A lidl görög hetét már én is nagyon várom, elfogyott a Sartiból hozott mazsolaborom...
Korábban úgy kéthavonta volt, de hogy utóbb mikor, már nem is emlékszem.
Szóval, tudja valaki, hogy mikor lesz megint?
Mediterraneo | #170704 | 2011-07-22 20:09:26 | Válasz a #170194. hsz-ra
Az ALDI-ban görög napok vannak!
Kapható görög olivaolaj, többféle fajta és kiszerelésű olajbogyó, valamint kencék: olajbogyó-paszta, sültpaprika-krém, padlizsánkrém. Van túróval töltött paprika olivaolajban, paradicsomos zöldbab, töltött szőlőlevél is.
Italok: Ouzo, Retsina, és valami égetett szeszesital, ami a Metaxára hajaz, hasonló üvegben van és a színe is hasonlít.
Sajnos Mavrodaphne sincs, egyéb bor sem, és édességeket se láttam.
Visszaolvastam, de ezt a helyet ha jól látom még ajánlották itt GYRADIKO ÉTTEREM érdemes elmenni Bp. Punkősfürdői strand bejáratával van szemben nagyon jó a gyros igazi görög ízek. Már belépve az illat is Görögországba repít. Itt is szoktak zenés esték lenni.
Köszönjük szépen a tájékoztatást Mediterraneo, benézünk az Aldiba, hátha sikerül rátalálni néhány "eredeti" ízre
Mediterraneo | #171203 | 2011-07-28 09:26:40 | Válasz a #171179. hsz-ra
Szurkolok, hogy még legyenek görög termékeke - mi múlt hét pénteken voltunk, azóta eltelt 6 nap.
A Lineion nevű, Metaxára hajazó égetett szeszesitalból ne vegyetek, mert pocsék!
Az olajbogyók és kencék viszont nagyon finomak (voltak)!
Okt. 13-ától görög hét lesz a Lidl-ben!
Támadásra fel!
-törölt nick 12762 | #176556 | 2011-10-17 07:18:31 | Válasz a #176405. hsz-ra
Tegnap a kisújszállási üzletben teljes volt a kínálat: mazsolabor, nemea, retsina, halva, meg a sajttal töltött gombafejek (nem jut eszembe a neve...) ezekből vásároltam.
Sziasztok!Van egy nagy kedvencem a görög édességek között.A nevét sajnos nem tudom,többféle változata létezik.Zöld diót tesznek mézes szirupba, kis üvegekben.Vagy ugyanigy meggyet, mandulát.Tudna valaki segiteni, hogy hogyan is készül ez a finomság?Főleg a zölddiós variáció érdekel, de gondolom a szirup mindig ugyanaz.Előre is kösz!
Mediterraneo | #180483 | 2012-03-04 08:21:44 | Válasz a #180481. hsz-ra
Szia!
Ezt a neten találtam, nagyanyám is valahogy így készítette, de szegfűszeg nélkül. Persze cukor helyett mehet mézzel is
A zöld diót, ami még teljesen puha, megmossuk, tűvel megszurkáljuk, majd naponta friss vizet öntünk rá, egy hétig állni hagyjuk. Utána vízben félpuhára főzzük. Minden kilogramm dióra 50 deka cukrot számítva, egy kevés vízzel szirupot főzünk, szegfűszeggel ízesítjük. A félig főtt diót belerakjuk, és lassú tűzön sűrűsödésig főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, lekötjük, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.