Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 29 30 31 ... 536 537 538   >
Üzenet
  Vojandi | #25877 Üzenet | 2007-04-21 22:16:32 |
Szia Anyta71!

Az jó, ha megváltoztatták a repülési menetrendet. Athénból ott vagytok másfél óra alatt. Ne aggódj, én rutinos repülõ vagyok, most is éppen két órája szálltam ki egy mini ingatag masinából. icon_smile.gif Tetszeni fog a repülés is. Az elsõnél én is nagyon paráztam, még nyugtatót is vettem be. A tíz nap ideális, bár a környéken közel és távolabb is végtelen sok látnivaló van (lásd peloponnészoszi körutazásom beszámolója vagy Miáét)...
  Anyta71 | #25904 Üzenet | 2007-04-22 18:16:32 | Válasz a #25872. hsz-ra Előzmény #25872
Szia Somijudit!

Köszi a válaszokat. Ha van ventillátor akkor minden rendben, megsülni már nem fogunk. Bár én úgy vagyok vele, hogy inkább melegem legyen, minthogy a nyaralás alatt esetleg rossz idõ legyen. Amikor Hydrára mentetek az irodával mentetek vagy esetleg valami menetrendszerinti hajójárattal. Mert itt olvastam, hogy megy valami Pegazus Cruise társaság hajója. És mennyibe kerül? Elõre is bocs, de lenne mégegy kérdésem. A barátnõmet nem hagyja nyugodni, hogy mit jelent az, hogy az apartmanban a fürdõben elég érdekes megoldások vannak. Bár már megbeszéltük, hogy nem érdekel milyen a ház, a hely legyen szép. És ti idén mentek nyaralni? Esetleg megint Görögország. Én csak egyszer voltam még, de mi beleszerettünk. icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif

Szia

Anyta71
  Somijudit | #25906 Üzenet | 2007-04-22 18:43:03 |
Szia Anyta71!

Az érdekes megoldás az, hogy átszerelték és a rézcsövek különbözõ alakzatokban a falon kívül tekeregnek, a zuhanytálcából lefolyó víz középen feljött, de lassan leszivárgott, az ablak pedig ferdén berakott üvegcsíkokból áll, így jó a szellõzése! Hydrára az utazási irodánál vettük meg a jegyet, ugyan annyiba került mint a kikötõben,ez a járat van,nincs külön,de nagyon kényelmes. Nincs külön szervezés, magadnak kell felfedezni, de szerintem ezt csoporttal nem is lehet.Ha jól emlékszem 30 Euro körül volt az ára/fõ.
Megyünk nyaralni, de még nem döntöttünk hogy hová.Idáig csak Görögországban gondolkodtunk, konkrétan Nei Poriban, de olvastam egy albániai nyaralást és az egész családnak felkeltette az érdeklödését. Nem tudom, hogy bele merünk-e vágni?!? Izgat,de félünk is tõle.Konkrétan Durresben lenne a szállás, nyaralás, vannak különbözõ kirándulások is benne.
Még átrágjuk párszor.

Szia:

Somijudit
  Vojandi | #25907 Üzenet | 2007-04-22 18:48:16 |
Szia Anyta71!

Tolo fõutcáján több utazási iroda is van, ahol hajókirándulásokat értékesítenek több helyre is. A legtöbb 30-40 Euro között mozog. Nincsenek köztök árbeli különbségek, ugyanazt az utat a legtöbb iroda ugynannyiért kínálj.
Tolo - így ha jól belegondolok - nem is annyira tipikus görögös település, de mégis mindenkit megfog. Talán a mesés fekvésû öböl miatt. Sokszor írtam már ide, de netek is mondom, vegyétek a fáradtságot és a bátorságot és menjetek el pár órára vizibiciklizni, át a környezõ szigetekre. Annál nagoybb élményed em lehet. És nem sok hely van Görögországban, ahol vizibiciklivel át tudsz menni egy szigetre, ráadásul alig van áramlat az öbölben!!!!!
  Anyta71 | #26387 Üzenet | 2007-04-28 08:43:23 | Válasz a #25907. hsz-ra Előzmény #25907
Szia Vojandi!

