én is megvédem az Achillion-t, mi sem mennénk máshová.
Persze ha totál magánszervezés lenne a szállás is, akkor igen, akkor Skala Panagia-ban keresnék szállást.
Ha az Achillionból kijöttök, akkor 3 irány közül lehet választani:
1. K: strand felé, ahogy Zsuzsa írta, bő 10 perc séta
2. NY: bolt felé, az kb 4 perc gyalog
3. D: Steki taverna felé (nagyon jól főznek, próbáljátok ki!), az kb 2 perc gyalog, ott balra fordulsz és kb 5 percen belül meglátod a KIOSK-ot a buszmegállóval
Ha busszal érkeztek vissza S. Potamiara, akkor szóljatok nyugodtan, hogy az említett boltnál, vagy a Steki tavernánál álljon meg. Ez ott természetes mindenki jófej!!
Ja, és a távolság ...
Ha rám hallgattok, nem ragadtok le a Golden beach-nél, szép az persze nagyon, de Thassoson azért vannak 100x szebbek és keresni sem kell őket.
Ízlések és pofonok! Minden embernek más a jó. Az való igaz, hogy csendes az Achillion, ha valakinek ez a fő szempont akkor biztos remek választás. Mint írtam én tényleg senkit nem akarok bántani ezzel, ez csak az én véleményem. Minket zavart volna ha naponta 4-szer meg kellett volna tenni az utat a szállás és a part között. (Mert ugyebár a déli nagy melegben az ember feljön a partról). Az a távolság pedig nem kicsi. Kb. 3-4-szer annyi mint a Pontios és a tenger között. Linkelek egy térképet ahol be vannak jelölve az Apollonos szállások is.
https://maps.google.com/maps/m.....dg=feature
De ez nem mérvadó, mert persze van akinek a félpanzió és csend többet ér, vagy amúgy is egész nyaralásra bérel autót és akkor nincs távolság!
Én ezt csak a saját szemszögemből néztem, mert mi kb.3 napra szoktunk bérelni autót, egyébként a többi napon helyben strandolunk és ugyebár gyalogosan tesszük meg a távokat gyerkőccel együtt.
De én úgy sejtem, hogy Juhász 09 fiatal párocska gyerkőc nélkül. Nekik biztos meg se fog kottyanni a séta.
Egyébként most még az Achillionnal is kiegyeznénk, de sajna az idén kimarad a nyaralás, mert jelenleg 27 hetes pocaklakóval vagyok, és így már nem merünk elindulni. Nagy bánatomra. Hosszú ideje ez az első nyár, hogy kimarad Görögország. Kénytelenek leszünk belfölddel beérni, pedig a szívem szakad meg a tengerért!
Na remélem jövőre!!!
Üdv:
Klára
Valóban elhamarkodottan döntöttem,mert nem volt célom,hogy nyugis legyen a környék,de annyira vágytam már Görögország után,hogy az első lehetőségre igent mondtam csak nehogy lemaradjak a legközelebbi indulásról... Aki járt már az Achillionban az megtudná mondani,hogy a medence használatot minden alkalommal be kell jelenteni és azt is ha mondjuk vendég érkezik hozzám?
Tényleg mindenkinek más a jó.
Sartin és Pargán már voltak rossz tapasztalataink központhoz közeli apartmanokkal ( Sartin éjszakai motorbőgetés, és részegek ordibálása,zajongása, Pargán a szemben lévő étterem zaja hajnalig, majd reggel 6-kor kukásautó ) Ebből talán a motorbőgetés a legelviselhetetlenebb.
Laktunk Pargán egyszer a Christina apartmanban ( a megboldogult Walter Travel apartmanja volt ), na az tényleg a város tetején volt,kb. ugyanannyi távolságra,mint az Achillion, csak emelkedős terepen,úgyhogy azután meg sem fog kottyanni az Achillion.
Nem vagyunk egy luxusigényű pár, fiatalok vagyunk mi is, csak nekem a legfontosabb az, hogy nyugodtan tudjunk aludni, mert minden napra betervezünk programokat-gyalog-busszal-motorral-autóval (ahogy majd sikerül) . Nem szeretünk egy helyben maradni és strandolni egész nap. Fáradtan nehezen kivitelezhető, hogy km-es túrákat tegyünk pl.
Az Achillion reggelijétől ( ahogy olvastam a régebbi hozzászólásokat) nem leszünk jóllakottak .
Viszont ott a közelben egy jó nagy üzlet, ahol lehet vásárolni, közel a buszmegálló, amivel bárhová el lehet jutni.
A Golden Beach is nagyon szép, de vannak sokkal gyönyörűbb partok is. Mi is 3 napra szoktunk autót bérelni.
Tervezzük, hogy bérelt kocsival elmegyünk Skala Prinosba a kikötőbe, otthagyjuk az autót és átkompolunk Kavalába egy napra. Szép városnak tűnik,megér egy napos kirándulást.
Mi ma indulkunk 18:00kor Szerbiabol. Remelem az ido marad ilyen szep mint most. Amint lesz lehetosegem, irok ide a kedves forumozoknak helyzetjelentest . Puszi pacsi
A buszmegálló közel van a szálláshoz,ugy tudom, kocsit három napra személyautót három napra 58 E.béreltünk /2013.06.03-tól/ utánna három napra Suzuki Jimmyt 130 E-ért. Előszezonba mindig egy kicsit olcsóbb.
Én bevallom töredelmesen, négy alkalommal voltam Thassoson és kettö alkalommal fürödtem a Golden Beach-en , mindig estefelé keveredtünk le a partra és már nem kívántuk a fürdést, ellenben felkerestünk a szigeten nagyon sok öblöt /mi azért mentünk a szigetre/ és ott úszkáltunk, ott kevesen voltak,és nem volt két egyforma part.Az Achillion mivel szálloda reggelit kell hogy adjon a szállással.A medence használatáról nem tudok semmit mondani csak annyit tudok hogy jó hideg a sőr, és a tulaj aki üzemelteti nagyon kedves ember.A tengerhez való távolság megitélése csalóka mert a térképen úgy nézz ki hogy közel van de lehet egy építkezés útlezárás és már kerülhetsz is, de lehet hogy egy elhagyatott telken átmész és már egy utcát megspórolsz.Amikor ott vagy akkor találod meg a legrövidebb utat. Hiába választottuk azt a szállást ami 200m volt a vízhöz vért izzadtunk mikor a kajakot a fejükön levittük mert útfelbontás miatt lett az 5-600méer is.
Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek a jó kívánságokat! Aranyosak vagytok! Igen jövőre már ha minden jól megy akkor 4-en utazunk!
Már türelmetlenül várom. Sok helyen megfordultunk már Görögországban, de nekünk Thassos a nagy szerelem!
Az idei nyaralóknak nagyon-nagyon kellemes nyaralást és szuper időt kívánok! Várom a beszámolókat, legalább egy kicsit így az az érzésem lesz, mintha én is ott lennék