Légyszi segítsetek 10 napot szeretnék eltölteni Toroni városában,de csak egy hetes utakat találtam. Busszal mennék, ha valakinek van ötlete jelezzetek. Utazás idõpontja a fõszezonba lenne valamikor. Elõre is köszi.SÜRGÕS
Megerõsítem Krisztin szavait! Az Aeolus irodának van Toróniban a Basil apartmanja, mely kb. 20 méterre van a tengerparttól és 11, 12 napos turnusokban foglalható.
Sziasztok ! Mindenkinek tudom ajánlani Toronit nagyon szép nyugis hely.
A tenger nagyon tiszta jól lehet buvárkodni gyönyörû a viz alatt. A homokos partok kis sziklásrésszel végzödnek. Mi fogtunk polipot,murénát, lepenyhalat. Jó kis vacsi lett belõle. Érdemes átmenni Sartiba nagyon szép az odavezetõ út jó szerpentines. Oda fele van Kalamici oda is érdemes benézni klassz nagyon. Voltunk hajó kiránduláson az is nagyon jó volt kaptunk ébédet is . Ja és Neos Marmaras is megér egy kirándulást. Úgyhogy aki ide megy nyaralni nem fog csalódni
Augusztus végén 24-i indulással megyünk az Apollónnal Toroniba. Jön még valaki ebben az idõpontban? Ha az idén volt már valaki itt nyaralni örülnék, ha tudna infókat adni a mostani helyzetrõl (árak, kirándulás, a part állapota, napernyõ ill. nyugágy bérlés stb.). A Vangelis apartmanba megyünk, esetleg ha errõl is tudna valaki tájékoztatni nagyon megköszönném. Tavaly sajnos nem jutottunk el erre a szép kis helyre pedig régen vágyom ide, remélem nem csalódok majd. A tavalyi beszámolók nagyon biztatóak számomra, de gondolom itt is változik minden az idõk folyamán.
Sziasztok! Mi tavaly votunk Toroniba a szállások jók voltak senkinek nem volt panasz tényleg mindeggyik kuturált megfelelõ állapotú. A tenger az gyönyörû nagyon tiszta a sziklás részeknél sokmident lehet látni ha búvárkodtok./polip,muréna,halak/.Érdemes elmenni Kalamicire, Marmarasra,Sartira. Votunk hajó kiránduláson jól sikerült azis. Biztos nem fogtok csalódni jó hely Toroni
Ok | #31047 | 2007-06-12 14:03:33 | Válasz a #30991. hsz-ra
Hello Ericsike!
Remélem hasonló jó tapasztalatokkal jövünk majd vissza. Sartin már voltunk, nagyon szép, hangulatos hely. Igyekszem megfogadni a tanácsodat és a javasolt helyekre megpróbálunk eljutni, de kicsit behatárolja a barangolást a buszos út, és az, hogy tudomásom szerint nem lehet bérelni semmiféle jármûvet.
Toroni nekünk a szívünk csücske. Sartival maximum a táj szépsége tekintetében lehet összehasonlítani. Toroni sokkal nyugisabb, mondhatnánk fiataloknak lehet hogy túlságosan is. Itt az öregek tanácsa dirigál - legalábbis 2 éve még úgy volt, nem hiszem, hogy ebben változás lenne - ezért is nincsenek túl hangos helyek. A tavernákban kellemes görög zene, tán azt hiszem, az egyik kávézõban hallottunk disco zenét. Ha bérelni akartok autót vagy robogót, azért Marmarasba vagy Sartiba kell bemenni. A buszok minden nap kb. ugyanakkor közlekednek, sajna már nem emlékszem, hogy pontosan mikor. Marmarasban azt hiszem csütörtökönként van piac, igazából sok mindent nem érdemes venni, de körülnézni érdemes, már a faluban.
A Vangelis apartman az étterem felett van, mindegyik studo légkondicionált. Többet nem tudok róla, mi sajna a Ginában laktunk, ami ott van mellette.
