Amoudarán a tenger ugyan lassan mélyül, de a hullámok igen nagyok, ezért gyakran fellöknek, vagy akár bokáig érő vízben is a fejed felett átcsapnak. Itt nem zárt öbölben tudsz fürdeni, hanem egy hosszú, nyílt tengerparton. Ha igazi, lassan mélyülő, hangulatos partra vágyasz, akkor pár kilométerre nyugatra menj át Bali faluba, ott isteni a strand. Amoudara nagyon zajos, este még gyalog sem fért el a sok gyalogos az utcán. Számunkra nem különösebben volt hangulatos. Ha jó tavernára vágysz, akkor azt inkább a kicsi hegyi falvakban keresd, ott, ahol a helyiek is esznek. Na, ott aztán igazán finom és minőségi a koszt!
Szepeva, Margitka, Katerina!
Köszönömaz infókat!!Mi junius 20-án megyünk..talán nem lesz még tömeg abban az időben!
Amúgy meg én is szeretném felfedezni azért Kelet Kréta nevezetességeit és strandjait is!Na már amennyi majd egy hétbe belefér !!
Herakliontól a Balos laguna és Elafonissi is elég messze van, azokat inkább a Ny. Krétai szállásról érdemes felkeresni.
Heraklionhoz közelebb is találsz szépségeket, érdekességeket pl. Agias Nikolas, Mirabelló öböl, Spinalonga szigete. Ezek távolsága kb.60-70 km, míg a Granvousa kb. 200 km, és közben a rengeteg egyéb látnivaló, aminek úgyis elcsábul az ember és akkor nem fér bele egy napba.
Kvalcsi!
Nem baj, hogy a neked feltett kérdésbe belekotyogtam?
szepeva
Szia Valcsi!
Milyen távolságra van kb.Herakliontól??
Köszi Kuku
Most nincs időm utánna nézni km-ben mennyi a távolság Heraklion és a Balos-lagúna között, de találtam egy térképet amin időben megadják Heraklion reptere és Chania reptere között mennyi az út. A Balos lagúnához hajóval Kissamosról lehet menni. Felűlről is meg lehet közelíteni, de az nagyon kemény út a végén. Elofonissit is megtalálod a térképen az a bal alsó csücsökben van.
Ezen a térképen nagyjából ki tudod számolni, hány kilométerre lehet a távolság.