Köszi a tippet a vizibiciklirõl, a többieknek nagyon tetszett, azt mondták azt kipróbálják, de én valószínûleg nem mert nem tudok úszni. Van egy olyan fóbiám, hogy félek a víztõl, csak addig érzem biztonságban magam, amíg leér a lábam és kilóg a fejem. Pedig nagyon jó lenne átmenni arra a szigetre Különben nevetséges, mert balatoni gyerek lévén már rég meg kellett volna tanulnom úszni, de valamiért nem sikerült. De a háromból két gyerekem már tud úszni, persze nem én tanítottam õket. Lenne egy kérdésem. Olvastam és láttam képeket Monemvassziáról. Nagyon tetszett, és érdekelne,hogy oda Toloból, hogy lehet eljutni, busszal vagy hajóval? Írj kérlek, ha tudsz róla valamit!

Köszi elõre is!

Szia

anyta71
  Vojandi | #26406 Üzenet | 2007-04-28 19:34:16 |
Szia Anyta!

Jujj, hát busszal vagy autóval nagyon sokáig tart az út Monemvassziába, mert olyan szerpentiken kell menni, ahol nemigen tudsz 40km/h-mál gyorsabban haladni. Hajóval is majdnem négy órás az út tolóból, de azt mondják megéri. Én még nem voltam, mert mindig túlságosan kiesett a mi útjainktól, de ami késik, nem múlik.
És ha felvebnnél egy mentõmellényt a vizibiciklire? Azt biztosa lehet ott a parton valahol szerezni. Én bele is halnék, ha valamilyen okból nem tudnék úszni, mert úgy vonz a mély víz, mint a mágnes, imádom, ha jó nag mélység van alattam icon_smile.gif
  Ginga | #26657 Üzenet | 2007-05-03 09:32:49 |
Sziasztok!

Július elején megyünk Az Apollón Utazási Irodával Tolóba a Hotel Soleilbe. Ismeri valaki ezt a szállodát, illetve az utazási irodát?
Milyen szórakozási lehetõségek vannak este Tolóban?
  Kvalcsi | #26662 Üzenet | 2007-05-03 10:53:36 | Válasz a #26657. hsz-ra Előzmény #26657
Szia!

A szállodát nem ismerem, de az Apollón Travel az egyik legjobb, legmegbízhatóbb utazási iroda Magyarországon. Nyugodtan utazz Velük, mert korrektek.

Tolóban sok szórakozási lehetõség van, hiszen a fõutcán rengeteg taverna található. Akár a bûbájos Nafplionba is átmehettek, mert alig 8 km-re van Tolótól és szerintem az egyik leghangulatosabb görög város.
  Lgabor | #26975 Üzenet | 2007-05-07 16:48:37 |
Sziasztok!
Júliusban megyünk Tolóba a Dias Zeusal és az Anesis apartmanházban van a szállás.Igaz,hogy 2 km-re van Tolótól?Ha a valaki ismeri ezt az apartmant írjon.Minden érdekel boltok,szórakozás,bérautó,utazási irodák(Toloi).
Köszönök minden segítséget.
Gabi
  H.apci | #27115 Üzenet | 2007-05-08 18:29:38 |
Igabor! Ne vedd zokon, hogy épp egy új tag tesz megjegyzést, de miután senki nem válaszolt... Böngéssz egy kicsit! Itt is, a neten is mindent megtalálsz! Ime a Dias Zeus pl.: http://www.diaszeustravel.hu/index.php?id=uticelok/tolo
(Mi is Toloba megyünk, csak korábban...)
  H.apci | #27117 Üzenet | 2007-05-08 18:38:10 |
Jut eszembe... Aki a 2 km-t mondta, ezzel keverhette: http://www.travelinfo.gr/anesis/ Tisztázd a Dias Zeus-nál, ha bizonytalan vagy!
  Vojandi | #27160 Üzenet | 2007-05-08 22:20:59 |
Köszi, hapci. Ugyanis éppen ezért nem válaszoltam (pedig Tolo a kedvenc témám), mert baromira unalmas már, hogy az új beugró emberkék sosem veszik a fáradtságot, hogy végigolvasság a fórumot és egy hónapban minimum háromszor leírom ide szinte szóról szóra ugyanazt. Bocsánat a kirobbanásomért. Még ha 30 oldal is, pár nap alatt át lehet rágni és az ember szinte mindenre megtalálja a választ.
  H.apci | #27161 Üzenet | 2007-05-08 22:37:38 |
Én sem olvastam el mindent (képtelenség), de igyekszem elõbb szétnézni itt-ott, mielõtt kérdezek... Ezzel együtt becsúszhat valami... icon_wink.gif
Pl. nem találom, hogy ajánlotta-e már valaki ezt a HP-t: http://www.argolis.de/argolisframe.htm ? Nekem nagyon bejött! icon_eek.gif
  Tormod | #28797 Üzenet | 2007-05-24 09:38:13 | szallast foglalni vagy helyszinen keresgelni?
Sziasztok!

