Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 298 299 300 ... 490 491 492   >
Üzenet
  Kontyi | #168948 Üzenet | 2011-07-07 11:46:30 |
Mi is hazaérkeztünk a nyaralásból, friss élményekkel icon_smile.gif
Teljesen saját szervezésben mentünk, a repülőjegyeket már februárban megvettük, a szállásunkat is lebeszéltük. Argassiban volt a szállásunk, a Porto Davia-ban frissen felújított, 4 fős apartmanban a tengerparton. Még itthonról elintéztük az autó bérlést, így a reptéren már várt bennünket egy fehér Hunday Elantra.
A terveinkez képest, nem sikerült mindenhová eljutnunk, részben a szeles időnek, részben a túl sok megnézendőnek köszönhetően.
Néhány általunk favorizált étkező helyet megosztanék veletek (illetve, aki tenger herkentyűkre vágyik, kösse fel a pénztárcáját):
Argassiban nr1 az Ethnic (a citromos) taverna, teszt képpen kóstoljatok meg egy gyros pitat, a háziasszonyt ne, lehengerlő stílusa van icon_smile.gif
Szintén Argassiban van az Erato, itt is finomat ettünk, sikerült megnevettetnünk az Ethnic-hez hasonló habitusú háziasszonyt (ez már sokkal túristásabb hely, de az étel hibátlan).
Zakynthos városban a Molo's lett a kedvencünk ez a rakparton van, és melegen ajánlom még az Amoroza éttermet a sétáló utcáról nyíló kis utcában vannak, csak nemrég nyithattak.
és még egy a Xigia taverna (Xigia felé) - 4 cheese saganaki, meg bármi.
Az árakban túl sok különbséget nem láttam egyes tavernák között (szerintem drágult az elmúlt évhez képest), szívfájdítóan kiépült Dafni (az ő tavernájukat is tudom ajánlani, halban is jók). Az üzemanyag nagyon drága (1,65-től 1,85-ig láttam, szóval nagy a szórás), az egyéb szolgáltatások árai viszont, mintha csökkentek volna (pl. motorcsónak bérlés). A vendéglátás továbbra is kifogástalan, bár engem nagyon-nagyon taszított a sok behívó ember, akik megpróbáltak becsábítani a tavernába esetleg programot rámsózni.
Aki nem bérel járművet (az készüljön fel sok-sok sétára) és bátran fizessen be a szállása környékén található valamelyik program szervezőnél, amire csak szeretne. Szerintem csalódni nem fog, ha konkrétan utána kérdez a részleteknek (nem ajánlom a nagy hajókat, nagyon sokan vannak rajta, ugyanazt az utat teszik meg, mint a kissebbek és nem mindegy, hogy 10-emberrel vagy 250-re kell együtt tölteni adott esetben egy napot. Az utazási irodák által kínált kirándulás szerintem drágább. Hajós kirándulások (akár egyénileg Porto Vromi-ból) előtt érdemes megkérdezni Ag. Nikolaos-ban, hogy indulnak-e hajók (szeles időben nem mennek, a nagyobbak pedig nem kötnek ki a Navagio öbölben).
Ami nekem nagy meglepetést okozott, az a Marathonisi sziget körül cirkáló, időnként kikötő büfé hajók icon_biggrin.gif
  Roli8003 | #169024 Üzenet | 2011-07-07 22:41:07 | Válasz a #168948. hsz-ra Előzmény #168948
szia!

tegnap foglaltuk le a nyaralásunkat argassiba a krinas apartmanba. már alig várom hogy menjün nagyon kiváncsi vagyok a szigetre... remélem jó várost választottunk icon_smile.gif Laganasba nem akartunk nagyon menni...
Nem tudod a robogo milyen árban van kint? Argassiba van lehetőség bérlésre? Illetve a szeles idő mit jelent? Hideg is volt talán vagy csak a szél volt nagy? Supermaket van ahol bankártyás fizetés is lehetséges?

Köszi:
Roland
  Ericsike69 | #169048 Üzenet | 2011-07-08 08:45:09 |
Szia roli8003!

Jó választás a Krinas apartman tavaly ott laktunk,kedvessek a háziak. Étterem , kis szupermarketjük is van. Jó kajákat csinálnak.
Motorbérlésre sok lehetőség van mi 125m3 robogót béreltünk 12euro/nap 9napra. Argassi jó kiinduló pont a szigeten, a tengerpart elég keskeny de mi nem sokat voltunk helyben rengeteget mentük /600km/ csodálatos partokat lehet találni.
Amit minenképp látni kell: Navagói öből fentről, Xigia kénes forrása tengerben, Keri naplemente, Lagnasban teknősökkel úszás.

Üdv: Erika
  Roli8003 | #169116 Üzenet | 2011-07-08 22:40:36 | Válasz a #169048. hsz-ra Előzmény #169048
Szia Erika!

Köszi a választ!

Roland
  Roli8003 | #169201 Üzenet | 2011-07-10 11:12:51 | Válasz a #169048. hsz-ra Előzmény #169048
Erika egy kérdésem lenne még a robogozassal kapcsolatban. Lehet e alkoholt fogyasztani vezetés közben úgy.mint pl, korfun?

Szép napot. Roland
  Kiscicu | #169213 Üzenet | 2011-07-10 12:50:09 |
Sziasztok! Augusztusban mennek innen valakik, akik autót akarnak kölcsönözni és 2 embert befogadnának a kocsiba, osztozva a bérleti díjon? A várost is írjátok meg illetve az időpontot és akkor próbálunk oda és akkor helyet foglalni... Köszi.
  Zsolt84 | #169273 Üzenet | 2011-07-11 07:31:18 | Válasz a #169213. hsz-ra Előzmény #169213
Szia!
Mi augusztus 13-20ig leszünk Laganasban. ti mikor mentek, és merre?
  Ericsike69 | #169275 Üzenet | 2011-07-11 08:20:41 | Válasz a #169201. hsz-ra Előzmény #169201
Szia Roland!

Szerintem Görögországban sem lehet alkoholt fogyasztani vezetés közben. Az egy dolod ,hogy valaki bevállalja de ha véletlenül történik bármi ugyanúgy megbüntetnek.
Bukosisakot is sokan nem használják pedig kötelező 50-euro büntetés.

Üdv: Erika
  Kozmazsu | #169276 Üzenet | 2011-07-11 08:43:33 |
Sziasztok!

Pénteken mi is hazaérkeztünk Zakiról!
Mi Agios Sostisban,a Hotel Zante Sun-ban laktunk!!
Amikor megérkeztünk a reptérre,az idegenvezető (Ákos)megkérdezte,melyik szállásra megyünk,majd közölte,hogy kövessünk egy embert,mert taxival megyünk.Kicsit meglepődtem,főleg akkor amikor a taxis az 5 db.bőröndöt+ a babakocsit keresztbe pakolta a csomagtartóba,majd egy pókkal átkötötte és elindultunk.Azt hittem hogy a fél csomagot elhagyjuk út közben!DE szerencsére rendben megérkeztünk a hotelba.

A Hotelban mindenki kedves,segítőkész.Az idegenvezetőt többet nem láttuk,habár arról volt szó,hogy másnap délben lesz egy tájékoztató.Mivel nagyon meleg volt,mi a medencénél vártuk őt,de 1 óráig nem érkezett meg.Gondolom ha jött volna,akkor ott is megnézett volna minket,nem csak a hallban.

A reggeli bőséges volt,habár mindennap ugyanaz.Kétféle kenyér,vaj,margarin,kétféle lekvár,többféle müzli,tej,kávé,tea(citrom nélkül)egyfajta felvágott és sajt,főtt tojás,méz és valamilyen joghurtos krém.Egyik nap volt paradicsom,egy másik nap uborka,de mi mindig vittünk magunkkal zöldséget,és nem szóltak érte.Mindennap takarították a szobát,ágyneműt és törülközőt 2 naponta cseréltek.

Agios Sostis partja nekem egyáltalán nem tetszett,keskeny és olyan semmitmondó.Nem is fürödtünk ott egyszer sem.Béreltünk autót 3 napra 108euroért+napi 2 euro volt a gyerekülés.

Voltunk hajókiránduláson,de nem a Neckermannal,így csak 15Euro volt fejenként,körbejártuk a szigetet.

A hajón egy szuflaki sültkrumplival 6 euro volt.

Ha valaki bérel autót,mindenképp a Lidl-be tervezze a nagybevásárlást,mert sokkal olcsóbb mint az egyéb boltok.

Nekem a St.Nikholaos beach,Gerakas strandja és Tsilivi strandja tetszett a legjobban.

Laganas is szép lenne,ha nem lenne egymillió angol túrista.Nagyon nyüzsgő,a tengerparton is csak rájuk számítanak az árusok.

Ami nagyon zavaró volt itt,hogy nem tudtunk nyugodtan napozni,mert minden másodpercben megjelent egy napszemüvegárus,vagy órás.

Hazafelé ismét taxival mentünk a reptérre,az idegenvezető sehol sem volt.

Ha kérdésetek van,szívesen válaszolok!

Üdv:Zsu
  Kferi11 | #169392 Üzenet | 2011-07-11 22:29:50 |
Sziasztok!Jön Valaki Zakynthos-ra ,júli29-én GT-al.Agios Sostis,Ibéria apartman?
  Pomplosz | #169434 Üzenet | 2011-07-12 14:36:11 | Válasz a #169275. hsz-ra Előzmény #169275
Sziasztok!

Sajnos ha még csak 50 euró lenne, azt mondom, az ember véletlenül belefutott, 50 euró muszájból kifizethető...
Az igazság viszont az, hogy 350 (!)/fő a büntetés! Július 8-án jöttünk haza, az idegenvezetőnek pont az előttünk levő turnusnál volt egy robogós párja, akiket a jóindulatú rendőr "csak" 350 euró/fővel büntetett meg...
Egyébként mindenhol (!) a szigeten 50 km/óra a megengedett. Mi 15 euróért béreltünk egy napra robogót Tsiviliben.
Üdv,Viki
  Jox | #169435 Üzenet | 2011-07-12 14:49:48 |
Nagyon sokszor hibásan írjátok a település nevét. Nem Tsivili hanem Tsilivi.
  Pomplosz | #169438 Üzenet | 2011-07-12 15:08:50 | Válasz a #169435. hsz-ra Előzmény #169435
ÓÓ, nagyon köszönjük a javítást!
Mi Balgák icon_smile.gif
V
  Korund | #169457 Üzenet | 2011-07-12 20:02:10 | Válasz a #169392. hsz-ra Előzmény #169392
Szia Kferi11!

Mi ketten a párommal július 29-én utazunk szintén a GT szervezésében, miskolci felszállással. Az Iberia Apartmanban lesz a szállásunk.

Tisztelt Fórumozók!

Ezúton szeretnék érdeklődni, hogy hol lehet kapni faszenet a szigeten, ugyanis grillezést is tervezünk a nyaralás alatt, de azt hallottam, hogy Agios Sostisban nincs.

További szép napot, a nyaralóknak pedig jó nyaralást!

Üdv.: István
  Sellin | #169710 Üzenet | 2011-07-14 14:59:14 | kompjegy foglalás kilini és zakynthos között
Sziasztok,
kilini és zakyinthos közötti kompra próbáltunk jegyet foglalni mailen keresztül. megnéztük a komp menetrendet ezen a honlapon (http://www.zanteisland.com/html/english/orari.htm ) és írtam a zakyinthosi turista irodának, hogy adja meg a komp társaság e-mail elérhetőségét. Megadták, de hiába írtam e-mailt foglalás céljából mert az az athéni központ mailje és egy hete semmi válasz. Tud valaki segíteni, hogyan hova írhatok (nem faxon, nem telefonon), hogy le tudjam foglalni Kilini és Zaknythos között a kompra jegyet. Ha valaki már foglalt itthonról így jegyet, érdekelne, hogyan sikerült neki, és hogyan fizetett. Előre vagy ott a kompnál ? Minden kompjegy foglalásos info érdekel. Sürgős lenne (aug 19-én mennénk). Köszönöm szépen!
Lenne még egy kérdésem: A kishajókkal Porto Vromiból csak a hajóroncshoz vagy a hajóroncshoz és kék barlangokhoz is lehet menni. Köszönöm szépen.
sellin
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 298 299 300 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu