Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 294 295 296 ... 570 571 572   >
Üzenet
  Dettix | #191503 Üzenet | 2012-07-18 15:01:00 |
Off:
Az off-ot megjegyeztem, és kipróbálom! icon_lol.gif
  Vio | #191555 Üzenet | 2012-07-19 09:38:11 |
Egy kis beszámolófélét megpróbálok összehozni miután már sajnos több mint egy hete megjöttünk. Az Apollonal utaztunk, Filio apartmanban volt a szállásunk. Odafele 22 óra alatt értünk ki visszafele ez 23 órára sikeredett, mondjuk majdnem 3 óra hosszat álltunk a Macedon-Szerb határon icon_confused.gif
A Filio 2-es szobája teljesen felújított, minden új benne, ilyen remek szállásunk még sosem volt icon_lol.gif Takarítás egy héten egyszer, ami annyiból állt, hogy levitték a szemetet. A központ közelsége miatt mindenkinek ajánlom, minden 5 percre van és mégis csendes, legalábbis a mi szobánk az volt, akik a négyesben voltak ők már panaszkodtak.
A motorbérléstől a fórumon olvasott baleset miatt tartottam, szerencsére a buszon megismerkedtünk egy nagyon kedves párral és velük együtt béreltünk 2 napra autót 60 Euróért majd egy 50cm3 mocit 3 napra 27 Euróért a Homer kölcsönzőből. Az utak szerintem jók, óvatosan kell menni. Én a kanyarokat a mocival úgy vettem mintha hímes tojáson járnék icon_lol.gif Nem akartam elesni. Viszont sokkal jobban szerettem a kis hegyi utakon menni mint a főúton, mivel nem volt akkora forgalom és nem kellett állandóan a visszapillantót lesni, hogy mikor ér utol egy autó.
A sziget csodálatos, de 7éjszaka nagyon kevés rá.
Első nap kocsival elmentünk a világítótoronyhoz, fürdés Porto Katsikin majd tovább Egremnire, este Lefkada. Második nap észak felé vettük az irányt, Kavelikefta, Kathisma, Mylos beach (vizitaxival fejenként oda-vissza 6Eur), Faneromeni kolostor. A kolostorba a belépés ingyenes, van mosdó és egy mini állatkert, nekem nagyon tetszett.
A harmadik nap már motorral vágtunk neki, először Agiofili meghódításának. Hát az az út ami oda vezet nem piskóta. Mi elmentünk végig mocival, de nagyon kellet figyelnem, hogy nehogy elessek, ketten nem is tudtunk végigmenni, az utasomnak le kellett szállnia. Érdekes módon visszafele már jobb volt, talán mert tudtam mire számíthatok. icon_biggrin.gif
Agiofili után hazafele a kis öblöket kerestük fel. Következő nap átkompoztunk Meganisire, vittük a robogókat is. Vathi, Limonari beach majd kelet felé a kis öblök, csodálatos egy sziget, amit nagyon bánok, hogy Spartochoriban nem néztünk körül, de a többiek mindenképpen haza szerettek volna menni a 14:45 komppal. De így még utánna volt időnk elmenni a vízeséshez utána pedig felmenni a sziget tetején lévő kis kápolnához. Az az érzés leírhatatlan amit ott érzel, szinte látni fentről az egész szigetet, Lefkadát, Nidrit, a nyugati-partot, éppen ment le a nap ezért nem sok időt voltunk fent, de órákat el tudtam volna ott tölteni, sehol egy lélek csak te és a sziget icon_smile.gif
Utolsó robogózás napunkon a szélmalmok, Gira beach, Pefkoulia beach volt soron. Nekem Pefkoulia tetszett a legjobban, talán azért mert ezen a napon pont kifogtuk a nagy hullámokat és délután/este fele már tömegnyomor sem volt. A parton van úszómedencés bár, zuhanyzó, mosdó, vizimentő icon_lol.gif
Az árak nem sokat változtak tavaly óta. Egy zsemle 0,40, kenyér 1Eur
6 darabos ásványvíz 2Eur, de a Lidl-be vettünk 1,25-t is.
Ami nekem újdonság volt vagy csak tavaly Parga-n nem tűnt fel, hogy mindenhol van Wi-Fi és sok helyen még laptopot is adnak.
icon_eek.gif Ja és a jelszót nem változtatják minden nap, szóval ha beülsz valahova és netezel másnap simán tudsz tovább netezni a kikötőben icon_lol.gif
  Miti82 | #191571 Üzenet | 2012-07-19 11:52:01 | Válasz a #191555. hsz-ra Előzmény #191555
jól csináltátok, sűrű, de jó kis programterv icon_smile.gif
  Vio | #191574 Üzenet | 2012-07-19 13:03:02 | Válasz a #191571. hsz-ra Előzmény #191571
Az volt icon_biggrin.gif Utolsó napra pedig egy kis Ion tengeri hajókázás. Egremnin kötött ki a hajó ahol most nagyon nagy hullámok voltak, ott tudtam volna lenni egész nap, sajnos kb. 30 perc volt a fürdőzésre majd mentünk tovább icon_sad.gif