Tolba mennék junius utolso hetében családdal, gyerekekkel. Kaptam mar több tippet szállás ügyben (szinten ezen a site-on), de egy dilemmám még van. Szerintetek mi a jobb, ha elöre foglalok szállást nehany kép alapjan, vagy ha délelott érkezem Toloba, es a helyszinen probalok keresgelni? Ezert elsosorban azokat kerdeznem, akiknek mindket megoldasra van tapasztalatuk, es hasono idopontban probalkoztak mar helyszini szallaskeresessel is.

Nekem Eszak-Gorogorszagban van eddig tapasztalatom, de ott pl. eleg konnyu az utcai szallaskinalóknal szallast talalni. Ez a modszer azert is elonyos, mert a vizesblokkokkal, a legkondi minosegevel, konyha felszereltsegevel eddig mar nagyon sok helyen gond volt, amit a helyszini keresgelessel ki lehet szurni, de a fenykepeken nyilvan nincs rajta, ha nem folyik le a viz, vagy ha budos a legkondi, vagy ha a szomszed kifozdebol egesz nap konyhaszag árad, stb.

Ezert erdekelne a velemenyetek arrol, hogy milyen eselyt lattok a helyszinen torteno szallaskeresre a fenti idoszakban, no meg vegyuk meg bele a julius elejet is. Elore is koszi mindenkinek!
  Vojandi | #28857 Üzenet | 2007-05-24 14:04:45 |
Szia Tomrod!
Örülök, hogy rátaláltál a Tolo-topikra.
Mi még sosem mertünk belevágni elõre foglalás nélkül görög nyaralásba. De sok ismerõsöm utazuk így, és június végén állítólag még ninsc nagy tömeg, van esély találni jó helyet. Ha titeteket ez nem zavar, hogy nincs elõre foglalt hely, én belevágnék a helyedben. Én csak azért nem szeretek helyben keresgélni, mert iszonyatosan sok idõt elvesz, ha árban és igényekben is megfelelõ szállás után kajtat az ember.
A fõutcától feljebb, a hegyoldalba rengeteg új apartmant építettek, a baj csak az, hogy sokhoz nem lehet feljutni autóval. Én azt tudom még javasolni, hogy ha nem foglaltok elõre, akkor tegyétek le az autót valahol és sétáljátok végig a hosszú fõutcát. Ott vannak helyi utazási irodák is, amik talán tudnak ajánlani valamit, vagy ha kicsit felmentek a fentebbi utcákba, biztosan akad sok kiadó (magán) szállás is.
Remélem, ha hazajöttök, megosztod velünk az élményeidet.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 29 30 31 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu