Josza, nagyon szép az esti, holdas képed. Nekem ilyenek sosemlehet, az én gépem a holdat csak mini fényes pontnak fogná fel, a többi holdasat is láttam, nagyon tetszettek. Akkor most ti direkt a parti apartmanban laktatok?
Kedves Breki!
Timbáék, vagy WhiteFrosték valószínűleg lefényképezték a halvendéglőt. Én próbáltam megtalálni, de nem vagyok biztos benne, hogy azt a bizonyos vendéglőt láttam e, amiről annyi szó esett? A közelünkben volt egy halas taverna egyszerű kék székekkel és asztalokkal a parton, de kiderült, hogy az nem ugyanaz.
Örülök, hogy tetszenek a képeim Andinak is, pedig egyszerű Olympus kompakt kisgéppel fotózok, amivel azokat az ominózus vacak képeket csináltam egyszer egy találkozónkról. Biztos, hogy akkor bennem volt a baj. Annyira rossz képeket nem szoktam csinálni. Akkor volt új a gép. Azóta jobban megismertem és jobban ki tudom használni az adottságait. A holdas képek titka az állványban rejlik, mivel hosszú az expozíciós idő és kézben akárhogy vigyázol elmozdul. Van egy kis, akár zsebben hordható állványunk, amit a teraszunk asztalára rakva magasítottunk és úgy fényképeztük.
Andi!
Igen közvetlen vízparti és vízre néző apartmanban laktunk Toloban mindnyájan. Az Eleana házban. Csak a Kb. 10 méter széles vízparti föveny választott el a tengertől. Ez maga is óriási élmény volt.
Üdv: Josza
Helyileg a két fagyis utáni már a kikötő felé haladó rész elején van baloldalt, ahol több vendégló is következik egymás mellett.
Ha jól emlékszem közelében van a pékség a másik oldalon és az egyik nagyáruház is ugyanazon az oldalon.
A régi gépen nekem is Olympus kompakt kisgép volt, de szerintem a tiéd komolyabb lehet.
Josza, köszi! Egyszer nyaraltam pont inváziókor (kalandos volt), és ált. nem jut eszembe, csak ha valaki megemlíti. Én akkor egy életre elég medúzát láttam. De azért jó, hogy most nem kell tőlük tartani.
Josza!
Én is éppen azt az apartmant néztem ki jövőre!!(mert már a jövő évi nyaralás is fogalmazódik bennem)
Üdv
Kuku
Andra | #138423 | 2010-06-10 09:43:33 | Válasz a #138193. hsz-ra
Isten hozott itthon Josza!!!
Gyönyörűek a képeid! A naplemente és az esti fények, nagyon szépek.
Nagyon szeretném látni a többi képeidet is. már nagyon-nagyon várom, hogy induljunk Toloba!!!!!
Kedves Kuku!
Nyugodt szívvel ajánlom, de tudatában kell lenned néhány dolognak.
A kilátás pontosan olyan, mint a képeken látszik, de zavaró görögök pocsék villanyszerelése, azaz a tájat szeletekre vágó villany vezeték. Ez elsősorban az utolsó felső szobát érinti, mivel ott még egy rendkívül kusza villanyoszlop is bezavar a tájba közvetlenúl a terasz előtt. Az alsó szinten nincs eme zavaró körülmény. A másik hátrány, hogy kb. 40 métert a ház bejáratáig homokban kell megtenni. Ez különösen akkor zavaró, hogyha ki akar öltözni, szórakozáshoz, ne adj Isten tűsarkú cipőt akar felvenni valaki. Nem teljesen értem, hogy a tulajdonosoknak miért nem éri meg pár betonkockát, lapos követ, uram bocsá' fapallót lerakni, hogy ne kelljen bukdácsolni és behordani a lábon a homokot az egyébként szép lépcsőházba. A bejáratnál van egy nagy tejesláda vizzel ezzel kéne lemosni a homokot a lábáról mindenkinek, ha felmegy a strandról. Rá is szólnak, aki nem így teszi. Ez viszont enyhén szólva nem higiénikus és biztos lábgomba forrása lehet. Kellene egy csap slauggal, amivel leöblíthetné az ember a lábát. Az apartman rendben lenne, de a tisztaság, a takarítás bizony hagy maga után kivánni valókat. Első turnus voltunk és így is takarítással kezdük a nyaralást. Az edények is zsírosak, piszkosak voltak, mindet át kellett mosogatni. Mondjuk mi ezeket a munkákat alapból, rutinból el szoktuk végezni. Máskor úgymond a rend kedvéért, magunk megnyugtatására, ezesetben muszály is volt.
Mindezek melett és ellenére piszkosul szívesen írnám ezeket a sorokat onnan, a teraszról
Szia Drága Andra!
Még egy kis kitartás és ott leszel. Onnan aztán rohanóra fogja a dolgot az idő és úgy el fog repülni, mint nekünk. Hipp-hopp és már itthon is vagyunk. Vígasztalhatatlan lennék, ha nem körvonalazódna egy esetleges őszi út lehetősége a horozonton. Erről még babonából nem beszélek, mert sok mindentől függ, főleg az anyagiaktól.
Örülök,hogy Neked is tetszenek a képeim.
Jó nézegetést és kitartás, Te is nemsokára ott leszel.
Andra | #138440 | 2010-06-10 11:28:14 | Válasz a #138435. hsz-ra
Drága Josza!
Pont ez jutott eszembe, hogy még alig mentetek el és máris itthon vagytok, pedig nem is én voltam ott. Nektek - gondolom - még gyorsabban repült az idő.
Szorítok nektek, hogy összejöjjön még egy bónusz őszi út is!
Amúgy így lenne az igaz nyaralni. Egy kicsit előszezonban, egy kicsit utószezonban. Csak sajnos nem nagyon engedhetjük meg magunknak.
Megyek és nézem a képeidet, had fájjon a szívem.
Andra | #138444 | 2010-06-10 11:47:13 | Válasz a #138435. hsz-ra
Josza, megnéztem a képeidet.
Máris beleszerettem Toloba, meggyőztek a képeid.
Azok a holdfényes esti képeid valami fantasztikusak!
Az árak milyenek Toloban?
Olyan középáras hely Tolo.
Olcsóbb, mint Parga, de drágább, mint Észak Görögország. Sokan lebecsülik. Én nagyon szeretem, ezért is voltam ott másodszor. És hát ott a Peloponesos. Hát arra nem találok szavakat. Nem győzők vele betellni. Nem is lehet. Ismerve a Te izlésedet bizton mondhatom, hogy tetszeni fog .