A falun átfolyó patakban rengeteg a teknõs. A Vangelis melletti részen csak náhány pédány van, de ha mész a falu Sarti felé esõ részére ott hemzsegnek benne, nagyon jó fejek.
Ha gyerekkel megy az ember, nagyon jó kis játszótér van a parton, az enyém élvezte, sok a görög gyerek, ott túristával hál istennek ritkábban talizik az ember, sok a görög.
Ok | #32154 | 2007-06-20 13:58:22 | Válasz a #32113. hsz-ra
Toronit a feltételezett nyugalma miatt és azért választottuk, mert még nem olyan felkapott hely, és feltételezésem szerint ezért sokkal jobban megtartja eredeti szépségét. Azért szeretek olyan helyekre menni ahol nemigen járnak turisták, mert igazán ott ismerheted meg, hogy milyen az igazi Görögország. A felkapott helyek már csak a turistákról szólnak ami nem baj csak én jobban szeretem az érintetlen szépségeket. Gondolom ezzel azért nem vagyok egyedül.
OK egyetértek Veled. Sajna mivel autónk és jogsink nincs, és nem vagyunk elég bevállalósak, csak utazási irodával tudunk menni, de igyekszünk nem a legfelkapottabb helyekre. Én nagyon remélem, hogy Toroni megmarad annak, ami, és pár év múlva is szívesen megy vissza oda az ember. Mi is szeretünk mindig más helyre járni, de Toroniba visszahúz a szívünk, úgyhogy jövõre megint bepróbálkozunk vele, csak - úgy mint idén Thassost - majd januárban foglaljuk le a Vangelist, nehogy megint a Gina maradjon. Hacsak idén nem szeretünk bele Thassosba. Pont 1 hónap múlva kiderül.
Egyébként Sithoniát busszal be tudod járni, a buszsofõrök meg intézkednek, ha máshova el akarsz jutni (mondjuk Szaloniki), mert nem biztos, hogy mindegyik busz elmegy oda. Mi tavaly a Kassandra földnyelven voltunk, ahhoz, hogy a földnyelv csücskébe, Kallikratiába eljussunk, 2 x kellett átszállnunk, de semmi gond nem volt, a sofõrök hívták a csatlakozó buszt, hogy mindenképpen várjanak be minket. Ráadásul a buszokon mûködik a klima, volt olyan busz is, amin kimondottan fáztunk út közben. Persze a kinti hõség után jól esett, aztán mikor leszálltunk, lökött rajtunk egyet a meleg.
Errõl jutott eszembe, hogy amikor 2 éve Toroniból mentünk hazafelé, egy faramuci sofõr vezette az Apollon buszát, aki az istennek nem akarta feltekerni a légkondit, mondván, hogy ezt a meleget nem bírja a berendezés, és mi különben sem vele szerzõdtünk, hanem az Apollonnal, és neki semmi köze hozzánk, reklamáljunk az ut. irodánál. Na, a görög buszoké bezzeg érdekes módon bírja, pedig naphosszat 30-40 fokban haladnak. Még az õsöreg buszokon is kellemes hûvös van, ráadásul a sofõrök nagyon jól vezetnek (még ha autós utastársaink ezt nem is erõsítik meg).
Ok | #32288 | 2007-06-21 10:07:14 | Válasz a #32160. hsz-ra
Megjegyzem biztosan érdemes lett volna reklamálni az Apollonnál, mert ugyebár az Õ hírnevüket öregbítik az ilyen afférok, és az nekik remélhetõleg fontos, hogy az utas elégedett legyen, mert legközelebb esetleg átpártol másik utazási irodához. Én amikor legutóbb utaztam velük maximálisan meg voltam elégedve, mert nagyon szervezetten intézték az elhelyezést, utasoknak mindent megmutattak ill. bármikor rendelkezésünkre álltak a kihelyezett képviselõk, pedig az egy társiroda alkalmazottja volt.
Thassos biztosan gyönyörû, mert együtt utaztunk haza 2 éve egy párral akik ott nyaraltak, és csak áradozni tudtak róla. Remélhetõleg ti is szép emlékekkel tértek haza.