Igazából még csak a fakultatív programokról volt szó de nem kizárt,hogy bérlünk robogót!
Annak valahogy más a feelingje! Azt szeretnék,de minden a programok napjaitól függ!
A Sithonia félszigetet már körbe motoroztuk egy nyaralás alkalmával,és tényleg mindenhova eljuthat az ember így,mint a program keretében!
Szia Melinda,
egyre biztosabb az augusztus közepe,vagy a 11. vagy a 18.-i dátum, de a párom főnökétől függ, hogy mikor fogják elengedni, szóval a végleges idő szerintem áprilisban derül majd ki. De tényleg viszonylag kevés még a foglalás arra az időre, szóval nem félek, hogy nem marad hely.
Én is éppen ma nézegettem, hogy mik a látnivalók a szigeten, vagy a környező szigeteken, muszáj lenne valami régi épületet látnom, hogy kielégítsem a romok iránti vágyakozásomat. De egyébként Görögország úgymond "legnagyobb" romjait, nevezetességeit, már láttam, szóval bárhová is mennék már lehet, hogy nekem kellene régészkednem.
Sőt, mocival még olyan helyekre is el lehet jutni, ahová autóval nem!
Mi Zantét motoroztuk körbe, nagy élmény volt
Volt olyan hely, ahol a madár sem járt, és olyan is ahol már szinte félelmetes volt a csend.
Marcsi úgyis megmondja majd a kirándulások napját, tudtok majd kalkulálni, hogy mikor béreljetek robogót
Igen,ez mind ismerős az eltévedésekről nem is beszélve! De az is az élmény része volt!
Marcsival való találkozást is nagyon várom,tuti jó fej,na és persze a saját szervezésű bulit is!
Szia Melinda,
egyre biztosabb az augusztus közepe,vagy a 11. vagy a 18.-i dátum, de a párom főnökétől függ, hogy mikor fogják elengedni, szóval a végleges idő szerintem áprilisban derül majd ki. De tényleg viszonylag kevés még a foglalás arra az időre, szóval nem félek, hogy nem marad hely.
Én is éppen ma nézegettem, hogy mik a látnivalók a szigeten, vagy a környező szigeteken, muszáj lenne valami régi épületet látnom, hogy kielégítsem a romok iránti vágyakozásomat. De egyébként Görögország úgymond "legnagyobb" romjait, nevezetességeit, már láttam, szóval bárhová is mennék már lehet, hogy nekem kellene régészkednem.
Szia Messinia!
Április mindjárt itt van, biztos időben leszel még a foglaláshoz
Találtam egy listát, egy másik fórumon, sok látnivalóval.
Nem tudom, mennyire teljes, mert ott még nem tartok, hogy ezeknek is utána járjak
Ezekből érdemes szemezgetni, vagy rákeresni.
Még egy kis infó Neked, meg mindenkinek, aki kíváncsi:
- mazarakatai tholosz sírok (lélegzetelállító!)
- tzanatai mükénéi királysír (vagy legalábbis valamiféle fejedelmi sír)
- skalai római villa (gyönyörű mozaikpadló)
- sami akropolisz romjai
- argostoli régészeti múzeum (főleg a bronzkori rész nagyon érdekes)
- argostoli néprajzi múzeum (milyen is volt a sziget a földrengés előtt)
- argostoli botanikus kert
- fiskardoi természettudományi múzeum (amatőr kis múzeum, de aranyos)
- spartiai "sün és a bagoly háza" (nevében benne van, hogy miről szól)
- Agios Andreas kolostorban egyházi múzeum (nagyon szép).
Melus, köszi szépen, na akkor csak van pár nekem való dolog.
Ithaka mozgatja nagyon a fantáziámat. Talán még Zakynthosnál is jobban.
Bevallom pár napja nagy beszélgetésekbe bonyolódtunk a párommal a végcélt illetően, és felmerültek más görög helyek is, ahová mehetnénk. Mondjuk elsősorban én vagyok a főnök, és ilyen benzinárak mellett, én vetettem fel, hogy mi lenne ha mégis valami közelebbit néznénk, ahol nincs kompdij se, stb, pl a Chalkidikit. (Sartin még nem voltam) Utána is néztem, de úgy igazából elrettentett ott pár dolog, a párom pedig közölte, hogy neki nem éri meg, hogy utána ott sóvárogjak, hogy miért nem Kefalóniára mentünk.
Hát igen, ez a hülye benzinár sokszor elgondolkodtat.
Mediterraneo | #181233 | 2012-03-23 14:27:57 | Válasz a #181231. hsz-ra
Szia Melus!
Látom, képben vagy a látnivalókat illetően!
Gyűjtögetem én is az infókat, jól jönnek azok arra az egy-két napra, amikor Kefaloniára látogatunk, vagy jövőre, mert lehet, hogy idén Lefkada lett a befutó, de biztos, hogy Kefaloniára is sort kerítünk.
Még több mint 180 nap van az utazásig...
A benzinár szörnyű, de lehet még rosszabb is!
Ha belefér akkor inkább Kefalonia, a közelebbiek ráérnek, később, ha esetleg...
De talán nem is lesz ilyen!
A többit írtam priviben!
Szia Melus!
Látom, képben vagy a látnivalókat illetően!
Gyűjtögetem én is az infókat, jól jönnek azok arra az egy-két napra, amikor Kefaloniára látogatunk, vagy jövőre, mert lehet, hogy idén Lefkada lett a befutó, de biztos, hogy Kefaloniára is sort kerítünk.
Még több mint 180 nap van az utazásig...
Szia Medi!
Dehogy vagyok képben, ez csak egy lista , ami majd segít.
De, még a tudásom ezekről a helyekről majdnem nulla. Nincs időm most rájuk, de alaposan utána tudok majd olvasni.
Sajnos arra még bőven ráérek
De annyi azért nincs, amennyit írtál
Mi az a 180?
A neved alatt nem annyi szerepel
Nekem meg csak 160
Köszi a privit, írtam is vissza.
Igen, tavaly sem volt olcsó a benzin, és Tolo sem volt épp a legközelebb. Mondtam is anno, hogy ennél már csak közelebb mehetünk, és hát Kefalónia nincs is annyi km-re.
A fene vigye el ezt a hülye benzint, attól félek, hogy nyárra még drágább lesz.