pont ezeken a képeken nem is látszik annyira, de nincs több lépcsős képem.

Estevao | #233854 Üzenet | 2015-08-02 20:31:28 |
Mi is el akarunk menni Balosra, az lenne a kérdésem hogy a parkolótól mennyit kell sétálni mennyire 'vészes'? Lesz velünk egy 6 éves kislány, mire lehet készülni?
  Miskolciutas | #233840 Üzenet | 2015-08-02 18:45:58 |
Szia Petraboo!
Hazajöttünk Gouvesból.Még nincs időm a részletes beszámolóre,csak olvastam a kérdésedet.Mi nem voltunk most Baloson(már egyszer voltunk Krétán,a nyugati oldalon,akkor végigjártuk azokat a helyeket,amikről beszélsz).Án az egyik magyar család,akivel voltunk,bevállalta,mert annyira szerették volna ők is.Ők fakultatív út keretében voltak.A város(kaában) található több Travel serviceben fizették be,részleteket majd hétfő-kedden a MT-topikban.Ha már annak idején megszóltam,akik nem számoltak be hazaérve,nem akarom elkövetni ezt a hibát!Szóval megoldható szinte minden,de majd írok a keleti látnivalókról is.
  Petraboo | #233838 Üzenet | 2015-08-02 18:17:50 |
Éva64, örülök, hogy ezt írod, kicsit megnyugodtam. Már alig várom!
  Petraboo | #233837 Üzenet | 2015-08-02 18:16:12 |
Köszönöm kedves Rollo, hogy megerősítetted bennem az elhatározást, elmegyünk, ha törik,ha szakad! icon_smile.gif Fiatalok vagyunk, mikor legyünk őrültek és bevállalósak,ha nem most? icon_biggrin.gif Annyi biztos, hogy Kréta nem "egyhetes" sziget, ha tehetném, egy hónapra mennék legalább.
  Estevao | #233834 Üzenet | 2015-08-02 17:53:30 |
Sziasztok! Mi 26-án indulunk Krétára, van még valaki aki ebben az idöpontban utazik?
  éva67 | #233833 Üzenet | 2015-08-02 17:50:23 |
Szia.Mi nekimentünk ennek a nem kis távnak Gouvesből Balosig és nem bántuk meg.Hosszában végig kell menni a szigeten ami nem annyira hosszadalmas.Inkább az utolsó falutól fent a hegyi út a lagunáig és főleg utána gyalog a parkolótól megmászni a hegyet.Na az nem volt semmi 40 fokban.Mert mire odaérsz már javában délidő van.De megérte és kár kihagyni.Nagy élmény volt.Bátran induljatok el!
  Puma | #233824 Üzenet | 2015-08-02 14:21:27 |
Én pont így vagyok a Szamari Szurdokkal, hiába voltam kétszer már Krétán még sem sikerült oda eljutnom mert nem volt bátor jelentkező aki velem tartott volna icon_sad.gif 2010-ben 3 hetet voltunk a keleti részen, idén 2 hetet a nyugati részen de megint nem jött össze. De akkor is visszamegyek Krétára már csak azért is icon_biggrin.gif na meg más miatt is icon_razz.gif
  Rollo | #233823 Üzenet | 2015-08-02 13:46:33 |
ha úgy gondolod, h nem fogtok tudni újra eljutni krétára, és nagyon nagy vágy balos és a többiek, és nem tudtok 30-40 eurót egy éji szállásra félretenni, akkor ne törődjetek semmivel, csináljátok meg! icon_smile.gif
annyit azért fogadj el viszont, h a jelzett 6-7-nél érezhetően korábban induljatok el. icon_smile.gif még akkor is, ha így is öreg este lesz, mire visszaértek majd. de egy biztos, örök emlék lesz az a nap, szépségeivel, nehézségeivel, hosszàval, unikalitásával együtt! icon_smile.gif
  Petraboo | #233822 Üzenet | 2015-08-02 13:38:13 |
Köszönöm a válaszokat! icon_smile.gif Sajnos nincs rá keretünk, hogy plusz egy éjszakát máshol töltsünk a már lefoglalton felül. Mi is gondoltuk, hogy ez nem lesz egy egyszerű menet...de iszonyúan sajnálnám, ha ki kellene hagynunk a lagúnákat, mert nagyon régi álmom látni őket. Sajnos szerencsétlenül jártunk kicsit, mert minden amit meg akartunk nézni, Nyugat-Krétán van. Na mindegy, akkor ezen még rágódunk egy kicsit, hogy mi legyen, ki tudja mikor jutunk el megint nemhogy nyaralni, de Krétára, és egyszerűen megvesznék a tudattól, hogy ott vagyok a szigeten, és nem megyünk el oda icon_biggrin.gif Kinéztünk még pár helyet, ami azért nem ennyire nagy lélegzetvétel (szerintünk, de szívesen veszem ha-akár saját, akár más tapasztalattal- tudtok segíteni!). Agios Pavlos, Triopetra, Matala,Lentas,Agiofarago szerepelnek a listán, természetesen nem egy napon néznénk meg őket. Ha esetleg van még bármi tipp, amit ott a viszonylagos közelben meg lehet nézni, azt köszönöm icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 29 30 31 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu