Szia!
N. Marmaras-on - az ún. "nagystrandon"- van illemhely, a legelején. Kék színű ki bódé. Tusoló valóban nincs. A parton továbbmenve, vannak apartmanházak, előttük napozók, napernyők, "bárszerűségek". Itt az apartmanházba kéne bemenned, ha jön a szükség. Igen, most, hogy így mondod ez nem teljesen megoldott helyzet.
Az én véleményem, tapasztalatom azonban ezek:
a) egész nap (reggeltől estig) nem tudsz a parton lenni. Képtelenség kibírni 35 fokot 8-10 órán keresztül.
b) inkább szakaszokban járnak le az emberek (délelőtt is egy kicsit 9-11-ig; és délután is egy kicsit 16-20-ig)
c) mi soha nem éreztük szükségét a szükségnek
Pedig 3 család vonult egyszerre 7 gyerekkel, 6 felnőttel. Tehát elég nagy lett volna az esély, hogy valakinek legyen ilyen jellegű problémája, de nem volt. Vagy ha lett volna, nem lett volna nagy gond - mivel kocsival jöttünk le az Alexandrából 5 perc alatt visszaértünk volna a szállásra.
Sziasztok! Csodálatos napokat töltöttünk Marmarason! Haza sem akartunk jönni! A tenger, a táj, a tengeri herkentyűk, a szikrázó napsütés, meg minden....szóval nagyon-nagyon jó volt az 1 hét!!!! Szóval, akinek ezután jön el a nyaralása Marmarason, ne izguljon, mert fantasztikus lesz!!!!Egy nagy baj volt csak, hogy haza kellett jönni, rettenetesen maradtunk volna még!!
Üdv Mindenkinek:Adri
A sétálóutcán, 2 étterem közötti rész, bal oldalt! Én is le szerettem volna fotózni. Nagyon hangulatos. Fehér falak, kék színú ablakkeretek, igazi görög. Keskeny "1 személyes" lépcső vezet fel egy házhoz (vagy a párhuzamos utcához?), és a lépcsőfokokon muskátlik vannak, sorban. Micsoda ötlet! Most hogy így nézem a képet, úgy felmennék azon a lépcsőn, és megnézni, hogy mi van "végén"... De bánom, hogy nem tettem meg sem az idén, sem tavalyelőtt! Talán még eccer eljutok Marmaras-ra.
Végíg olvastam a fórumot ,és teljesen elbizonytalanodtam.
Rendeteg jo dolgot olvastam a helyről, de sajnos a negatív is elég erős volt így most kétségeim vannak hogy érdemes-e oda menni...
Negatív:Koszos,nincs látnivaló a környéken, részben kavicsos part...
Eddíg 4 * voltam Görögországban mindíg más területet fedezünk fel és eselyes helynek találtam.
Várom a pozitív hosszászólásokat miért érdemes ide menni...
Végíg olvastam a fórumot ,és teljesen elbizonytalanodtam.
Rendeteg jo dolgot olvastam a helyről, de sajnos a negatív is elég erős volt így most kétségeim vannak hogy érdemes-e oda menni...
Negatív:Koszos,nincs látnivaló a környéken, részben kavicsos part...
Eddíg 4 * voltam Görögországban mindíg más területet fedezünk fel és eselyes helynek találtam.
Szia Edit!
Mi most jöttünk haza, nekünk ez volt a 6. görög utunk. Igazából csak pozitívumokat tudok Neked írni: csodálatos a városka, jó tavernák vannak, a tengerpartja közel van a Grand toursos szálláshoz. Persze a tengerparton itt is látsz szemetet, de semmivel sem többet, mint máshol!!!Esténként nagyon hangulatos a hely. A mi apartmanunkból szuper volt a kilátás, éjfél körül kiültünk és csak a Holdat, meg a tengert néztük. Azért, mert voltak negatív vélemények, tapasztalatok is még nem biztos, hogy Ti is úgy látnátok a dolgokat!Ki kell próbálni!!
Igazából egyik ismert nyaralóhelyhez sem tudnám hasonlítani, hiszen a város domboldalra épült és ez az egyik különlegessége. Sajna a tengerpartja kavicsos, de bent a vízben más finom homokos. És olyan kristálytiszta, hogy Sartiban sem láttunk ilyet, pedig mindenki szerint ott a legtisztább a víz!
Remélem a mérleg nyelve a pozitív irányba billent nálad, miután elolvastad a soraim. Nekünk egy óriási "problémánk " volt az, hogy nem 2 hétre mentünk!
Üdv:Adri
Szia editszabo!
1., Nem mindennapi földrajzi adottságokkal rendelkező település (3 dombra épült), ami mára a Halkidiki (talán?) legnagyobb települése
2., Sithnoia-n csak itt van piac, ami kitűnő autentikus séta is egyben
3., Kristálytiszta (medencetisztaságú) tengervíz
4., a csapból is forrásvíz folyik (ezt sztem kevesen tudják!), úgyhogy iható
5., tökéletes kiinduló hely Halkidiki egész felfedezésre (északi rész is!), hiszen földrajzileg szinte középen fekszik
6., ha szereted a nyüzsit - ez nyugis hely; ha szereted a nyugis helyeket, ez nyüzsis --- szóval mindenki számára pont jó, "arany középút"
7., nem apartmantelep, hanem élő település, (és szezonon kívül sem kihalt, azaz a település ilyenkor is él)
8., a görögök kedvelt nyaralóhelye (talán nem véletlenül)
9., csodálatos földrajza van (domborzat, hegyek, kőképződmények, mélységek, magasságok találkozása, gazdag növényvilág)
10., 1 db magyar utazási irodának van kint (jelenleg) 2 db apartmanháza.
11., Az utazási iroda alkalmázásában lévő idegenvezető hosszú görögországi évei alatt (20) mindent tud (többek között erről) a településről, és bármit, bármilyen témában kérdezhetsz Tőle - tud rá válaszolni. Bizalommal fordulhatsz hozzá.
Mi 2 x voltunk Marmaras-on.
Üdv.: Zsófi73
Kedves Edit, nekem a párommal az első külföldi utam Neos Marmarason volt 2003-ban. Azóta is csodálatos emlékként őrzöm! Pozitívumokat kértél: csodaszép, kristálytiszta víz (kék zászlós a tenger, ami a legtisztább vizet jelenti), hangulatos, olykor mégis nyüzsgő falu, ötcsillagos idegenvezető (Salamon Katalin), remek kirándulási lehetőségek pl. autóval, busszal Sartira, a Narancsparta, Porto Koufo-ra, hajóval a Kasszandra-félszigetre (Pefkochori), úgy tudom, az Athos-hegyi kolostorállamokhoz is van már hajós kirándulás. Sokkal zöldebb, élénkebb a növényzet, mint délebbre, amerre haladva szinte csak kopár sziklákat találsz.
Egyszóval, Marmarason csak az nem érzi jól magát, aki nem akarja. Nekem azóta is a kedvenc utam maradt, pedig jártam már máshol is Görögországban, és más országokban is.
Csak megerősiteni tudom az előttem szólókat. Neos Marmaras remek hely! Nem érzed azt a kimondottan "mesterségesen kiépitett" üdülőfalu jelleget. Itt sok az állandó lakos, ezáltal olyan görögös. Végtelenül kedvesek az emberek. Csodálatosan szép helyen van. Mi nagyon élveztük az ott eltöltött egy hetet.