Elf | #191581 Üzenet | 2012-07-19 15:03:14 |
Sziasztok!

Mi most hétfőn utazunk a Sun Rise-ba és sajnos nagyon alacsony költségvetéssel számolhatunk csak odakint. A helyi menetrend szerinti buszokat használta valaki odakint? Mennyi a tarifa és mennyire visz el a strandokig? Gondolom azokon a meredek szerpentineken nem kacsázik le a helyi járat. Ahogy látom a menetidő lesz legalább másfél óra mire Nidriből mondjuk átér a busz a Katsimára....de sebaj. icon_smile.gif
Előre is köszi ha valaki még tud informálni a helyi buszokról.

Elf
  MaciG | #191589 Üzenet | 2012-07-19 18:28:16 | Válasz a #191581. hsz-ra Előzmény #191581
Szia

Strandokig nem igen visz le a busz. Ahova el tudsz jutni busszal az, Agiofili (Vassilikbe megy busz), Agios Nikitas (Milos), és talán még Perfekchori meg Kathisma, de ebben már nem vagyok biztos. De pl. Portko Katsikire meg Egremni-re tuti ,hogy nem visz busz és még a közelébe sem. Nem tudom robogó bérlés játszik-e nektek, de ha igen akkor inkább azt célszerű, mert pár euróval jöttök ki drágábbra ketten mintha mondjuk busszal közlekednétek.
  Csincsi44 | #191593 Üzenet | 2012-07-19 19:19:52 | Válasz a #191555. hsz-ra Előzmény #191555
Jaj de jó Vio, már vártam, hogy írj! icon_smile.gif Köszönjük szépen! Valóban elég sűrűnek hangzik, de a lényeg, hogy jól éreztétek magatokat!
Képek lesznek? icon_wink.gif icon_smile.gif
  Hidalgo | #191597 Üzenet | 2012-07-19 20:49:53 |
Szia Elf,

MaciG írta a buszokat (Kathismara 10kor indul Nidriből - nemrég tettem fel a linket) és tán Kotyi írt róla bővebben, hogy Vassilikibe Nidriből reggel 7kor indul az első busz. Onnét van hajó 11kor Porto Katzikire és Egremnire, ők előbbit választották, délre értek oda és a hajó visszafelé Egremniből 4kor vette fel őket, 5re értek vissza, ha jól emlékszem tán 13EUR/fő árat írt ... mi is számolunk ezzel a lehetőséggel.

+ hasonló cost-saving okokból tervezzük Meganisit is komppal, kis túrával. Ezen sziget strandjairól itt egy kisebb szösszenet (ha ez itt nem túl off) :

https://www.angelfire.com/super2/greece/meganisi-beaches.html

miszerint a nagyobb Megalo Limonari beach melletti kisebb (amit Kónyu is említ több helyen) a Micro Limonari beach.
Míg a sziget legkeletibb pontján lévő strand Elia Capenél (Kónyuék itt is jártak icon_smile.gif ) neve Fanari beach. Mi ezek gyalogos felkeresésében gondolkodunk Vathiból. Lehet hogy a Spartochori gyalogtúra nekünk (amatőröknek) augusztus derekán túl sok lenne icon_redface.gif
  Elf | #191598 Üzenet | 2012-07-19 21:11:50 | Válasz a #191597. hsz-ra Előzmény #191597
Köszi a választ!
Meganisiről már annyi jót írtatok, hogy ez szinte kötelező programnak számít nálunk. icon_smile.gif Lehet, hogy több nap is elmegyünk oda.
A 13 euro a busz költsége Nidriből Vasiliki-re vagy a busz és a hajó Katsikire, vagy csak a hajó kerül ennyibe?
Bár ez hamarosan kiderül ha odaérünk. icon_smile.gif Csak jó előre tervezni, hogy maradjon kajára is valami. icon_smile.gif Milyen olcsó és jó éttermet tudnál ajánlani esetleg Perigali vagy Nidri környékén? Hogy ne csak májkrémes kenyéren legyünk egész héten. icon_smile.gif
Előre is köszi a választ!

Elf
  Hidalgo | #191616 Üzenet | 2012-07-20 07:50:00 | Válasz a #191598. hsz-ra Előzmény #191598
Elf,

mi most megyünk először Lefkadára,
minden infóm a fórumról illetve a netről van.
a tavernákat nem vágom icon_wink.gif

Ha jól vettem ki, akkor a 13EUR tán csak a hajó, retúr/fő,
de erről (ha jól emlékszem) tán Kotyi tudna részletesen beszámolni.
(vagy lehet hogy a beszámolójában is benne van?)
  Elf | #191630 Üzenet | 2012-07-20 10:29:03 | Válasz a #191616. hsz-ra Előzmény #191616
Szia Hidalgo!

Köszi a választ! Azért csak feltaláljuk majd magunkat, noha nem vagyunk rutinos külföldi nyaralók. Most már csak az időjárás miatt parázok kicsit, mert pont ma változtatták meg a jövő heti előrejelzést részben esősre. A következő hétvége felé már többször is esőt jósolnak. icon_sad.gif
Remélem csak esély lesz rá hogy esik és valójában szikrázó napsütés lesz.
Gyönyörű időt kívánok mindenkinek! icon_smile.gif

Elf
  Elf | #191655 Üzenet | 2012-07-20 14:08:19 | Válasz a #191589. hsz-ra Előzmény #191589
A robogó nálunk nem fog sajna működni. Életemben nem motoroztam icon_smile.gif Quadot már használtam, de ha már jármű akkor bicikli vagy autó jöhet szóba...no meg persze a busz. Látom én, hogy ezeken a görög partokon a motor a legpraktikusabb, de talán nem itt kellene elkezdenem a motorozást. icon_smile.gif
Neked vannak tavernás tippjeid? Hol olcsó és jó a választék?
Jah és mondd, hogy Lefkadán nem fog esni az eső. icon_smile.gif))) Tisztára izgulok, mert az accuweather.com esős időt jósol a következő hét jó részére, míg a holday-weather.com pedig naposat mond végig. Talán pont te, de lehet, hogy egy másik fórumozó a accuweather előrejelzését dicsérte. :O
  Mediterraneo | #191657 Üzenet | 2012-07-20 14:24:30 | Válasz a #191630. hsz-ra Előzmény #191630
Szia Elf!
Olyan nincs, hogy júliusban Görögországban esős legyen az idő! Nyugi, biztos, hogy jó időtök lesz! Szikrázó napsütés - bár néha majd eszetekbe jut, hogy de jó lenne egy frissítő eső icon_smile.gif
Jó készülődést,
Medi
  Elf | #191663 Üzenet | 2012-07-20 16:27:48 | Válasz a #191657. hsz-ra Előzmény #191657
Köszi a bíztatást! icon_smile.gif
  Miti82 | #191668 Üzenet | 2012-07-20 17:22:01 | Válasz a #191663. hsz-ra Előzmény #191663
A görög előrejelzés nem mond esőt...fura is lenne icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 294 295 296 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu